Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Cv ve Ötesi

İyi Cv ve Ötesi
İyi bir lise, iyi bir üniversite, saygıdeğer bölüm, yüksek notlar, iyi yerlerde stajlar, yüksek lisanslar, tezler, projeler... Kısacası Cv'nizi coşturan, linkedIn hesaplarınızı şenlendiren, komşu çocuğunun, akrabanın sıkça duyduğu toplumda el üstünde tutulan şeyler*. Peki dışarıdan mükemmel gözüken, karşılaştırmalara konu olan bu şeyler* sizi mutlu edecek mi, uğruna çalıştığınız, emek verdiğiniz şeyler* ya da kazandığınız o biraz daha fazla para sizi memnun edecek mi ?

Kendi kendine yetemiyor, mutsuz iseniz, bu şeyler* i yaparak başarılarınıza gelen övgülerle ayakta durabiliyorsanız, ileride bu şeyler* sizi mutlu etmeyecektir. Cv'niz ne kadar kabarık olursa olsun, mutsuzluğunuzdan doğan negatif enerjiyle mesleğinizde en iyi olamazsınız.

pexels-photo-115062

Şeyler* değersiz, gereksiz diye bir yargı çıkmasın bu yazıdan. Tabii ki de anneniz babanız haklı, komşu çocuğunu tebrik ederiz ama mutsuz başarı, egoyu besleyemeyen, haz vermeyen başarı, başarı kabul edilebilir mi ? Edilmez gibi duruyor.

Hepiniz Cv'nize daha ne yazacabileceğinizi araştırıyor ve özgeçmişinizi kabartma yöntemlerinizi pekala biliyorsunuz. Peki iyi Cv'nin ötesi nedir?

pexels-photo-110110

Birkaç adımda kısaca şöyle sıralanabilir:

  •  Kendi kendinize yetmeye çalışın, mutluluğu uzaklarda aramayın. Hector'un Mutluluk Arayışı  kitabı/filmi 'nde olduğu gibi mutluluk sizin hayatınızda, küçük detaylarda.



  •  Çok klasik bir madde olacak ama doğruya doğru; kendinize hobi edinin, sıfatlarınızı arttırın.



  •  Ailenizle vakit geçirin, onların gerçek değerini bilmiyorsanız bilin.



  • Ne olursanız, kim olursanız, neye inanıyor ya da inanmıyorsanız her şeyden önce İYİ bir insan olun, herkese hoşgörüyle yaklaşın, kavga, kızgınlık, küfür gibi size ve çevrenize negatif enerji veren davranış ve sözlerden kaçının. İlk çağlardan bilgi çağına geçildiğini kendinize telkin edin. Beyin gücünün beden gücünü alt ettiği bir zamanda yaşadığınızı unutmayın.



  •  Empati yapın, karşınızdaki insana davranışınızı ona göre şekillendirin. Onlara değer verdiğinizi hissettirin.



  • Küresel, yerel sorunlara karşı oluşturulan derneklere gönüllü olun, duyarlı olun, karşılıksız iş yapmayı, yalnızca yardımlaşmayı öğrenin.



  • Ve... en güçlü çözüm!! Ne olursa olsun gülümsemeye çalışın, gülümseyip karşı tarafa güven verin, kendinize de pozitif enerji yaratın.


Yaptığınız işi ne kadar iyi yapıyor olsanız da, özgeçmişiniz ne kadar kabarık olsa da mutlu değilseniz, insanlarla iletişimde pozitif enerji yaratamazsanız, insanlara karşı empati yapmazsanız, insanlara değer verdiğinizi hissettiremezseniz bütün o Cv'nizi, başarılarınızı çöpe atabilirsiniz. Ya da Cv ve ötesi ile birlikte yaptığınız işten mutlu ve tatmin olup, yaptığınız işle insanları tatmin edebilirsiniz. Karar sizin.

İçerik: Kerim Can Günerhan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.