Öğrenci Kariyeri Banner

İşten Güçten Kaçmak İsteyenler İçin 6 Bahane

İşten Güçten Kaçmak İsteyenler İçin 6 Bahane
Benim gibi siz de yapmanız gereken işleri nereden başlayacağınızı bilemeyeceğiniz kadar biriktirdiyseniz ve hala bir yerden başlamamak için direniyorsanız, içiniz rahat bir şekilde sorumluluklarınızdan kaçabilmeniz için 6 önerim var.

1) Bir Başkaldırı: WESTWORLD

westworld_790x445

IMDB: 8.9

"İnsanlar olarak dünyada yalnız olmamızın bir sebebi var: Birinciliğimizi tehdit eden her şeyi katletmemiz."
Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood… Bana kalırsa 2016’dan bu yana yayımlanmış en iyi dizilerden biri. Bilimkurgu/gerilim kategorisinde yer alan dizi, bir kasabada geçiyor. Bu kasaba elbette sıradan bir kasaba değil. Giriş ücretinin 40 bin dolar olmasından bunu anlayabilirsiniz. Bu kasabayı özel yapan şey ise içinde yaşayan insanların aslında, her ne kadar gerçek bir insandan ayırt etmek imkansız da olsa, robot olması.
İş ve ev hayatından uzaklaşmak isteyen insanlar buraya gelerek bir rüyaya giriş yapmış bulunuyorlar. Artık özgürler. Artık sınır yok. İşledikleri hiçbir suç için cezalandırılmayacaklar.

2) Perfect Sense

perfect sense_790x445

IMDB: 7.1

Tüm dünyanın bir virüs tarafından esir alındığı sayısız film çekilmiş olsa da Perfect Sense bakış açısıyla bu film yığınının arasından sıyrılıyor benim gözümde. Filmin konusu hakkında ufak bir kopya vermiş oldum aslında. İnsanlar, belirlenemeyen bir sebepten dolayı, yavaş yavaş duyularını kaybederken, biz belki de yeryüzündeki son aşka şahit oluyoruz. Eva Green hayranlarının özellikle izlemesi gerektiğini belirtip kenara çekiliyorum.

3) Orange

orange_790x445

IMDB: 7.6

Geleceğinizi bilseydiniz, değiştirir miydiniz? Bu sorunun cevabını arayan genç bir kızı izliyoruz bu animede. Gelecekteki kendisinden mesaj alan Naho, gelecekten önce kendini yenmek zorunda. Yoksa gelecekte bu pişmanlığın altında bir kez daha ezilecek. Elbette bu süreç onun için hiç kolay olmayacak.

4) Müziğe Dönüşen Adam: TIM BUCKLEY

tim buckley_790x445

Çoğu kişinin Candy filmindeki ‘’Song to the Siren’’ parçası sayesinde tanıdığı bir ses oluyor kendileri. 28 yaşında aşırı dozdan dolayı hayata gözlerini yuman sanatçı, sesiyle bir anda tüm kalp kırıklıklarınızı gün yüzüne çıkarabilir. Bu ufak kırılma anını inanılmaz bir rahatlama takip ediyor elbette.
Dinlemek isteyenler ‘’Morning Glory’’ ile açılışı yapabilir. Ardından, müzik listenize benim de favorim olan ''Phantasmagoria in Two'' parçasını eklemenizi tavsiye ederim.

5) Yeşil Mürekkep

ysl_790x445

‘’Ancak muhteşem hayatlar yaşayan insanlar muhteşem yapıtlar ortaya koyarlar.’’
Osman Balcıgil’in mürekkebinden her sayfasını merakla okuduğum şahane bir kitap. Sabahattin Ali'nin yarım kalmış hikayesini okurken eminim siz de kendinizi kaptıracak ve kitabın içinde bulacaksınız.

6) Kar ve Sıcak Çikolata

sıcak_790x445

Bu öneri kış mevsimini sadece sıcacık yatağındayken sevenler için. Dışarıda lapa lapa kar yağıyorsa, kar yağmıyor olsa da soğuktan cam buğulanmışsa hemen sıcak çikolatanızı hazırlayıp yatağınızın altına kıvrılın. Yukarıdaki önerilerimden birkaçını yapmışsanız az çok kafanızı boşaltmış ve rahatlamışsınız demektir. O yüzden elinize kağıt ve kalem alıp biriktirmiş olduğunuz işlerinizi düzenlemeye başlayın. Sorumluluklarımızdan kaçmak daha kolay olabilir fakat mücadele etmek her zaman daha tatmin edicidir.

Özel İçerik: Tuğçe Parlak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.