Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Hedefinizi “CALIBRE” Edin!

Kariyer Hedefinizi “CALIBRE” Edin!
Malumunuz tercih dönemlerinde kafanızda bir sürü sorular uçuşur: hangi üniversite daha iyidir, sosyal imkânları nasıl, seçtiğim bölümde hangi alanlarda çalışabilirim, işsizlik oranı yüksek midir gibi bu sorular uzayıp gider. Bu soruların cevaplarını kiminiz fuarlardan kiminiz eş dosttan kiminiz ise internetin derinliklerine dalarak öğrenmeye çalışıyorsunuz. Artık size fikir verebilecek bir yönteminiz daha var: CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği tarafından yapılan bu araştırmada tamamen mezun deneyimleri üzerine yoğunlaşılmıştır. İki yıldır düzenli olarak yapılan araştırmaya 164 farklı üniversiteden 38.441 mezun katılım göstermiştir. Ancak sadece katılım göstermek yetmiyor raporda bölümün veya üniversitenin yer alabilmesi için yeterli miktarda verinin elde edilmiş olması gerekmektedir. Bu sebeple CALIBRE 2018 araştırma raporunda 75 üniversite ve 52 bölüme ilişkin veriler açıklanmıştır.

kyyd

CALIBRE araştırmasında sizi neler bekliyor ona değinelim. Üniversite veya bölüm bazında raporları ayrı ayrı inceleyebilirsiniz, seçeceğiniz iki bölüm/üniversite arasında karşılaştırma yapabilirsiniz veya çeşitli parametrelerle düzenlenen sıralamalara göz atabilirsiniz. Değerlendirmede kullanılan parametreler arasında üniversitelerin sosyal yaşam olanakları, mezunlar ne kadar sürede iş bulabiliyor, hangi sektörlerde çalışabiliyorlar, aldıkları ücret nedir gibi soruların cevapları yer alıyor.

Araştırma sadece üniversite tercihi yapacak olan adaylara hitap etmemektedir, hâla üniversitede okuyan ve kariyerini planlama ihtiyacı hisseden öğrencilere ve yeni mezunlara kadar geniş bir kitle bu araştırmanın sonuçlarından fayda sağlayabilmektedir.

Üniversite raporlarına ulaşmak için tıklayınız.

Bölüm raporlarına ulaşmak için tıklayınız.

Özel İçerik: Melis Kasap

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.