Öğrenci Kariyeri Banner

Jeff Bezos 2024'te Ay'a İnmesi Beklenen Mavi Ay Aracını Tanıttı

Jeff Bezos 2024'te Ay'a İnmesi Beklenen Mavi Ay Aracını Tanıttı
Jeff Bezos Amazon şirketinin kurucusu ve CEO'su bu ünvanlarına bir ünvan daha ekledi. Blue Moon  (Mavi Ay) adlı uzay aracının maketini herkese sundu. 2024 yılında  ise Ay'ın güney kutbuna astronot indirebileceğini belirtti.

Blue Moon insansız ve yeniden kullanılabilen araç olarak kullanıldıktan sonra bilimsel araştırmaları incelemek için kullanılacak. Bunun için gerekli teçhizatı, uyduyu ve yüzey araçlarını yerleştirmeyi düşünüyor.Tasarımı tanıtılan uzay aracının BE-7 adı verilen, 4 bin 535 kg itiş gücünde yeni bir motoru olacak.Bezos, "Artık Ay'a yeniden gitmenin, hem de kalmak üzere gitmenin zamanı geldi" dedi.

Bezos dünyanın en zengin kişisi ünvanına sahip olduğundandır ki, Washington'daki bir fuar alanında Nasa'daki yetkililerle ve muhtemel müşterilerden oluşan bu gruba, Blue Origin uzay araştırmaları şirketinin Mavi Ay'la ile ilgili hedeflerini anlattı.

Blue Moon aracında Dünyadan Ay'a gitmeye yetecek kadar yakıt olacak. Blue Moon Projesine göre, Ay yüzeyine insanlar ve techizat indirildikten sonra, kendi kendine hareket ettikten sonra Ay'ın yüzeyinde dolaşacak dört araç koşullandırabilecek ve Ay yörüngesine uydular yerleştirecek.Araç dünyadan fırlatıldığı zaman yakıtı ve füze motoruyla beraber 15 tona yakın ağırlıkta olacak. Ay'a ulaştığında ise bu ağırlık neredeyse 3 tona inecek.

Blue Moon'un aracının Ay 'ın kraterlerinde güney kutup tarafında buz kütleleri olduğu keşfedilen bu yere inmesi hedefleniyor. Buzdan elde edilecek suyu ayrıştırdıktan sonra hidrojen üretilerek, bu durumun uzay aracının güneş sisteminin içinde olan yeni görevlerini devam ettirebilmesi için gerekli yakıta dönüştürülebileceği tahmin ediliyor.

1473688964-e1afd1ea-a08f-4a0a-8338-ca2c49f60b26-1_790x445

 

Aya Geri Dönüş 

Mart ayında Trump yönetimi, 2024 yılı sonuna kadar Amerikalı astronotların Ay'a geri dönmesinin hedeflendiğini duyurmuştu. Bezos bu durumu şöyle belirtti. Aslında uzay aracını tasarlamaya 3 yıl önce 2016 yılında başladıklarını belirttiler ve Blue Origin Şirketinin Trump'ın verdiği tarihte Ay seyahatine hazır olacağını söyledi.

Ay'a iniş düşüncesini Bezos artık insanların uzayda yaşayıp ve çalışabileceği bir geleceğe ilk adımını attığımızı düşünüyor. "Uzayda ilginç şeyler yapabilmenin fiyatı şu anda çok yüksek, çünkü alt yapı yok" diye ekledi.

Bu vizyonunu anlatmak için Princeton Üniversitesinden fizikçi Gerard O'Neal tarafından geliştirilen uzay tasarımlarına benzer insanlar, hayvanlar ve bitkilerle olan yeterli bir yaşam ortamı oluşturduğu fotoğraflarını gösterdi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.