Öğrenci Kariyeri Banner

Kodlama Öğrenmek İsteyenler İçin Kaynaklar

Kodlama Öğrenmek İsteyenler İçin Kaynaklar
Programlama öğrenmek için hoşgeldin!

Biz her bireyin eşit olduğuna ve herhangi bir ayrıcalığa gerek duymadan dilediğimiz alanda eğitim alabilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de şanslıyız ki değişen teknolojilerle birlikte, kodlama öğrenmek isteyenler için pek çok kaynak ulaşılabilir durumda.

Bu kaynağı “Kodlama öğrenmek istiyorum; ama nereden başlayacağımı bilmiyorum” veya “Kodlama biliyorum; ama bilgimi nasıl ilerletebilirim?” diyenler için hazırladık. Her birey için farklı bir öğrenme şekli, hedefleri ve süresi olduğunun farkındayız; umuyoruz ki burada tanıttığımız kaynaklar herkesin eğitimini kendisine göre şekillendirmesine de yardımcı olacak. Eşit eğitim hakkı için, burada listelediğimiz kaynakların ücretsiz olmasına da özen gösterdik.

Ne yazık ki online ve ücretsiz kodlama eğitiminde Türkçe kaynaklar henüz çok kısıtlı; ancak aşağıda bildiklerimizi listeledik. Eğer sizin de “herkes öğrensin” diye paylaşmak istediğiniz başka Türkçe kaynaklar varsa ya bu Google dökümanına yorum yazabilirsiniz ya da info@kodluyoruz.org’a e-posta gönderebilirsiniz.

Türkçe kaynaklardan sonra, deniz derya olan İngilizce kaynakların da listesini başlangıç seviyesi ve ileri seviye olarak ayrılmış şekilde sunduk.

Bu kaynağın herkese yararlı olması dileğiyle, mutlu öğrenmeler!

Türkçe Kaynaklar

code-1839406_960_720

Microsoft Açık Akademi

Microsoft'un oluşturduğu ücretsiz online uygulama geliştirme okulu. C# uygulaması, HTML & CSS, ve ASP.NET MVC eğitimlerini de burada bulabilirsin.

Turkcell Geleceği Yazanlar

Android, iOS, Windows Phone üzerine mobil eğitimler, uygulama servisleri ve web programlama ile ilgili ücretsiz dersleri alabileceğin bir platform.

Udemy

Udemy ağırlıklı olarak İngilizce ve ücretli açık dersler sunsa da Türkçe bazı dersleri bulunmakta. Örneğin Java ve ASP-NET derslerini Türkçe ve ücretsiz olarak alabilirsin.

İstihza

Python programlama dili için bir Türkçe kaynak oluşturma projesi.

Çizgi-TAGEM

Çizgi-TAGEM, kar amacı gütmeden çalışan gönüllü hoclarıyla Türkiye’nin bilişim sektöründe çalışan veya bu konulara meraklı kişilere ücretsiz uzaktan öğrenim imkanı sağlar. 1800 saatin üzerinde görsel eğitim ve 90.000 sayfa üzerinde eğitim belgesi TÜBİTAK desteiyle ULAKBIM serverları üzerinde barındırılır.

Bilişime Giriş, MS Office ve Uygulama Programları, Bilgisayar Donanım ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Mühendisliği ve Gömülü Sistemler, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Güvenliği Eğitimleri vb eğitimlere ücretsiz olarak bu siteden ulaşabilirsiniz.

Scode

Scode 3 genç Türk girişimcinin hayata geçirdiği ve kurgulanmış senaryolarla deneyime dayalı kod bilgisi vererek kodlama öğreten mobil bir uygulama.

PHPNet

PHPNet Resmi PHP sitesinin ve Türkiye2den katkıda bulunan gönüllülerin hazırlamış olduğu Türkçe PHP kılavuzdur.

Ruby Topluluğu

Türkiye’de Ruby topluluğu tarafından Türkçeleştirilen ve derlenen ve Ruby hakkında bilgilere erişebileceğiniz bir kaynaktır.

Scratch

Kendi etkileşimli hikaye, oyun ve animasyonlarınızı programlayabileceğiniz, özellikle 8-16 yaş aralığındakiler için hazırlanmış bir program. Çok dilli desteği içerisinde Türkçe’de yer alıyor. Scratch editörü ile çevrimiçi veya çevrimdışı kullanılabiliyorsunuz.

Vakademi

Başlangıç seviyede bazı programlama dillerini (Android, HTML, CSS gibi) ücretli olarak ve Türkçe öğretmeyi amaçlayan websitesi.

İngilizce kaynaklara ve daha fazla bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

 

Etkinlik Duyurusu

18342236_633382933536184_4431158020908555432_n

Kod okuryazarlığını yaygınlaştıran ve yazılım alanında gençlerin geleceklerine değer katan bir yazılım hareketi olan Kodluyoruz.org, öğrencileri, gönüllüleri ve Kodluyoruz.org ekibini tanımak isteyen diğer tüm kodseverler ile toplanıyor. 13 Mayıs Cumartesi günü hep birlikte güneşlenmek, sohbet etmek, bir şeyler atıştırmak isteyenleri Moda Sahili'nde bekliyor.

Etkinlik linki

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.