Öğrenci Kariyeri Banner

Kendine Odaklanman İçin Şimdi Tam Zamanı

Kendine Odaklanman İçin Şimdi Tam Zamanı
1.Richard Branson: Başarısız olduğunuz alanlarla boşa enerji harcamayın.

104631479-GettyImages-124080917.1910x1000

Richard Branson’un annesi ona pişmanlığın boşa harcanan enerji olduğunu öğretmiş. The Virgin Grup kurucusu ve başkanı iyi bir girişimci olmayı anlatır: “Tüm Virgin işlerine zevkle koşturdum bu yüzden, yenilgi asla kötü bir tecrübe değildir, sadece bir öğrenme eğrisidir.


2. Mark Cuban: Dinleyici olun.

Mark_Cuban

Eski bir akıl hocası, Mark Cuban’a en önemli becerinin dinlemek olduğunu öğretmiş. Her toplantının başında, dinlediğini deftere yazmasını ve toplantı boyunca bunları bir hatırlatma olarak kullanabileceğini anlattı. Dinlemek derken, o sadece sessiz olmayı kast etmiyordu, konuşmasının sona ermesini beklemekten bahsediyordu. O, gerçekten diğer insanların ne söylediklerine odaklanmanı söylüyor.

Kötü bir tecrübe değildir, sadece bir öğrenme eğrisidir.

 

3. Steve Jobs: Yardım iste.

steve-jobs-1249665_960_720

Steve 12 yaşında bir çocukken, telefon aldı ve efsanevi teknoloji kurucusu Bill arayıp yedek bilgisayar parçaları için sordu. Hewlett ona heyecanla iş verdi. 1994’te bir röportajda şunu öğrendiğini söyledi: "İnsanların çoğu tecrübelere sahip değil çünkü, “sormuyorlar”. Bu yüzden başarının anahtarı çok basit: “Yardım istemek”. Yardım istediğimde bana yardım etmeyen biriyle hiç karşılaşmadım.

 

4. Sheryl Sandberg: Korkunun seni durdurmasına izin verme.

sheryl_sandberg

Facebook yöneticilerinden Sheryl iş hayatında birçok başarıya sahip. Google ve Facebook bir tarafa, Lean In feminist hareketini kurduğunda dünya çapında başarı elde etti. Birçok kariyer tavsiyesi verdi, fakat bu en iyisi: “Her şeyi yapabileceğine inan bu çok önemli özellikle kadınlar için. Kimsenin sana anlamlı profesyonel bir kariyere ve tatmin edici bir özel hayata sahip olamayacağını söylemesine izin verme. Birileri sana yapamayacağını söylediğinde yapabileceğini bil ve nasıl olacağına başla, kendine şunu sor. Eğer korkmasaydım neler yapabilirdim.”

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.