Öğrenci Kariyeri Banner

Katlamalı Harç Ödemelerinin İadeleri Hakkında

Katlamalı Harç Ödemelerinin İadeleri Hakkında
katlama
[ad name="HTML"]

Katlamalı Harç Ödemesi yapan ancak Katlamalı Harç olayının iptali ile Ödemeleri Geri Almak İçin bekleyen öğrencilerin dikkatine.

Birçok arkadaşımız gerek Sosyal Medya gerekse Sitemiz üzerinden bizlere ulaşarak Katlamalı Harç İadeleri hakkında bilgi almak istiyorlar.

Ancak şuan için GERİ ÖDEME Tarihleri belli değildir.

Bunu sebebi ise Katlamalı Harç olayının iptal olmasına rağmen Kanun Değişikliği yapılmadığı için beklemede kalmış olmasıdır.

Bakanlar Kurulu tarafından İptaline Karar Verilen Katlamalı Harç Sistemi için Kanun Değişikliğine gidilmesi ve buna bağlı olarak Resmi Gazeteden duyuru yapılması gerekmektedir.

Bu işlem sonrasında YÖK ve Üniversiteler aldıkları Katlamalı Harç Ücretlerini iade etmeye başlayacaktır.

Bu sürecin 2015 Mart – Nisan ayları içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Kanun’un geçmesi ve Katlamalı Harç İadelerinin başlaması durumunda Sitemizden ve Sosyal Medyadan Gerekli Duyuru yapılacaktır.

Katlamalı Harç Ödemeler Nasıl Yapılacak?


Katlamalı Harç ödemesi yapan öğrenciler Üniversiteleri tarafından organize edilecek olan İade Sürecinin başlaması ile Üniversite tarafından yetkili kılınan Banka Şubesinden ödemelerini alabileceklerdir.

Öğrenci Bilgi Sistemine sahip olan ve burada Banka Hesabı gibi bir alana sahip olan birçok üniversite ise ödemelerini buradaki IBAN Numaralarına yapacaktır.

Konuyla alakalı olarak Üniversiteler, Kanun Yürürlüğe girdikten sonra açıklama yapacak ve Öğrencilere bilgi verecektir.

[ad name="Google Adsense"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.