Öğrenci Kariyeri Banner

Kendine Güvenen İnsanların Günlük 10 Alışkanlığı

Kendine Güvenen İnsanların Günlük 10 Alışkanlığı





self-confidence

İnsanoğlu kendi beynini bile aldatabilecek bir varlıktır. Yürüyüşünüzü değiştirerek, sahte gülümseyişlerle veya yeni bir saç tarzı ile kendi beyninizi aldatabilir kendinize olan güveni arttırabilirsiniz. 20 dakika bile sürse kendiniz bir Zuckerberg veya Elon Musk gibi hissedebilirsiniz.

Aşağıda gerçekten kanıtlanmış ve yaptığınızda uzun süreli bir güven, inanç aşılayacak bazı alışkanlıklardan söz edeceğim.

[ad name="Google Adsense"]

Dinlenmeye vakit ayır

Kendimizi güvende hissetmediğimiz zaman bu durum kendini birden fazla şekilde gösterir. Vücudumuz çalışamaz duruma gelir ve hiçbir şeye odaklanamayız. Güvensizlik genelde anı yaşamadığımız zaman gizlice ortaya çıkar.

Beynimizin kontrolünü sağlamak kendimize olan güven için en önemli koşulların başında gelir. Headspace uygulamasını kullanmanızı öneririm. 5-10-20 dakikalık seansları seçip meditasyon yapabilirsiniz.

Dar çerçeveden bak

Büyük bir girişimci olmanın en büyük sebeplerinden biri de büyük bir ihtimalle özgür düşünmekten geçmektedir. Ama bunun yanında özgür düşünmenin ve karar vermenin sonucunda onlarca da düşüş gerçekleşmektedir. Bazı şeyleri dar açıdan ele almanında çok eğlenceli tarafları olabileceğini unutmayalım. Neleri bildiğinizin farkında olarak hareket edip, odaklanmak ve güçlenmek gibi.

Her gün yeni bir şey öğren

Sesli bir kitap ortalama 10 saatte bitebiliyor. Günde bir saat sesli kitap dinleyerek yılda 24 kitap bitirebilirsiniz. Ne kadar çok bilgi sahibi olursanız kendinize olan güveninizde bir o kadar artar.

Öğret

Eğer bir alanda iyiyseniz ve bu bildiklerinizi başkalarına da öğretiyorsanız kendinizi gerçekleştirmiş hissedersiniz. Bu his size ayrıca bir özgüven katacaktır.

Kariyerinizin kontrolü sizde olsun

Bunu yapmanın en önemli adımı ise kendi blogunuzu oluşturmaktır. Adınızı ve soyadınızın olduğu bir blog ile başlayabilirsiniz. Kendi markanızı oluşturup onun içeriğini oluşturursanız bu size ilham kaynağı olur ve bir güven verir.

Egzersiz yapın

Pahalı elbiseler alacağınıza egzersiz yapın. İşte o zaman elbiseler daha çok yakışacak, üzerinize daha bir oturacaktır. Omuzlarınız arkada yürümektense egzersiz yapın. Cilt kremleri alacağınıza spor yapın. Cildiniz o zaman daha iyi görünecektir. Sahte gülüşler saçıp kendinizi kandıracağınıza egzersiz yapın mutlu olun. Bu mutluluk size güven getirecektir, emin olabilirsiniz.

Biraz daha uyuyun

Uyku sorununuz varsa sleep cycle uygulamasını kullanmanızı öneririm. Yeterli uyku almak hem beyninize hemde vücudunuza iyi gelecektir. Uykunun en derin hali ne kadar rahat ve sessiz geçerse beyin hücreleri için o kadar faydalıdır. Bu uygulama sizin en derin uyku saatinizde sessiz bir hal alırken uyanık hissettiğiniz anda ise uyanmanıza yardımcı olur.

Gönüllü olun

Bir gönüllü olarak ilk başlarda hep kendimden ödün verdiğimi, sevgi gösterisinde bulunduğumu düşünürdüm. Oysa bir müddet sonra gönüllü olduğum gruplarda bana karşı gösterilen sevginin verdiği hazzın ve ortaya çıkardığı özgüvenin hiçbir yerde elde edilemeyeceğinin farkına vardım.

Sosyalleşin

İçe dönük kişiler için biraz zor olabilir sosyalleşmek. Sosyalleşmek için daima fiziksel olarak insanların içinde olmak zorunda değilsiniz. Online olarak da bazı gruplara katılabilir kendinize olan güveni bir nebze arttırabilirsiniz. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde bile sosyalleşme süreci ve sonrasında kendini gerçekleştirme süreci vardır.

Merak edin

Sizden daha deneyimli insanları gözlemleyin. Onları öğrenmek sizi daha sakin bir yapıya sokacaktır. Onlardan öğrendikleriniz sizi daha da meraklandıracaktır. Onların da bir zamanlar sizin gibi olduğu gerçeği size güven verecektir.


Kaynak





Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.