Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Türkiye'nin 40 Yaş Altı 40 Yöneticisi!

İşte Türkiye'nin 40 Yaş Altı 40 Yöneticisi!
Genç girişimci liderler ve yöneticiler Fortune Türkiye’nin bu seneki “40 Yaş Altı 40” yönetici listesini oluşturdu. Toplumsal ve ekonomik alanda projeler üreten girişimcilerin ortak yönü, işbitiricilik, kendine güven, planlı hareket etme ve ileriyi görme olarak nitelendirilebilir.

40 yaş altı yöneticilerin bazıları banka, bazıları büyük sanayi şirketlerini yönetiyor. Aralarında teknoloji ve perakende devlerinin başındaki yöneticiler de var. Bazıları birkaç yıldır aynı koltukta oturuyor, bir bölümü ise görevlerini yeni üstlenmiş kişiler.

1- Batu Aksoy, 34, Turcas Petrol CEO'su
01


2013 yılında Turcas grup şirketlerini yeniden yapılandıran Batu Aksoy, halka açık Turcas’ı, petrol ve enerji odaklı yatırım şirketi olarak konumlandırdı. Turcas Petrol, benzin ve madeni yağ satışlarında pazar liderliğini ve dizel satışlarında ikincilik konumunu korudu. 2013’te Alman enerji devi RWE ile ortak girişime soyundu. RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. bünyesinde, Denizli’de yaklaşık 600 milyon euro maliyetli 775 MW kurulu gücündeki doğalgaz kombine çevrim elektrik santralini açtı. Santral, Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 2’sini karşılıyor. Aydın-Pamukören’de jeotermal enerji santralinin temelini attı. Doğu Akdeniz’deki doğalgazın inşa edilecek denizaltı boru hattıyla Türkiye’ye ulaştırılması projesiyle ilgileniyor. Projeyle, yılda 8 milyar metreküp doğalgaz, Türkiye’ye getirilecek. Bu projede gücünü EnerjiSA ile birleştirdi. Batu Aksoy, aynı zamanda Aksoy Holding’in başkan vekili. Aksoy Holding, Conrad İstanbul Oteli’nin sahibi ve işletmecisi. Otel için 60 milyon doların üzerinde renovasyon harcaması yaptı. Aksoy Holding, 2013’te TAIB Yatırımbank’ı satın aldı. Yeni bir iş koluna giriş yaptı. 2015 sonrası yabancı bir bankayla ortaklık kurarak TAIB’i kârlı şekilde büyütmeyi hedefliyor. Aksoy Holding ve Turcas Petrol, dört iş kolunda petrol-enerji, turizm, gayrimenkul ve uluslararası ticaret ve bankacılıkta 1,8 milyar TL aktif büyüklük ve 1,1 milyar TL özsermayeye ulaştı. Bir sanatsever ve koleksiyoner. Hüseyin Avni Lifij’in eserleri, koleksiyonunun en değerli parçası.

2- Nevzat Aydın, 38, Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve CEO'su
02


2014 rakamlarına göre kayıtlı üye sayısı 2 milyon 900 binin üzerinde. Günde ortalama 80 bin yemek siparişi alıyor ve ortalama hizmet verdiği kişi sayısı 220 bin civarında. 10 bin restoran portföyüyle büyümesini devam ettiriyor. Yurtdışı operasyonlarda da büyüme söz konusu. Ortadoğu’daki şirketi Foodonclick.com’u BAE’den sonra Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da da hizmet vermeye başladı. Orta Doğu Bölgesi’nin internet girişimciliğinde öne çıkan ismi Fadi Ghandour’u Yemeksepeti’nin yönetim kuruluna dahil etti. Yunanistan’ın pazar lideri Click Delivery’ye (www.clickdelivery.gr) yatırım yaptı ve yurt dışında satın alma yapan ilk Türk internet şirketi oldu. Online restoran rezervasyonu yapan Papyon.com’u ve Yemeksepeti’nin içerik projesi, yemek.com’u hayata geçti. Zamanla kuruculuk sıfatına melek yatırımcılığı da ekledi. Futbol tutkunu ve 20 yıldır Zagor’un hiçbir sayısını kaçırmıyor. 2 binden fazla çizgi romanı içeren koleksiyonu var. Ayrıca, su altı sporlarıyla ilgileniyor. Favori müzik grubu ise U2. En büyük hobisi yemek. Seyahat programlarının çoğunu iyi restoranlar etrafında kurguluyor.

3- Pınar Abay, 37, ING Bank Genel Müdürü
03


“Eski köye yeni adet” sloganıyla iddialı işlere soyundu. İhtiyaç kredilerinde “her müşteriye aynı faiz oranı” dönemine son verdi. Borcuna sadık müşterilerine düşük faiz oranı uyguladı. Bunun sonucu olarak, ING Bank ihtiyaç kredileri portföy büyüklüğü 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 44 oranında arttı. Toplam aktifleri 33,4 milyar TL’ye ulaştı. Banka dijital kanallara yatırım yaptı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve cihaz bağımsız tasarlanan yeni internet şubesiyle, bankacılık işlemlerini sadece iki adımla gerçekleştirmeyi ve Facebook kullanıcılarına para transferi yapmayı mümkün kıldı. Kurumsal müşterileri için “ING Kurumsal Cep Şube” uygulamasıyla, Türkiye’de ilk kez kurumsal müşterilerine, çeklerinin fotoğraflarını çekip dosyalayarak, portföylerine istedikleri yerden istedikleri saatte ulaşma imkanı sağladı. Mobil bankacılık altyapısını şube bankacılığına taşıdı. PTT kanalıyla emeklilere ve PTT müşterilerine ihtiyaç kredisi verdi. İhtiyaç kredilerinin yüzde 20’sini PTT şubelerinden veriyor. Migros ile işbirliği geliştirdi ve şubeye gitmeden 10 dakika içinde ihtiyaç kredisi alabilme imkanı sağladı. TeknoSA mağazalarında anında kredi imkanı sunuyor. Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’ni hayata geçirdi. Çağrı merkezi işlemlerinin yüzde 71’i Kahramanmaraş’tan geçekleşiyor. E-devlet dönüşümünün parçası olan e-fatura için yetkilendirilen ilk banka oldu. Tek SMS ile gümrük vergisi ödeme kolaylığı sağladı. Pınar Abay’ın hobisi çocuklarıyla zaman geçirmek ve koşu. Haftada iki gün işyerinden arkadaşlarıyla koşuyor.

