Öğrenci Kariyeri Banner

Jean-Jacques Laffont 2018 Ödülü Daron Acemoğlu'na Layık Görüldü!

Jean-Jacques Laffont 2018 Ödülü Daron Acemoğlu'na Layık Görüldü!
Toulouse School of Economics tarafından her yıl önde gelen iktisatçılara verilen Jean Jacques Laffont ödülüne bu yıl Bilim Akademisi üyesi Daron Acemoğlu layık görüldü.

2005 yılından beri Toulouse School of Economics tarafından verilen bu prestijli ödülü alanlar arasında biri Bilim Akademisi Onursal Üyesi Peter A. Diamond olmak üzere 5 Nobel Ödüllü bilim insanı da var.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu, "Dünya'daki En Çok Alıntı Yapılan ilk 10 Ekonomist” arasında. MIT'deki akademik kariyerinin ilk yıllarında, iktisat alanındaki tarihi yayınlardan biri olan The Economic Journal'da yayınlanan bir çalışması "1996 Yılının En İyi Makalesi" ödülünü aldı. Daron Acemoğlu, 2000 yılında profesörlüğe yükseldi.

Daron Acemoğlu'nun üstün başarılarından birisi de, 2005 yılında John Bates Clark madalyası ile ödüllendirilmesidir. Daron Acemoğlu'nun ilgi alanı içine giren başlıca konular: Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliğidir. En güncel çalışmaları ise "kurumların ekonomik gelişim ve siyasal ekonomideki yeri" üzerinedir. Bu alandaki çalışmaları, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2006 yılında "Bilim Ödülü"ne layık görüldü.

"Review of Economics and Statistics" ve "Journal of Economic Growth" dergilerinin de yardımcı editörlüğünü yürüten Daron Acemoğlu, başarılarına başarı ekleyerek 2018 yılı Jean-Jacques Laffont ödülüne layık görüldü.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.