Öğrenci Kariyeri Banner

Kışın Kendinizi Daha İyi Hissettirecek Tüyolar

Kışın Kendinizi Daha İyi Hissettirecek Tüyolar
Yağmurlu ve puslu havanın kaçınılmaz enerjisizliği, hiçbir işe keyifle yaklaşamama, yataktan çıkamama, sürekli bir şeyleri erteleme.. Hoş geldin kış!
Bir çok sorumluluk ve işin seni beklemesi ama kısalan günlerinde getirdiği zamanın az olduğu hissi. Peki ama 3 ay boyunca böyle mi geçecek günler?
Depresyona karşı soğuk savaş ilan ediyoruz, kendimizi ve modumuzu yükseltecek bu 4 maddeye yöneliyoruz!

1) Hiçbir şeyin olmasın, uykun tam olsun!

1

Uyku günün kalitesini etkileyen en önemli unsur. Hele ki kış aylarında daha da çok düşüyoruz uykuya, sakın! Uyuduğun ortama sabah ışığının girmesini sağla, böylece uyanmam gerektiğinde ayılman daha kolay olacak ve yataktan çıkabileceksin. Günün kasveti seni sürekli esnetiyorsa 2-3 saat arayla 15 dakikalık şekerlemeler yaparak beynine gereken enerjiyi sağlayabilirsin.

2) Vücuduna iyi bak!

112

Vücudun hastalıklara karşı en savunmasız olduğu mevsimdeyiz. Salgın hastalıklar, soğuk, hele birde toplu taşımayı çok kullanıyorsan kalabalıkta ki havasızlık.. Beslenme düzenini oturtup, bol vitaminli şeyler yemelisin. Özellikle de kahvaltıyı tam yapıp, gün içinde sık sık meyve tüketmelisin. Böylece daha zinde hissedip, günlük enerjini depolayabilirsin.

3) Dışarı çık!

3

Uykunu aldın, güzel bir kahvaltı yaptın, ne duruyorsun haydi dışarı! Depresyondan kaçmanın, korunmanın en güzel yolu duvarları yıkmaktır. Durma evde, tek başına bir şeyler yapmaktan korkma. En basitinden bir kafede oturup kahve içip, müzik dinle..Soğugu, yağmuru, karı keyifli hale getir. ''Aman ya çok soğuk bu havada dışarı mı çıkılır?'' deme, sıkı sıkı giyin ve yaz aylarındaki gibi deli dolu programlar yap.

4) Hareket et!



Yapılacak onca işin stresini günde 30 dakika yapacağın sporla atabilirsin. Evde yapılacak kolay egzersizleri araştırmakla başlayabilirsin. Hem hayatına yeni bir uğraş edinmiş olursun, hem de bedenin gereksiz gerginliği atar. Metabolizman hızlanır, günlük enerjini rahatlıkla depolamış olursun.

Eğer bu 4 maddeyle hala kafanı azda olsa toplayamıyorsan depresyonu yoğun yaşıyor olabilirsin. Bununla ilgili bir uzmana danışmak senin için daha iyi olabilir. Her şeyin kafada bitip, başladığını sakın unutma, hayatını keyifli hale getirmek için harekete geç!

Özgün İçerik: Sıla Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.