Öğrenci Kariyeri Banner

Karantinaya Alınan En Büyük Şehir Oldu: Şanghay Süresiz Karantinada

Karantinaya Alınan En Büyük Şehir Oldu: Şanghay Süresiz Karantinada

Çin'in Şanghay kentinde alınan karantina önlemleri, Covid-19 vakalarındaki ciddi artışlar sebebiyle şehrin 25 milyonluk nüfusunun tamamını kapsayacak şekilde genişletildi.

Başlarda şehrin doğu ve batı yakaları için ayrı önlemler uygulama kararı alınan Şanghay'da bundan sonra tüm şehir süresiz kısıtlama altına alındı. Salgının başından bu yana karantinaya alınan en büyük şehir olan Şanghay bir aydan uzun süredir yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ediyor. 4 Nisan'da yayınlanan verilere göre şehirde günlük vaka sayısı 13 binin üzerine çıktı.

Bir süre öncesine kadar neredeyse tamamen bittiği düşünülen salgın yeniden ortaya çıkarak hızla yayılmaya başlamıştı. Başlarda Huangpu Nehri'nin Pudong ve çevresini de içine alan doğu ve güney kısmında uygulanmaya başlanan kısıtlamalar kısa süre sonra nehrin Puşi ve çevresini kapsayan batı kısmındaki bölgelerde de uygulanmaya başlanmış ve sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti.

Salgında çoğunlukla Omicron'un varyantlarıyla karşılaşıldığı ve şehirdeki durumu kontrol altına almak için ülkenin birçok bölgesinden sağlık görevlisinin Şanghay'a geldiği açıklandı.

Ordu Devreye Girdi!

Salgının kontrol altına alınamamasından tedirginlik duyan Çin ordusu, Şanghay'da görev yapmak üzere 2 bin askeri sağlık görevlisini şehre yönlendirdi. Ülkenin finansal merkezi olan Şanghay'ın bazı bölgelerinde yaşayanlar, uygulanan katı kısıtlamalar nedeniyle hiç kimsenin temel erzak alışverişi için bile konutlarından çıkmasına müsaade edilmediğini söylüyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.