Öğrenci Kariyeri Banner

Kendinizi 30 Saniyede Pazarlamanın Püf Noktaları

Kendinizi 30 Saniyede Pazarlamanın Püf Noktaları
kendinizi_pazarlayın

Kendini sunumunuzu 30 saniyede yapıp, karşınızdakileri fazlasını dinlemeye istekli hale getirebilir misiniz? Peki sadece 30 saniyede ilgiyi nasıl çekersiniz?

İş görüşmesinde olduğunuzu, bir partide sosyalleştiğinizi ya da Warren Buffett’le beklemediğiniz bir anda asansörde denk geldiğinizi düşünün. İşte en zor kısım, ilgi çekici olduğunu insanlara kanıtlama zamanı.

Robert Half insan kaynakları müdürü Paul McDonald, bir çok insanın, kendi uzmanlık alanlarını, ne yaptıklarını, etkileyici bir biçimde anlatamadıklarını dile getiriyor.

McDonald, asansör konuşmanız için 8 önemli noktayı bizimle paylaşıyor.

1- Başarmak istediğiniz hedeften emin olun.

basarmak

Asansörde şu sorulara cevap vermelisiniz, “Kimsiniz? Ne yapıyorsunuz? Nereye gitmek istiyorsunuz?” ya da “Ne arıyorsunuz?”. Başarmak istediğiniz şeyi bilmediğiniz sürece kimse size yardım edemez. McDonald, özgeçmişinizi ve LinkedIn profilinizi güzel bir gözden geçirmenizi söylüyor. Eğer işsizseniz, nerede olmak ve ne yapmak istediğinize odaklanmalısınız.

[ad name="Google Adsense"]

2- Ana noktalar
gecmis


McDonald, özgeçmişinizi LinkedIn profilinizi inceledikten sonra neden mükemmel olduğunuzu açıklayan 4 ana unsuru yazın diyor. İş geçmişinizi, edinimlerinizi, yeteneklerinizi ve hedeflerinizi tartışın. Ana mesajınızın dışındaki hiçbir detaya yer vermeyin.

3- Bir hikaye anlatın.
hikaye_anlatmak


McDonald, insanların hikayeleri sevdiklerini ve bu hikayelerin, sonradan sizi hatırlamalarını kolaylaştıracağını söylüyor.

Kişisel gelişimde bir guru olan Dale Carnegie, kitabı “Public Speaking and Influencing Men in Business”ta insan beyninin çağrışımlı makineler olduğunu, bu yüzden, konuyla bağlantılı hikaye ve çağrışımların hatırlamada önemli rol aldığını belirtiyor. Baska bir deyişle insanların aklında kalmak istiyorsanız hikaye anlatın ve hikayeniz iyi olsun.

4- Jargondan kaçının.

 

jargon

Kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı insanları etkileyecek şekilde açıklayabilmeniz lazım. Bunun için kısaltma yapmaktan ya da sizin sektörünüzde ait, başkalarının anlamayacağı ifadelerden kaçının.
McDonald kompleks ifadelerden kaçınmanın gerçek sanat olduğunu söylüyor. Yaptığınız şeyi, ailenize anlatır gibi benzer bir formülle asansör görüşmesinde anlatmak en iyi strateji olacaktır.
Özellikle finansal ve teknolojik konularda zor terimler seçip konuşmak daha kritik sonuçlar doğurabilir.

5- Diyalog başlatıyor mu emin olun.
konusma


Hikayenizi anlattıktan sonra dinleyici daha fazlasını istiyor olmalı. Hikayeniz bunu sağlamıyorsa hemen değiştirin.

6- Zamanlama
zamanlama


Hikayenizin pratiğini yaparken, 30saniyeyi geçirmemeye dikkat edin. Eğer geçiyorsa detayları çıkartın ve yeniden deneyin.

7- Kendinizi videoya kaydedin.
kendinizi_kaydetin


Hikayenizi anlatırken nasıl duruyorsunuz görün. İlgi çekici misiniz? İnandırıcı mısınız?
Sizi dinlerken herkes bir izlenim edinecek, güzel bir intiba bıraktığınızdan emin olun. Rahat olun, doğal da davranın ve hikayenizden emin olun.

8- Arkadaşlarınıza anlatın.
arkadas_sohbet







Hikayenizi hazırladıktan sonra arkadaşlarınıza anlatın ve ne düşündüklerini sorun. Daha iyi olması için tavsiyelerini isteyin. Doğallık kazanıp, yüksek sesle ikna edici şekilde anlatmayı başarana kadar pratik yapmaya devam edin.

Kaynak




 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.