Öğrenci Kariyeri Banner

İsveç'te Yılın Kahramanı Seçilen Bir Türk Kadını: 63 Yaşındaki Fatma İpek Alcı ile Tanışın!

İsveç'te Yılın Kahramanı Seçilen Bir Türk Kadını: 63 Yaşındaki Fatma İpek Alcı ile Tanışın!
İsveç'te yaşayan 63 yaşındaki Fatma İpek Alcı 'yılın kahramanı' ödülüne layık görüldü. 7 çocuk annesi Alcı ödülü 'yol gösterici' dalında aldı.

Stockholm'de yaşayan Alcı iki yıl önce Türkiye'den gelen kadınları toplayarak bir güvenlik derneği kurdu.

fatma_01

Daha sonra derneğe üye olan 20'den fazla kadınla beraber cuma ve cumartesi akşamları yaşadıkları mahallenin güvenliğini sağlamaya başladı.
fatma_02
Alcı bu girişimiyle İsveç'in önemli gazetelerinden Aftonbladet tarafından düzenlenen yarışmada 'yılın kahramanları' arasına girdi.

fatma_03
Törene katılan İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson, "yol gösterici" dalında yılın kahramanı seçilen Fatma İpek Alcı'yı tebrik etti.

fatma_04
Konya'nın Kulu ilçesinden 30 sene önce İsveç'e geldiğini vurgulayan Alcı ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
fatma_05

Hikayenin kalan kısmını kahramanın cümlelerinden dinleyelim: 'Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını kıran gençlere engel olduk.'
fatma_06
"Derneğe üye 20'den fazla kadın cuma, cumartesi Fittja Mahallesi'nde gece yürüyüşüne çıkarak, mahallenin güvenliğini sağlamaya özen gösterdik. Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını kıran gençlere engel olduk. Türk kadınlarının evde oturmadığını ve sosyal hayata olan katkılarını gözler önüne serdik. Bizim bu yaptığımız girişim, belediye ve polis teşkilatında takdirle karşılandı. Onlar da bize her türlü desteği verdi. Zaten ödül töreninde de sahneye diğer kadın arkadaşlarımı da çağırarak onurlandırdılar. Böyle bir inisiyatiften dolayı göçmen kadınlara yol gösterici olarak yılın kahramanı seçildim. Bu ödülü Türk kadınları adına aldım.” dedi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.