Öğrenci Kariyeri Banner

Karantinada Sadece Bir Tıkla Gezebileceğiniz 11 Harika Mekan

Karantinada Sadece Bir Tıkla Gezebileceğiniz 11 Harika Mekan
Eğer dünya üzerindeki hatta gezegen dışındaki en popüler yerlerden bazılarını gezmeye hevesliyseniz ancak Covid-19 sebebiyle bunu yapamayacak durumdaysanız, Google Street View sizin için büyülü ve tarihi yerlere yakın erişime olanak tanıyan bir liste hazırladı. Bunların yanına kendi ücretsiz sanal turlarını sunan inanılmaz noktalar da var. İşte bazı favori yerler:

1-Diagon Alley


Making Of Harry Potter Tour - London

SANAL  TUR

Bu sürece fantastik bir ara vermek ve bir Potterhead olarak devam istiyorsanız, Google Street View sizi Diagon Alley'e götürebilir. Hatırlarsanız, 2001'deki Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda Harry Potter'ın sihir dolu dünyasına ilk adımlarını attığı yer burasıydı. Diagon Alley'in ana caddesi de Hogwarts kadar unutulmaz. Büyücülük ve sihirbazlık okuluna gitmeden önce Harry, önümüzdeki yıl için Diagon Alley'de malzemelerini toplamıştı.

2-CERN


c75a955a32405d95c2c268cda7d7ead4

SANAL TUR

Sadece birkaç yıllık operasyonla, CERN'in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, özellikle 2012'deki Higgs Bozonu sayesinde evrenin nasıl çalıştığını daha iyi anlamamızı sağladı. Buna rağmen, bir makinenin kara delikler oluşturmak ve evrenin dokusunu araştırmak için ne kadar büyük olması gerektiğini hayal etmek gerçekten zor. Google Street View ekibi, İsviçre tesisini, devasa çarpıştırıcıyla birlikte metal koridorları keşfetti ve herkesin görebilmesi için ulaşılabilir kıldı.

3-Kolezyum


1920px-Colosseum_in_Rome,_Italy_-_April_2007

SANAL TUR

Dünyanın mimari harikalarından biri olarak bilinen, Russell Crowe'un Gladyatör filminde geçen yer olan Kolezyum yaklaşık 2000 yıldır ayakta ve oldukça popüler bir turistik yer .Google, Roma ölüm çukurunu yakından ve kişisel olarak tecrübe etmenizi sağlıyor. Kullanıcılar yapının taş çevresi etrafında dolaşabiliyor ve hatta iç mekanı görebiliyor ancak kamera bir zamanlar Kolezyum'un zeminin altına gizlenmiş olan taş labirenti keşfetmiyor. Yine de, ziyaret etmeye değer.

4-Google Data Center


google-datacenter-tech-01-1280x853

SANAL TUR

Google bu kez aynayı kendi üzerine çeviriyor, kullanıcılarına veri merkezlerinden birini, Lenoir, N.C., incelemelerine izin veriyor. Tüm veri merkezlerinin küresel olarak iletişim kurmasını sağlayan ağ odasının yanı sıra ofis alanlarını da inceleme imkânı sunulmuş. Bir sonraki durağınız sunucu katı olacak ve daha sonra veri kopyalarının yapıldığı kayıt odasına gidebileceksiniz.

5-Kennedy Space Center


space1-carousel


SANAL TUR

Google kameralarını roketlere bağlamaya ve evreni haritalamaya başlayana kadar, Street View ekibinin uzaya gidebileceği en yakın yer burasıdır. Google ve NASA, Titusville, Fla'daki Kennedy Uzay Merkezi'nin tam bir turunu oluşturmak için bir araya geldi. Burada, ateş odasını, eski Atlantis ve Endeavor mekiklerini, merkezin geniş eser koleksiyonu ve NASA'nın onlarca yıllık geçmişini kapsayan hatırasını görebilirsiniz.

6-Tardis


earls-court-tardis-police-box-01

SANAL TUR

Gezintilerinize bir zaman yolculuğu eklemek ister misiniz? Google bunu, Doktor'un sevgili Tardis'inin anahtarlarını bir sokak görünümü şeklinde vererek sizlere sundu. Londra'daki Earl's Court yolundan aşağı doğru giderken sıradan mavi bir polis kulübesi sizi karşılar. Eğer çıkan beyaz oka iki kere tıklarsanız, kendinizi zaman makinesinin içinde bulursunuz.

7-Everest Base Camp


IVS-main-image-templateWP

SANAL TUR

Everest'e tırmanmak, bir insanın kazanabileceği en zor başarılardan biridir. Birçok kişi dağın zirvesine ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetmiştir. Google yaklaşık 30.000 metrelik bir yüksekliğe tırmanmadı ancak maceracı bir yürüyüşçü, dağın yarısından daha fazla mesafede olan ana kampa kadar ulaştı.

8-Galapagos Adaları


da63f883d389b0fd93fd43d2c440a692 (1)

SANAL TUR

Güney Amerika sahilinden yaklaşık 980 km uzakta bulunan Galapagos Adaları, çeşitli bitki ve hayvan topluluklarına ev sahipliği yapmaktadır. Burada deniz aslanları ile yüzebilir, mavi ayaklı sümsük kuşu (Blue-footed boobies) arayabilir ve evinizin konforunda, dev kaplumbağaların ayak izinde yürüyebilirsiniz.

9-Louvre Müzesi


louvre-museum

SANAL TUR

Fransa'daki Louvre sanat müzesini evinizden ziyaret edin. Müzenin sunduğu sanal turlarla ilgili en havalı kısımlardan biri, hangi sergilerin sizin için en ilginç olacağını seçebilmenizdir. Bunlar arasında Mısır Eski Eserleri Sergisi ve Galerie d'Apollon bulunmaktadır. Güzel bir akşam geçirmek için harika bir aktivite.

10-Sistina Şapeli


Arazzi-Sistina-7

SANAL TUR

Sistina Şapeli'nin sanal turu, samimi bir görünüm, yakınlaştırma ve uzaklaştırma olanağı ile birlikte sanatın duvarları ve tavanı kaplayan detaylarına kişisel bir bakış sunuyor.

11-The International Space Station (ISS)


ISS-Earth-UK-1

SANAL TUR

Hiç gezegeni terk edecekmiş gibi hissettiniz mi? Bu sanal tur sizi fiziksel olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'un içine dahil etmiyor ama istasyonun iç kısmına yakından bakmak ve pencerelerinden Dünya'nın büyüleyici manzarasını görebilirsiniz.

 

Çeviri İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Melis KEŞEN tarafından çevrilmiştir.

Kaynakça

Kaynakça

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.