Öğrenci Kariyeri Banner

İTÜ BEST İstanbul Hackathonu İçin Hazır Mısın?

İTÜ BEST İstanbul Hackathonu İçin Hazır Mısın?
BEST (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği, ing. Board of European Students of Technology) tarafından düzenlenen, ülke çapında üniversiteler arası kapsamlı etkinlik olan BEST İstanbul Hackathonu 22-23 Aralık’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşecek. 24 saat sürecek etkinlikte yapılacak yazılım yarışması(hackathon)’nda Türkiye'nin en iyi mühendislik ve yazılım öğrencileri yeteneklerini ve becerilerini yarıştıracaklar.

GELECEĞE GİDEN YOL MUTFAKTAN GEÇER. GELİN, GELECEĞİ BİRLİKTE TASARLAYALIM

BEST İstanbul Hackathonu, İTÜ Uluslararası Mühendislik Kulübü’nün (BEST İstanbul) inovasyona verdiği önem doğrultusunda; yazılım ve kodlamada kendini geliştirmiş ve daha da geliştirmek isteyen yazılımcı, tasarımcı ve girişimcilere, fikirlerini kısa sürede ürüne dönüştürme şansı vermek amacıyla “Hackathon” yarışmasının bulunduğu teknoloji kapsamlı bir etkinliktir.

VESTEL ana partnerliğinde düzenlenen BEST İstanbul Hackathonu’nun bu seneki içeriği ise akıllı mutfak cihazları oluşturmak olacak. Yarışmacılardan, bu cihazların birbirleri ile iletişimi, yeni uzantılar, eklentiler, özellikler geliştirmesi beklenecek. Amaç mevcut (state-of-the-art) teknolojileri kullanılarak, sağlıklı ve pratik yemekler hazırlamaya yardımcı olacak IoT çözümler/uygulamalar tasarlamak olacak. Bu çözüm önerilerini geliştirirken yarışmacıların belli bir yazım dili kullanma zorunlulukları yoktur. Projelerin yapılışında yazılım dili gibi bir kısıtlama yoktur. Ayrıca Hackathon katılımcıları etkinlik sayesinde hem sektörde ağ kurma şansını yakalayacak hem de yazılım ve tasarım alanında şirket profesyonelleri ile etkileşime geçerek kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak, problem çözme yeteneklerini ve öğrenme potansiyellerini güçlendirebilecek.

  • Etkinliğe hackathon temposuna uyum sağlayabilecek ve yarışmayı seven bütün üniversite öğrencileri katılabilecek.

  • Yarışma  katılımcıları 2-4 kişiden oluşan takımlar kurarak 24 saat içinde onlara verilen sorunu çözmeye çalışacaklar.

  • Yarışmanın sonucu 23 Aralık’taki etkinliğin sonunda açıklanacak olup 1. olan takıma BilgeAdam sertifikalı 60.000 bin lira değerindeki eğitim seti, 2. olan takıma %40 indirimli sertifikalı eğitim seti ve 3. olan takıma %30 indirimli sertifikalı eğitim seti verilecek.

  • Başvurular 7-14 Aralık tarihi arasında olup hackathon.bestistanbul.org sitesinden alınacaktır.


BEST İstanbul Aslında Ne?

BEST 1989 yılından beri, mühendislik ve teknoloji öğrencilerini bir araya getiren, apolitik ve kar amacı gütmeyen bir öğrenci birliğidir. Bu birlik, 33 ülkede 99 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle her geçen gün büyüyen genç, güçlü ve yenilikçi bir öğrenci ağı oluşturmaktadır. BEST organizasyonları, Avrupa’nın dört bir yanında bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşarak mesleki gelişim ve kariyer desteği de sağlamaktadır. Türkiye'de BEST, 2003 yılından bu yana aktif olarak faaliyet göstermiş ve gerek mühendislik yarışmaları, gerekse teknoloji kursları gibi düzenlediği birçok organizasyon ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmuştur. Kısa süreli yurt dışı eğitimleri ile öğrencilerin vizyonlarını genişleten, binlerce öğrenciye yurt dışına çıkma fırsatı sunan ve günden güne güçlenen uluslararası bir öğrenci platformu olan BEST, etkinliklerine devam etmektedir.

BEST İstanbul Hackathonu ve BEST hakkında daha fazla bilgi edinmek ve etkinlik hakkında duyuruları ve yenilikleri takip etmek için:

BEST İstanbul: http://bestistanbul.org

BEST İstanbul Hackathonu: http://www.hackathon.bestistanbul.org/

Facebook - Twitter - Instagram

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.