Öğrenci Kariyeri Banner

Keyifle Okuyabileceğiniz Dergiler

Keyifle Okuyabileceğiniz Dergiler
National Geographic

1888 senesine dayanan geçmişiyle dünya çapında 60 milyondan fazla okuyucusu olan National Geographic, sadece bir dergi değil aynı zamanda dünyanın en prestijli markalarından biri. Türkiye’de 2001 yılı itibari ile aylık dergi olarak yayımlanmaya başlayan National Geographic Türkiye Dergisi okuyucularına coğrafya, bilim, keşif, araştırma, tarih gibi pek çok alanda orijinal makaleler sunuyor.

dergi3_790x445

Focus

1994’ten beri yayınlanan Focus, bilim, kültür, teknik, arkeoloji, coğrafya, jeoloji, sağlık, tarih ve sporu içeren popüler bilim ve kültür alanında yayın yapan bir dergidir.

dergi4_790x445

Altyazı

2001’de yayın hayatına giren Altyazı, herhangi bir yayın grubuna dahil olmayan, tümüyle bağımsız çabalarla çıkartılan bir sinema dergisi. Film eleştirisi ve analizinde de bağımsızlık ilkesini takip eden bir yaklaşıma sahip. Sinema üzerine düşünen bir dergi fikriyle yola çıkan Altyazı, bir yandan Türkiye’de vizyona giren filmlerle ilgili yorum odaklı yazılara yer verirken, diğer yandan da ana akım medyada fazla yer bulamayan kısa film, belgesel ve deneysel sinema gibi alanlara görünürlük kazandırmaya çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından yayımlanmaktadır.

altyazi_790x445

OT

Tanıtım yazısında “Hazla ve hızla okunan dergi” hedefiyle 1996 yılından beri sırasıyla, Öküz, Hayvan ve son olarak 2013 yılında “Maksat Yeşillik Olsun” sloganı ile yayın hayatına başlayan OT dergisi köklü bir geleneği temsil eder. OT dergisi kök olarak kendine mizah ve edebiyatı alıp, dallarını futboldan siyasete, sokaktan müziğe, hayata dair hiçbir şeye yabancı kalmayarak, ülkede sözü olan herkesle bir araya gelebilme cesareti ve isteğini her daim göstererek büyür. Aylık yayımlanan OT, edebiyat, siyaset, kültür-sanat aktivitelerine, tabii ki karikatürler ve illüstrasyonlara da yer verir.

ot_790x445

Popular Science

1872 yılından beri yayınlanan dünyanın  popüler bilim ve teknoloji dergisi Popular Science Türkiye'de de okuyucularına bilim, inovasyon ve teknoloji konularında keyifli makaleler sunan bir dergi.  Popular Science, kendisine her ay `yeni ne var? gelecekte bizi neler bekliyor?` sorularını sorup bunlara cevaplar vererek okuyucuna ulaşmaya çalışmakta. Herkesin  severek okuyacağı bir içeriğe sahip olan derginin en önemli özelliklerinden biri de illüstrasyonları.

Popular Science_790x445

Özel İçerik: Rüya Şan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.