Öğrenci Kariyeri Banner

İzolasyon İsteyenler İçin Geliştirilen Kapsül: ShieldPod

İzolasyon İsteyenler İçin Geliştirilen Kapsül: ShieldPod

Under The Weather ismindeki bir firma sosyal izolasyonunu korumak ve teması azaltmak isteyenler için özel bir kapsül geliştirdi. ShieldPod adını verdikleri kapsül birçok açıdan insanların beklentilerini karşılayacağını düşündükleri bir tasarım olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz aylarda satışına başlanan kapsüle büyük bir ilgi oluşunca, firma kapsülün çocuklar için olanını da üretme kararı aldı.

Pandemi dönemiyle birlikte insanlar sosyal mesafe, izolasyon gibi kavramlara çok fazla değer vermeye başladı. Bu nedenle birlikte ortaya çıkan girişim maske, mesafe ve temizliğin yeterli olmadığını düşünenler için tasarlandı.

Pandemi öncesinde çocuklar için ürettiği açılabilir WeatherPod’lar ile öne çıkan Under The Weather firması, şimdi ise ShieldPod adı verilen girişimini piyasaya sürdü. Dahası firma bu yılın başlarında sağlık çalışanlarının korunmasına yardımcı olabilmek için SafetyPod adlı girişiminini de piyasaya sürmüştü. Bu ürüne de çok fazla talep alıp oldukça yüksek kâr elde etmeyi başarmıştı.

ShieldPod Gerçekten Sosyal İzolasyona Yardımcı Oluyor Mu?

Bu girişimi yararlı bulanlar kadar işe yaramaz olduğunu belirtenler de var. Bu isimlerin başında ise hayat kolaylaştıran yazılımlar ve ilginç bilgi paylaşımlarını yorumlayan LifeHacker geliyor. LifeHacker, yaklaşık olarak 100 dolara denk gelen bu ürünün basit bir maske takmakla eşdeğer olduğunu ve ön panelin fermuar aracılığıyla açılabilmesinin ise tüm amacı bozduğunu ifade ediyor.

Ürünü denemek için bir sokakta kullanan LifeHacker ekibi, kapsülün sosyal izolasyon sağladığını ama bunu özellikleriyle değil çok garip bir görünüşe sahip olduğundan insanların yanınıza yaklaşmakta çekinmesiyle başardığını söylüyor. Sonuç itibariyle maske takmak ile aynı işlevi gören bu girişime 100 dolar vermek kulağa hiç mantıklı gelmiyor.

Bu tür girişimler koronavirüs salgını ile birlikte oldukça popüler hale gelmeye başladı. Daha öncesinde MicroClimate isimli bir firma buna benzer bir tasarım olan HEPA filtreli başlığı Air’i 199 dolardan satışa sunmuştu.

Benzer bir olay olan Toronto merkezli Vyzr Technologies de vücudun göğüsten yukarısını tamamen kaplayan koruyucu bir başlık tasarlamıştı.    

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.