Öğrenci Kariyeri Banner

İzlerken İçinizi Isıtacak 5 Anime Filmi

İzlerken İçinizi Isıtacak 5 Anime Filmi
Arkanıza yaslanın ve renkli anime filmi dünyasına bir adım attın. 

1. Howl's moving castle(Imdb:8,2)

Yönetmen koltuğunda oturan Hayao Miyazaki, Diana Wynne Jones'un kitabından uyarladığı bu filmde kendi hayal gücüyle ne kadar önemli bir yönetmen olduğunu kanıtlıyor.  Sophie bir cadı tarafından lanetlenir ve bu büyüyü kaldırmak için yola düşer. Sophie gezisi sırasında kötü nam salmış Howl'ın yürüyen şatosuyla karşılaşır ve şatoya girer. İşte Sophie'nin macerası şatodaki arkadaşlarıyla ve Howl'la başlar. Bu anime filmi size hem arkadaşlığı hem sevgiyi farklı bir bakış açısıyla yansıtacaktır.

images_790x445

2. My Neighbor Totoro (Imdb:8,2)

Yine yönetmen koltuğunda Hayao Miyazaki'nin oturduğu bu baş yapıtta, iki kız kardeşin annesi uzun zamandır amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Babalarıyla birlikte annelerinin hastanesinin yanında bir eve taşınırlar. Kırsal bir alanda yaşadıkları için farklı bir varlıkla karşılaşırlar. Sonra küçük Mei bu varlıkları takip eder ve bu varlıklar orman ruhlarıdır! Hepimizın kalbine iz bırakacak bu filmde doğayı ve çocukların o güzel dünyasına adım atıyorsunuz. Unutmadan gece uyumadan bahçesinizi kontrol etmeden uyumayın.

images (1)_790x445

3. Your Name.(Imdb:8,4)

Yönetmeni ve yazarı olan Makoto Shinkai bizi farklı bir dünyaya alıp götürüyor. Mitsuha, kırsal bir alanda yaşıyordur. Babası vali olduğu için çok meşguldur ve bu yüzden Mitsuha Büyükannesi ve kız kardeşiyle sürekli birlikte vakit getirmektedir. Ama onun hayali Tokyo'da yaşamaktır.  Diğer taraftan Taki ise Tokyo'da yaşayan bir öğrencidir. Gününün çoğunu işte ve arkadaşlarıyla geçirmektedir. O da bu monotonluktan sıkılmıştır. Ama bir gün tuhaf bir şekilde bu ikili farklı bir şekilde birbirleriyle bağlantı kurarlar. Bu anime farklı dünyaların insanları sözcüğünü tamamen giymiş bir film.

images (2)_790x445

4. The Girl Who Leapt Through Time(Imdb:7,8)

Mamoru Hosoda'nın yönettiği filmde siz de zamandan küçük kopmalar yaşayabilirsiniz. Makoto adlı genç kızımız sürekli iki arkadaşıyla vakit geçirir. Bir gün kimya sınıfına gider ve yanlışlıkla Zamanda Sıçrama yeteneğine sahip olur. Bu yetenek onun sürekli geçmişe gidip, yaptığı şeyleri düzeltmekle geçer ama zamanla bu durum birçok felakete yol açtığını fark edecektir. Size farklı bir yolculuk katacaktır.

images (3)_790x445

5. When Marnie Was There

Hiromasa Yonebayashi yönettiği bu filmde bilinmemişliklerin aslında içimizde bir yerde saklı olduğu gösteriyor. Anna, hastalığı yüzünden annesinin akrabası olan kırsal bir şehire gönderilir. Anna buraya alışmaya çalışırken Marnie adlı bir genç kızla arkadaş olur. Anna'nIn geçmeşini merak ettikçe bir sürü sır perdesi aralanır. Böylelikle bilinmemişliklere yol açılır.

pfilm1435-when-marnie-was-there-1-film-movie-posters-cinema-kanvas-tablo-canvas-1000x1000_790x445

Özgün İçerik: Zeynep Bilen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.