Öğrenci Kariyeri Banner

Keyfinizi Yerine Getirmek İçin Öneriler

Keyfinizi Yerine Getirmek İçin Öneriler
Ruh halimiz gün içerisinde birçok kez değişebilir, güzel başladığımız gün hiç de beklediğimiz gibi gitmeyebilir veya ufak tefek şeyler aklımıza takılabilir. Bu gibi durumlarda kendimizi toparlayıp iyi hissetmek elinizde. Moralimizi düzeltip güne kaldığı yerden edebilmek ise göründüğü kadar zor bir iş değil, aşağıdaki maddelerden size en uygun olanı bulup modunuzun düştüğü anlarda onu uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Yürüyüş Yapmak


walking_790x445

Canınızı sıkan bir durum olduğunda ya da yapacak bir şeyiniz olmadığında en iyi çözüm yürümektir. Neresi olursa olsun bazen yakınınızdaki bir parkta bazen rastgele caddelerde. Önemli olan canınızı sıkan şeyi düşünmeyip sadece oluruna bırakmak.

  • Odak Noktamızı Değiştirmek


Sizi yoran, üzen, kafanıza takılan her ne ise onu bir kenara bırakıp başka şeylerle ilgilenmek daha iyi hissetmek için bir diğer çözüm. Örneğin; uzun zamandır yapmanız gereken ama sürekli ertelediğiniz bir iş varsa işte onu yapmak için harika bir zaman.

  • Yardım Etmek


yardım_790x445

Yardım etmek iki tarafa için de iyi gelen bir eylemdir. Birine yardım etmek, karşı tarafa sağladığı kadar size de fayda sağlar. Başkasının derdine derman olmak ve ona çözüm bulmak insana kendini en iyi hissettiren şeylerdendir. En basitinden, olarak yolda gördüğünüz yaşlı bir teyzenin elindeki poşetleri taşımayı teklif etmeniz veya sokaktaki kedilere mama vermeniz hatta onları sevmenizin ne kadar iyi hissettirdiğini kendiniz de deneyimleyebilirsiniz.

  • Film/Dizi/Müzik Üçlüsü


tt_790x445

Bu üçlünün sanıyorum ki iyi gelmediği can sıkıntısı yoktur. Özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında battaniyeye sarılıp keyif yapmak en güzel aktivite. Hatta öyle ki klasik Hollywood filmlerinin dışına çıkıp Avrupa sinemasına göz atmak için de iyi bir zaman. Diyelim ki, film veya dizi izlemek istemiyorsunuz o zaman da kendinize bir çalma listesi oluşturmayı deneyebilirsiniz. Hem yeni şarkılar keşfedip hem de kendinizi müziğin ritmine bırakabilirsiniz.

  • Konuşmak


Kendimizi iyi hissedebilmenin bir yolu da içimizdekileri anlatıp sohbet etmek. Bunalmışlık ve canınızın sıkkın olduğu durumlarda sizi en iyi anlayacağını düşündüğünüz kişiyle konuşmak sizi bir nebze de olsa rahatlatabilir.

  • Uyku


493ss_thinkstock_rf_man_sleeping_on_back_beside_basset_hound

Hiçbir şey yapmak istemiyorsanız biraz dinlenmek veya uyumak çok daha mutlu hissettirebilir kendinizi. İlk andaki o mutsuzluğunuz geçmiş olacağı için uyandığınızda moralinizi tekrar bozmamak, canınızı sıkan şeye takılmamak en önemlisi bu gibi durumlarda.

Özel İçerik: Rüya Şen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.