Öğrenci Kariyeri Banner

Karıncaların Çevirdiği Film

Karıncaların Çevirdiği Film

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve Demet Akbağ, Erdal Tosun gibi değerli sanatçıların oynadığı Vizontele filminden aşina olduğumuz resimli kutular.. İlk çıktığından beri çok fazla evrim geçirdi, çok fazla değişti. Ancak televizyonların özellikleri bu kadar hızlı değişiyorken yıllardır değişmeyen tek bir şey var. Üstelik bu olay yaklaşık 13 milyar yıldır devam ediyor.

 

 

Televizyonlarımızda (tüplü) sinyal alamadığımızda ekranda sürekli bir köşesinden diğer köşesine koşuşturan siyah beyaz noktalar görmekteyiz. Halk arasında buna “karıncalı görüntü” diyoruz.

Şartların kusursuz olduğu bir durumda ( televizyon kalitesi, uydu antenin yeri ), televizyonun tasarımına göre ekranda sadece bir renk görmemiz gerekirdi. Yani yalnızca siyah veya beyaz bir ekran. Gördüğümüz bu karıncalanmalar ise bir farklılık olsun diye televizyona eklenen şeyler değil. Bunlar 13 milyar yıl öncesinden gelen Evren’in kalıntıları.

Evrenin Big Bang ile oluştuğu bilim adamları tarafından kabul ediliyor. Bu patlama sonucunda şu an bildiğimiz Güneş Sistemi, Dünya, yaşam ve hatta bizler oluştuk.

 

 

Peki Bunun Karıncalanmayla Ne İlgisi Var ?

Big Bang  o kadar etkili ve büyüktü ki milyarlarca yıl geçmesine rağmen şuan hâlâ Evren’in her yerinde 1.9 mm dalga boyuna sahip ve 160 Ghz frekansında olan bir mikrodalga yayını gözlenmektedir.

Son zamanlardaki teknolojiyle birlikte çıkan televizyonlar (LCD, Plazma) bu karıncalanmaları filtreleyip bize göstermese de eski tüplü televizyonlarda gördüğümüz görüntünün nedeni bu şekildedir. Ayrıca bu etkiyi radyolarda da çıkan cızırtılardan anlayabiliyoruz. Kim bilir belki evren milyarlarca yıldır bize bir mesaj vermeye çalışıyor ama biz o mesaja sadece "karıncalanma" diyoruz.

 

 

Özgün İçerik

 


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.