Öğrenci Kariyeri Banner

Kitaplarda Geçen Kendinizi ve Hayatınızı Sorgulamanıza Sebep Olacak 21 Bakış Açısı

Kitaplarda Geçen Kendinizi ve Hayatınızı Sorgulamanıza Sebep Olacak 21 Bakış Açısı
Hani bazen kitap okurken bir anda bir cümleyle karşılaşırsınız ya 'işte bu benim hayatımın cümlesi' dersiniz. Veya kitapta okuduğunuz bir kısmı o kadar çok haklı bulursunuz ki orayı yırtıp duvarınıza asmak gelir içinizden. Bazen bir bakmışsınız yazarın yazdığı tek bir cümleyle hayata olan bakış açınız tümüyle yerinden oynar. Kendinizi ve hayatınızı sorgulamanıza sebep olacak görüş ve düşünceleri sizler için derledik..

1.Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer.Kötülük yapanlar yüzünden değil, durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden.

2.'Sizce yere düşen bir yaprak ölümden korkar mı? Bir kuşun ölümden korkarak yaşadığını düşünebilir misiniz? Kuş,ölüm ne zaman gelirse, o zaman tanışır ölümle. Ama ölümden endişe duymaz. Böcekleri yakalaması,yuva yapması,şakıması,tadını çıkara çıkara uçmasıyla, yani daha çok yaşamakla ilgilenir.Kuşların kanatlarını çırpmadan, sadece rüzgarda gökyüzünde süzülüşlerini izlediniz mi hiç ? Ne kadar ebedi bir zevk içinde görünürüler.Ölümden endişe duymazlar. Ölüm gelirse problem değil, yok olurlar. Sonrasında ne olacağı ile ilgili endişeleri yoktur bir andan diğerine doğru yaşarlar. Değil mi? Biz insanoğlu, bizler her zaman ölümden endişe ederiz. Çünkü biz yaşamıyoruz,sorun bu.Biz ölüyoruz. Yaşamıyoruz!''

3.Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.

4.İki atı aynı anda süremezsin. Bir şeyler yapabilirsin ama her şeyi yapamazsın. Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği değeri vermiyor demektir.

5.İki şey sonsuz,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden emin değilim!

6.Dünyada bir tane dahi mutsuz çocuk olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur.

7.Sevdiklerin için attığın her adım onlara delilik,sana normal geldikçe, onlar daha fazla kendilerini sevecek, sen de delirmeyi.

8.Tecrübe denen şey, istediğini alamadığında elde edilen şeyin ta kendisi.

9.Herkes her şeyi kabul edecek diye bir şey yoktur. Ben de bir çok kez hayır dememiş miydim insanlara? Reddedilmek hayatın parçasıysa. Kapıyı açmayı denemezsem, içeride kalmaya razıyım demektir.Kaybetmeye alan tanımadan harekete geçmek nasıl mümkün olabilirdi ki?

10.İnsanın Tanrı'ya inancını kaybetmesinden daha kötü olan bir şey varsa, o da insanlığa olan inancını kaybetmesidir.

11.Deliliğini topluma kabul ettirebilene dahi derler, ettiremeyenleri ise tımarhaneye kapatırlar.

12.Tanrı, çatlama cesareti gösteren her tohumda, gördüğünün ötesini hissetmek için acıyı göze alan her ruhta, deneme cesaretini gösteren her düşüncede var olur.Korkusuzca ve doğallıkla kendini deneyimler.

13.Dini yüreğinde yaşayanlar Yaradan'ın yolunda sessizce var olurken, dini aklında yaşayanlar diğerlerinin üstünde oluşturdukları egemenlikle kitleleri yönetmek için varlardır.

14.Adalet, dünyayı altüst edebilecek kadar güçlü, asla var olamayacak kadar güçsüz bir duygudur.

15.Kötülük karşısında yapılabilecek 2 şey vardır. Birincisi uzaklaşmak ki bu en ilkeli, ikincisi savaşmak ki bu en zorudur.

16.İlkelliğin torpili güzelliktir:Karakteri önemsizleştiren zehirli bir etkidir.İzleyene ilham, yokluğuna çekene acı, avcısına amaç, aşağına neden, öfkeye güçsüzlük,yağmacıya hedef, sahibine başta kolaylık sonrasında lanet veren ve bedenin her tarafını sarmış bir olgudur.

17.Duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermediğiniz kadar insansınız!

18.Acı hisseden kişiden tek bir şey doğar:İntikam ya da anlayış.

19.Her şeyi bildiğini sanmayı anlarım, toyluktur ama her şeyi anladığını sanmak bu anlayamam çünkü bu aptallıktır.

20.Tarih sokaklarda yazılır kitaplar da değiştirilir ve okullarda unutturulur.

21.Umut,işi şansa bıraktığımız ve savaşmaktan vazgeçtiğimiz zaman tutunduğumuz bir daldır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.