Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Yolculuğunuzda Motivasyonunuzu Artıracak 8 Film!

Kariyer Yolculuğunuzda Motivasyonunuzu Artıracak 8 Film!

Hepimizin ara sıra kariyerimizde biraz motivasyona ihtiyacı oluyor. İzlediğimiz filmler ve anlattıkları hikayeler aslında ihtiyaç duyduğumuz motivasyonu verebilir. Filmlerin motive edici gücünü hissedebileceğiniz ve kariyerinizde size ilham verecek filmleri sizler için derledik.

1 - Bu Nasıl Sarışın (Legally Blonde)

Elle Woods güzeller güzeli ve okulda oldulça popüler bir kadındır. Okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile birliktedir. Ancak Warner'ın annesi oldukça tutucu bir kadındır. Elle, onların beklentilerine göre 'çok sarışın' olmasından ötürü ailenin tepkisini çeker. Warner ile arası açılır ve Warner tarafından terk edilir. Warner öğrenim hayatına Harvard'ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için uğraşır.

2 - Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada)

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan ve gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Görevi için çok çabalar ve işinde başarılı olur.

3 - Stajyer (The Intern)

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatmaya karar verir. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşür.

4 - Şef (Chef)

Carl Casper lüks bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüş yaşar. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem güzel bir teklif alır.

6 - Tatlı Bela (Erin Brockovich)

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır.

7 - Aklı Havada (Up in the Air), 2010

Ryan Bingham, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzına sahiptir. Bulunduğu durumdan oldukça memnun olan Ryan var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesidir. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmıştır.

8 - Ofis Çılgınlığı (Office Space), 1999

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken girmiş, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.