Öğrenci Kariyeri Banner

Kişisel Gelişiminizde Daha Önce Denemediğiniz Bir Yol Açın!

Kişisel Gelişiminizde Daha Önce Denemediğiniz Bir Yol Açın!
home

Her gün onlarla sorunla karşılaşıyor, bunları yoluna koyabilmek için çaba sarfederken kimi zaman çözümlerle kimi zaman çözümsüzlükle yüzyüze geliyor ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Modern Çağı'n ironik bir etkisi aslında bu: Günden güne sorunlarımız artıyor ve daha az mutsuz uyanıyorken, önümüzde yüzlerce kişisel gelişim kitabı seriliyor ve ister istemez onlardan medet umar hale geliyoruz. Şimdi kişisel gelişimle ilgilenseniz de ilgilenmeseniz de bu yazının konusu olacak eğitime odaklanmanızı istiyorum: Optimum Denge Modeli. Çünkü bu eğitim size üstünkörü bir sorunlarınızdan kurtulma, mutlu olma vaadi vermiyor, burada hayatınızı, insanları ve en önemlisi kendinizi tanıyıp sorunlarınızı çözüyorsunuz.

[ad name="Google Adsense"]

low_document1

İlk olarak Optimum Denge Modeli'nin ne olduğundan bahsedelim. Bu model Prof. Dr. Tamer Dövücü'ye ait özgün bir çalışma. Çalışmada size öncelikle büyük resmi veriyor ve siz büyük resme bakarak kendi yerinizi, sorunlarınızın yerini buluyorsunuz. Geniş bir perspektif yakaladığınızın için insanın veya sorunların doğru yerini bulmak çok daha net oluyor. Daha sonra bilinç ve bilinçaltının dengesini, hangisini nerede ve nasıl kullanmamız gerektiğini öğretiyor.

İşte bu kısım çok önemli: "Nasıl?" Birçok kişisel gelişim eğitimi ve kitabı sadece yolu gösterir ve nasıl yapacağınızı size bırakır, optimum denge bu sistemden farklı olarak size belki de en önemli adımı sunuyor. Dışa dönük dünyaya uyum sağlamak başarıyı getirirken dış dünyayla uyumsuzluk anksiyeteye, içe dönük dünyaya uyumlu olmak huzuru getirirken bu dünyayla uyumsuzluk depresyona sebep oluyor. Mutluluk için gerekense başarı ve huzur karelerinin arasındaki dengede olabilmek.

Sistemin işleyişi bu şekilde ve dahası şuna bayılacaksınız! Eğitim sadece psikoterapi değil bunu bireyden problemlere, yeteneklerden derslere, dil eğitiminden sosyal bilimlere kadar hayatın her bir noktasında görebiliyor ve doğal olarak uygulayabiliyorsunuz. Bu eğitimi duyduğum günden beri edindiğim bilgilerin kısacası bu şekilde, şimdi marttaki ilk adım eğitimi için günleri iple çekiyorum. Umarım bende uyandırdığı merakı sizler de hissetmişsinizdir, başarı ve huzur arasında dengeli günler! :)

[ad name="HTML-3"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.