Öğrenci Kariyeri Banner

Kim AA Almak İster?

Kim AA Almak İster?
aa_not_almak

Ders çalışmak herkese özelliklede "ya hani üniversitede çalışmayıp rahat edecektim ben" diye düşünen bizlere daha da zor gelmektedir.

Fakat bunu hem eğlenceli hem de akılda kalıcı hale getirmek sizin,bizim ve hepimizin elinde ? Şimdi sizlerle kendi çalışma metotlarımı ve notları nasıl hatırlayabileceğimizi paylaşmak istiyorum.

1)Ses Kaydı
ses_kaydı
Eğer şarkı dinlemek ders çalışmaktan daha eğlenceli diyorsanız bir de bu yolu deneyin. Ders notlarınızı okuyup sesinizi kaydedin sonra da defalarca dinleyin. İnanın çok akılda kalıcı ve kolay bir yöntemdir.(Tabi kendi sesinize tahammül edebilirseniz ?)

2)Yazarak çalışmak
not_yazmak

Bu pek çok öğrencinin ortak yöntemidir. Bende böyle çalışıyorum işe de yarıyor açıkçası. Özellikle de derste aldığınız notu tekrar yazarsanız daha akılda kalıcı hale geliyor.

[ad name="Google Adsense"]

3)Koku eşliğinde çalışma
parfum

Bu şöyle bir yöntem mesela kullandığınız bir parfümü çalıştığınız kaleme sıkın. Daha sonra sınav günü aynı kaleme aynı kokuyu sıkarsanız sınav esnasında notları hatırlamanız daha kolay olur.

4)Renkler
renkli_kalemler

Bu renkleri kalemler sayesinde veyahut küçük renkli kağıtlar sayesinde kullanabilirsiniz. Her konu ya da başlıkta farklı renk kullanmak oldukça etkili olabilir.

5)Canlandırma
canlandırma

Yazdıklarınızı hatırlayabilmek için sınavda gözlerinizi bir kaç saniye kapatıp çalışma kağıdınızı gözünüzün önüne getirmeye çalışın. Aklınıza geldiği an da yazın inanın çok etkili bir yöntem.(Mikrobiyoloji sınavında beni bu kurtardı ?)
Evet yöntemleri söylemek benden uygulayıp uygulamamak da sizden. Ama denemenizi öneririm. Bunları kullanarak bir kaç dersten AA aldım ve eğer denerseniz siz de alabilirsiniz ?

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.