Öğrenci Kariyeri Banner

Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları Başlıyor

Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları Başlıyor
kocfest

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversite Oyunları’nda finaller Koç Spor Fest kapsamında 18 Nisan’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başlıyor.





Koç Holding’in düzenlediği Gençlik ve Spor Festivali Koç Spor Fest, üniversite spor oyunlarına verdiği destekle büyümeye devam ediyor. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Spor Fest’in spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin tek gençlik festivali olduğuna dikkat çekti.

[ad name="Google Adsense"]

Kızılı, “Koç Spor Fest bünyesinde 11 yıldan bu yana üniversite sporlarını geliştirmek, farklı branşlara katılımı artırmak ve üniversiteli sporcuların başarılarını uluslararası platformlara taşımalarına katkı sağlamak için desteğimizi her yıl daha da artırdık. Bu yıl spor odaklı stratejimiz doğrultusunda festivalimizin adını da ‘Koç Spor Fest’ olarak değiştirdik. Koç Spor Fest ile eş zamanlı gerçekleşen konserler ve eğlenceli oyunlar ile de gittiğimiz her ilde festivalimizi mini bir olimpiyat havasına taşıyoruz. Başladığımızda üniversite spor oyunlarında mücadele edilen branş sayısı 12 iken bu yıl sayı 57’ye yükseldi. Bu büyük etkinlik ile her sene daha fazla genci spora teşvik etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Koç Spor Fest, İstanbul’un ardından sırasıyla Zonguldak, Samsun, Ankara, Mersin, Afyon ve Antalya’da üniversitelileri spor, müzik ve eğlence ile buluşturacak. Koç Spor Fest kapsamında, bu yıl ünlü rock grubu mor ve ötesi sahne alacak.

Koç Spor Fest’in düzenlendiği illerde ekonomik hareketliliğe de katkısı olduğunu vurgulayan Oya Ünlü Kızıl, “Koç Spor Fest ile birlikte binlerce sporcu finallerin düzenlendiği illere geliyor. Böylece etkinlik bulunduğumuz illere de değer katmış oluyor. Örneğin, Rio Olimpiyatları’na 10 bin sporcu katılırken bizim sadece final ilinde 6 bine yakın sporcumuz mücadele ediyor. Tüm yıla yayılan Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’na ise 26 bin sporcu katılıyor. Koç Spor Fest ile her yıl ayrıca yaklaşık 250 üniversite öğrencisine bir ay boyunca iş imkanı sağlanıyor. Öğrenciler, hem etkinlik süresince, hem de ön tanıtım döneminde proje için çalışıyorlar” diye konuştu.

2016 Koç Spor Fest’in yapılacağı iller şöyle:

18-19 Nisan 2016, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Basketbol, Futbol, Voleybol 1. Lig 4’lü Finaller Müsabakaları

21-22 Nisan 2016, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Judo Türkiye Şampiyonası

25-26 Nisan 2016, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi
Basketbol, Frizbi 1. Lig Müsabakaları
Futbol Tenisi Türkiye Şampiyonası

28-29 Nisan 2016, Ankara Üniversitesi
Spor Tırmanışı Şampiyonası

2-3 Mayıs 2016, Mersin Üniversitesi
Salon Futbolu ve Oryantiring Türkiye Şampiyonası

5-6 Mayıs 2016, Afyon Kocatepe Üniversitesi
Voleybol 1. Lig Müsabakaları
Eskrim Türkiye Şampiyonası

10-11-12 Mayıs 2016, Antalya Akdeniz Üniversitesi
Futbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol Süper Lig Müsabakaları
Atletizm, Jimnastik, Yüzme, Triatlon, Okçuluk, Bisiklet Türkiye Şampiyonaları

[ad name="HTML"]

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.