Öğrenci Kariyeri Banner

Japonya'yı Teknoloji Devi Yapan Adamdan 5 Yönetim Kuralı

Japonya'yı Teknoloji Devi Yapan Adamdan 5 Yönetim Kuralı
William Edwards Deming Japonya’da çok önemli biri olarak görülüyor. Deming İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Japonya’nın küresel bir güç merkezi haline gelmesine yardım etmiş ve Japon iş dünyasına kaliteli yönetimi öğretmiş bir Amerikan mühendistir. Çalışanların şirketlerinden değil, yöneticilerinden ayrıldığı söylenir.

pexels-photo-708392_503x307

1 - Eğlenceyi işe geri döndürün.

“Egemen olan yönetim sistemi iş yerinde eğlenceyi yok etti.’’  Birçok insan ofise işten daha fazlası için gelir. Ofis hayatının sosyal açısı da çok önemlidir. Evden çalışan insanların çoğu yalnızlıktan şikayet ederler. Yani, bir yönetici olarak, asık suratla dolaşmayın ve memnun edici, davetkar bir örnek olun. Bir gülümseyin, pozitif tavır gösterin, ofis içi sohbetlere davet edin ve de çalışanların refahı için gerçek bir çaba gösterin. 2016 yılında korku bir çalışma tarzı olamaz. İnsanların zorbalık gördüğü eski yönetim şekli artık kabul edilmiyor. İnsanlar işte sadece eğlence değil aynı zamanda saygı da arıyorlar. Kimsenin uzun dönemli istihdam edileceği garanti edilemese de herkes saygıyla muamele görmeyi hak ediyor. Bu bilgiyi paylaşmak, insanların kendilerine minnettar kalındığını bilmesi ve destek sunduklarını bilmelerinden geçiyor. Çalışanların işi bırakmalarının bir sebebi de saygı eksikliğidir-çoğu durumda yönetim kısmında.

ghj66j_503x307

2 - İnsanlara işe gelmeleri için bir sebep gösterin.

“Başka bir dünya yaratmak için buradayız.” Anketler insanların ofise gelmelerinin tek nedeninin para olmadığını göstermeye devam ediyor. İnsanlar dünyada bir fark yaratmak istiyor. İşi yapmak, somut sonuçlar elde etmek, müşterilere yardım etmek ve pozitif etki bırakmak istiyorlar. Çalışanlara en olağan işlerden en sıradışı işe kadar bir çizgi çekin ve de daha iyi bir dünya yaratmak için neden bunların yapılması gerektiğini anlatın. Geri bildirim ve sonuçları da paylaşın ki çalışanların fark yarattığını gördüğünden emin olun.

watchhh_503x307

3 - Çalışanları bekletmeyin.

“Yöntemsiz bir amaç işkencedir.’’ İşlerinin ilk haftasında angarya işlere hapsedilen genç çalışanlar tanıyorum. Bir şeyleri yapmaları isteniyor ama hiçbir yöntem verilmiyor. Hepimiz iyi bir iş çıkarmak ve işimizden gurur duymak isteriz. Yönetici olarak rolünüz her yeni işe alınan insanı hoş karşılamak, öğrendiğiniz kişisel deneyim ve dersleri paylaşmak ve kılavuzlardaki şirketin önerilen metodolojisini paylaşmak. İnsanları tahmin etmeye bırakmayın. Böyle yapmak başarısızlığa yol açar. Deming bunun tamamen işkence olduğuna inanır. 2016 yılında lafla peynir gemisi yürüten değil çalışanlara gerçekten yardım den bir koç olun. Kendinize patron demekten ve öyle görülmekten kaçının. Öğretmen olun, hoca olun, insanların başarmasını isteyen kişi olun. Takımınıza "sizin başarmanızı istiyorum" deyin. Yönetici olarak başarınız tamamen takımınızın başarısına bağlı. Bir kere işlerin yapılması için insanlara yol gösterdikten sonra onların gelişim için önerilerde bulunmasına izin verin. Ama her şey yol göstermeyle başlar.

Business development - Closeup of hands holding seedling in a group

4 - Sorumluluğu sonuna kadar verin.

“Kalite herkesin sorumluluğudur.’’  Kaliteyi önemseyen tek kişi siz değilsiniz. Takım üyelerinizin her biri güzel şeyler yapmak istiyor. Yüksek kalite ile anılmak istiyorlar. O yüzden insanlara her bir görevi yaptıklarında söz konusu olanın onların itibarı olduğunu hatırlatın.  Onlara bağlılığın size karşı değil kendi işleri ve kendilerine karşı olması gerektiğini anlatın. Yapabildiğiniz kadar işlerin doğru yapılması ve kalite için sorumluluk alınmasını sağlayın. Daha sonra herkesi kendilerine verdikleri sözlerden sorumlu tutun.

tasss_503x307

5 - Yeniliğe teşvik edin ve kutlayın.

“Yenilik üreticiden gelir, müşteriden değil.’’  Bir düşünce ekonomisinde çalışıyoruz. 2018’de her şirket en küçüğünden en büyüğüne kadar birer teknoloji şirketidir. Hiçbir müşteri hiçbir zaman ampul, iPad veya diğer birçok icadı istemedi. Yenilik sadece iyi bir şey değil. Bugünün iş dünyasının her şeyi. Düşünceleri, bir şeyleri yapmanın yeni yollarını ve yeni hizmetler için olan önerileri teşvik edin, onlara olanak verin ve ödüllendirin. Müşteri hizmeti 2018 yılında satış öncesi, satış sırasında ve satış sonrasında müşterileri memnun edecek şekilde şaşırtmayı hedefleyen bütün şirketler için yenilik için özel bir alan olacak. Deming yeniliğin rekabetçi çağın bir numarası olacağını yıllar önce biliyordu. Deming sadece Japonya’ya danışmanlık yapmadı. Ford Motor Şirketi dahil olmak üzere Amerika’da büyük kurumlar tarafından da işe alınmıştı. Ama Ford, Deming’in kalite hakkında vaaz vermektense yönetim sorunlarını tartışmasından dolayı şoka girmişti.  Deming Ford’a problemlerin %85’inin tepedeki kötü pratik ve tavırlardan kaynaklandığını söyledi. Bu Ford’un duymak istediği şey değildi ama şirket dinledi ve öğrendi. Bir yönetici olarak size rapor verenlerin ve müşterilerinizin yaşamlarını geliştirmek adına eşsiz bir şansa sahipsiniz. İşin gerçek anlamını geri getirin. Kişisel sorumluluk hakkında tavsiye verin. Yeniliğe teşvik edin.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.