Öğrenci Kariyeri Banner

Kimsesizlere Üniversite

Kimsesizlere Üniversite
kimsesizlere_universite

Murat Akdoğan Vakfı, yetiştirme yurtlarındaki gençler için üniversite kurmaya hazırlanıyor. 30 milyon dolarlık üniversite için Merter'de arazi tahsisi yapıldı.

EST-ETHİCA markasıyla kısa sürede sağlık sektöründe büyüyen Baymak'ın eski patronu Murat Akdoğan, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurtlarındaki okumak isteyen gençler için üniversite kurma hazırlığında. Faaliyetteki olan dört hastaneden gelen kazancın tamamını Murat Akdoğan Eğitim, Sağlık, Kültür ve Toplumsal Dayanışma Vakfı'na aktaran işadamı, hastane ve sosyal sorumluluk yatırımlarını eş zamanlı yürütüyor. Kızıltoprak'ta 85 milyon dolarlık yatırımla dev bir onkoloji hastanesi kurmaya hazırlanan Akdoğan, "Şu ana kadar 36 milyon dolarlık yatırım yaptık. En büyük yatırımım yetiştirme yurtlarındaki zeki öğrencileri pozitif ayrımcılıkla kabul edecek bir üniversite kurmak olacak" dedi. Akdoğan'ın üniversite talebiyle YÖK ve Başbakanlık'a yaptığı başvurunun ardından Merter'de bir arazi tahsisi yapılmış. Arazinin eski varisleriyle yasal bir sorun çıktığını, bu halledilir halledilmez temel atma çalışmalarına başlanacağını vurgulayan Murat Akdoğan, "Normal şartlarda üniversitenin inşaatı başlamış olmalıydı. Ancak araziyi Milli Emlak'a eğitim amaçlı kullanılması şartışla devreden kişinin mirasçıları sorun çıkardı. Kısa sürede çözüleceğini ve inşaata başlamayı umut ediyoruz" diye konuştu.

ÖZEL SINAV YAPILACAK 
Yeni üniversite sağlık alanında ihtisaslaşacak. Akdoğan ileriki dönemde yatırıma eğitim hastanesi ve bir tıp fakültesi de ekleneceğini vurguladı. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'yle görüşerek yetiştirme yurtlarında yaşayan gençler arasından notları yüksek, okumaya meraklı gençlerden oluşan gruplar oluşturacaklarını söyleyen Akdoğan, bu gençlere tıpkı yabancılara olduğu gibi özel bir üniversite sınavı yapılacağını belirtti.

GÖNÜLLÜ DERSANE
Projeye göre her yurtta üniversiteye hazırlık sınıfları kurulacak. Eğitimleri üniversite öğrencileri, akademisyenler verecek. Üniversiteyi kazanan her öğrenci için primler ödenecek. "Her yıl 100 kimsesiz öğrenciyi okutmayı hedefliyorum. Yıllık bütçemiz 1 milyon lira" dedi.

Kaynak: sabah.com.tr

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.