Öğrenci Kariyeri Banner

Karar Alma Ve Kararlarının Uygulanması, Kararların Devamlılığı

Karar Alma Ve Kararlarının Uygulanması, Kararların Devamlılığı
'Yeni yılda zayıflayacağım, önümüzdeki haftadan itibaren daha fazla kitap okuyacağım, yeni yılda bir sporla profesyonel olarak ilgileneceğim, yeni yılda bir enstrüman çalmayı öğreneceğim, haftaya sınavlara yoğun bir şekilde çalışacağım, haftaya sigarayı bırakıyorum...' buna benzer sözleri ve kararları; yeni yıl başlarken, gelecek hafta, bir daha ki aya, önümüzdeki pazartesi vb. zamanlarda başlayacağımızı söyleyip başlamamak ya da başlayıp uzun süre devam ettirmemek hepimizin yaşadığı bir durumdur. Peki aldığımız bu kararları uygulamaya geçip süreklilik sağlamak için ne yapmamız gerekir?

 Hedefleri gözden geçirmek

Kendim de dahil olmak üzere insanlar çok büyük hedefler koyarlar. Hedeflerimizi gözden geçirip; gerekirse hedeflerimizi küçülterek, daha yapılabilir hale getirmek gerekir. 3 günde 1 kitap bitirmek değil haftada 1 kitap bitirmek, her gün 5 saat ders çalışmak değil her gün 2 saat ders çalışmak. Tabi ki bu verdiğim örnekler kişilere göre değişir. Bu hedefleri ne kadar uygulanabilir olduğunu kendinize göre belirlemeniz gerekir. Burada iş kendini tanımakla başlar.

rsz_7-ways-to-think-more-effectively (1)

Soyut olan hedeflerimizi somuta dökmemiz gerekir.

Örnek verecek olursam; daha fazla kitap okuyacağım değil de günde en az 50 sayfa kitap okuyacağım, daha fazla spor yapacağım değil günde en az 25 dk spor yapacağım gibi somut ölçülebilir hedefler koymamız gerekir.

people-2593394_1280

Koyduğumuz hedefleri takip etmek

Hedefleri takip etmemizdeki en büyük sebep; eğer ki hedeflerimizi uyguladığımızı görürsek bu bize bir motivasyon sağlayacak ve hedeflerimizi uygulamaya devam etmemizi teşvik edecektir. Bu konuda size Barış Özcan isimli bir youtube kanalında ki şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oNmXH2uN0Do

Arada kendini ufakta olsa ödüllendir

Bu ufak ödüller seni mutlu etmenin yanında aldığın bir kararı uygulamanın verdiği kararlılığı taktir etmek ve aynı zamanda devam ettirmek için önemli olduğunu düşündüğüm sık olmayan buranın önemli olmasının sebebi bu ödüller sıkı çalışmanın ve azmin ufakta olsa bir göstergesidir. Eğer ki ödüllendirme işini gereğinden fazla yapar isen bu ödüllerin bir anlamı kalmaz.

Azimli ol, Vazgeçme

Benim gözümde en önemli madde budur. Çünkü vazgeçmemek senin iradene, azmine ve kararlılığına bağlıdır. Hedefine ulaşmak için yapılması gereken en önemli şey budur.

Erteleme bir an önce planla, düşün ve yapmaya başla.

Özgün İçerik: Ahmet Sait Ayhan

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.