Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyerinizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz En İyi 4 Şey

Kariyerinizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz En İyi 4 Şey
1. Bir Mentor Arayın

Başarılı bir kariyere sahip olmak için tekerlekleri yeniden icat etmeye gerek yoktur. Ne okuyor olursanız olun ya da rüyanız ne olursa olsun, birinin sizin istediğiniz şeyi elde etmiş olması muhtemeldir. Bu kişiler kariyer hedeflerinde hatalar yaptılar ve öğrenebildikleri zorlu dersleri öğrendiler, bu nedenle kendiniz de aynı türden hatalar yapmak zorunda değilsiniz.

Nereden Başlayalım: Bir akıl hocası, gerçek hayatta bir ilişki içinde olduğunuz birisi olmak zorunda değildir. İletişim kurmak ve bir akıl hocalığı ile ilişki kurmak işi gerektirir; ancak bugünün bilgi çağında herkes akıl hocasına erişebilir. Hayran olduğunuz birinin biyografisini alabilir, podcast'lerini dinleyebilir, röportajlarını izleyebilirsiniz. Bir akıl hocası yerine, her biri kendisine özgü hayat ve kariyer perspektifi sunan on akıl hocanız olabilir.

control

2. Zamanınızı Yönetirken Daha İyi Olun

Herkes aynı saat sayısına sahiptir, ancak daha üretken olabilmeleri için daha fazla beceri sahibi olmak; hayat ve kariyerde daha hızlı büyümesini sağlayacaktır.

Nereden başlayabilirsiniz: Zamanınızı doğru bir şekilde yönetmenin yolları ile ilgili daha fazla kitap ve makale okuyun.

waiting

3. Bir Yabancı Dilde Konuşma Yöntemini Öğrenin

İki dilli çalışanların, çalıştıkları işverenler için daha değerli olduklarını unutmayın. Hem kendiniz hem işiniz için yabancı dil büyük bir ayrıcalık.






İletişim, çağımızın en önde gelen konularından biridir. Doğru iletişim vizyonunuzu geliştirir. İletişimle ilgili dikkat edilmesi gerekli olan en önemli nokta karşılıklı ileti alışverişinin düzgün yapılmasıdır.

İletişim, kariyerinizi ilerletirken gittikçe daha kullanışlı olacak bir yaşam boyu beceridir ve rekabet zorlaştığında sizi farklı kılan tek faktör olabilir. İletişimde beden dilimizin, kullandığımız kelimeler kadar önem taşıdığına da unutmayalım.

 

startup



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.