Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Etkinlikleri Yanında Kültür & Sanata Yer Ayırmak İsteyenlerin Köşesi

Kariyer Etkinlikleri Yanında Kültür & Sanata Yer Ayırmak İsteyenlerin Köşesi
f_logo1

Şubat ayının en çok ses getiren oluşumu İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kısa adıyla "!f İstanbul" her yıl bir kez bütün dünyadan derlenen bağımsız çekilmiş, düşük bütçeli filmleri izleyicilerle buluşturuyor. 15 yıldır süregelen bu festival yaklaşık 80000 katılımcıyla sinemada farklı bakış açılarını tanıtıp aynı zamanda düzenlenen partiler, oluşturulan atölyeler ve birçok aktiviteyle etkinliği zenginleştiriyor.

fhfyj

!f birçok akım ve yeni bakış açılarını izleyicisine aktarırken filmleri kategorize edip başlıklar altında toplayarak alanında en başarılı filmi seçiyor ve ilgi duyduğunuz bölümün filmlerini bulmanızı kolaylaştırıyor. "Keş!f" bölümü sinemada cesur hikâye anlatımı ve biçimsel arayış kriterlerini gözeterek en çok "İlham Veren Yönetmen"i belirliyor. Yönetmenlerin ilk veya ikinci filmleri olması koşuluyla dünyanın farklı ülkelerinden 9 adet film uluslararası bir jürinin önüne çıkıyor ve jürinin belirlediği bir film 10.000$ para ödülü alıyor. Ayrıca SİYAD jürisinin belirlediği bir filme de ödül veriliyor.

[ad name="Google Adsense"]

"Aşk & Başka Bi' Dünya Yarışması" ise filmleriyle yarattıkları dünyalarda açık yollara, yöntemlere ve birlikteliklere işaret eden sinemacıları bir araya getirip birbirlerinden ilham almalarına önayak olmak amacını taşıyor. Dünyanın dört bir yanından aktivizmi konu alan 8 belgeselin yarıştığı bölümde 10.000$ lık ödülü alacak filmi uluslararası bir jüri belirliyor.

if-muzik

"Müzik" bölümünde korkmadan müziğini dünyaya duyurmaya çalışan cesur müzisyenleri konu edinilirken "Oyun"da ise sinemada oyun alanı yaratan ve seyirciyi hayal etmeye ve başka gerçeklikleri aramaya davet eden filmleri bir araya getiriliyor."Gökkkuşağı" bölümünde LGBTİ filmlerine, "Ev"de Türkiye’nin farklı sorular soran yeni yönetmenlerine, "Karanlık & Köşeli" karabasanlı, karanlık, rahatsız edici geceyarısı seanslarına ve Kült, Başka Haller, Türkiye'den Kısalar vs. festivalde yıllardır olan klasikleşmiş bölümlere yer veriliyor.

Hem geniş seans skalasıyla boş vakitlerinize ayarlayabileceğiniz filmleri seçip hem de art arda izlediğiniz filmlerle filme doyacağınız bu festivalde bir yandan da akıma ilk tanıklık edenler, filmleri ilk izleyenler olma fırsatını kaçırmayın! Bir sonraki !f'te görüşmek üzere :)

[ad name="HTML"]

[ad name="Staj Formu"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.