4- Murat Özyeğin, 38, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili
04


Fiba Holding’de enerji, turizm, perakende, alışveriş merkezleri, havacılık, gemi inşaası ve liman işletmeciliği olmak üzere birçok yeni yatırım ve satın almada etkili isimlerinden biri. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi. Grup, kendisi için yeni alanlardan biri olan sağlık sektöründe Florence Nightingale Hastane Grubu’na ortak oldu. Grubun finans-finans dışı yatırımları yüzde 50-50 dengesine oturdu. 2014 sonu için satın almalar da dahil 475 milyon dolar yatırım planlanıyor. Limancılık, perakende, elektrik dağıtım, rüzgar enerjisi ve sağlık önem verilen yatırım alanları. Holding, işletmesini yürüttüğü Swissotel The Bosphorus İstanbul’u baştan aşağı yeniliyor. 60 milyon euro’nun üzerinde değere sahip proje 2015’te tamamlanacak. Dubai’deki Burj El Arab dahil dünya çapında birçok yapının mimarlığını üstlenen KCA International’ın kurucusu Khuan Chew’in yürüttüğü proje oldukça iddialı. Murat Özyeğin, zamanının önemli bir bölümünü sosyal sorumluluk çalışmalarına adayan yöneticilerden biri. Özyeğin Üniversitesi ve Endeavor Vakfı’ndaki çalışmalarda rol üstleniyor.

5- Gökalp Çak, 37, Netlog Lojistik Grup Başkan Yardımcısı
05


2012’de 852 milyon TL ciro elde eden Netlog Grubu 2013’te bu rakamı 956 milyon TL’ye yükseltti. 2014 sonu hedefi 2 milyar TL. Üç kıtada, 1 milyon metrekare kapalı alanda 74 deposu, 2 bin 750 öz mal aracı, altı ülkede 6 bin 750 kadrolu çalışanı var. Avrupa’nın en büyük konteyner-tren operatörlerinden 600 milyon euro cirolu Samskip Holding ile yüzde 50-50 ortaklıkla Hollanda merkezli Greenbridge BV yi kurdu. Firma haftada dört blok tren seferiyle operasyon gerçekleştiriyor. Belçika’da “Belspeed Fashion and Life Style Logistics” ve Hollanda da “TNT Fashion Logistics”i aldı. (2014 ilk çeyrek) 200 milyon euro ciro yapan şirketi Netlog çatısına kazandırdı. Böylece Avrupa’nın en büyük moda lojistik firmasıyla el sıkıştı. Netlog Logistics Middle East’i Dubai’de kurdu ve depo operasyonlarına bir yenisini ekledi. Netlog USA, Hindistan ve Çin ofislerini kurmak için çalışmalara başladı. Gökalp Çak, senenin yüz gününü iş seyahatiyle geçiriyor. Spor yapıyor. Ailesi ve arkadaşlarıyla sakin vakit geçirmeyi, sinemaya gitmeyi seviyor.

6- Emre Uğurlu, 38, Perform Türkiye Genel Müdürü
06

İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ni bitirdi. 2012’de İngiliz Perform dijital spor medyası şirketinin Türkiye operasyonlarının başına geçti. Dünyanın en büyük canlı skor sitelerinden Perform’un piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde. 200’den fazla spor dalı ve bunlarla bağlantılı lig, turnuva ve organizasyonu kapsayan dijital spor yayın hakları portföyüne sahip. Perform Türkiye bünyesindeki Mackolik.com ve Sahadan.com’u aylık 18 milyon kişi ziyaret ediyor. Mackolik’in 2012 cirosu 250 milyon dolar. Bütün içerikler, Perform Türkiye ofisinden yönetiliyor. Uğurlu, sporla iç içe yöneticilerden. Hedefi, Mackolik.com, Sahadan.com, Beygir.com siteleri ve Türkiye’deki Opta platformunun yanı sıra, WAP siteleri, SMS projeleri, mobil uygulamalar ve sporla ilgili Facebook oyunlarında başarılı olmak.

7- Hidayet Kadiroğlu, 39, Elvan Grubu Başkanı
07


Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’de kurarak, gerek çeşitleriyle gerekse üretim kapasitesiyle Türkiye’de kruvasanın kitabını yeniden yazmayı planlıyor. Tesis saatte bir ton (30 bin adet büyük boy) üretim kapasitesine sahip. Hattın uzunluğu ise 500 metreye yaklaşıyor. Tesislerde mini gramajdan ayda 40 milyon üretilebiliyor. Jelly şekerleme ailesine ait Jelaxy, Liquorice ürünleriyle yeni bir açılıma imza attı. Elvan Grubu’nun Eskişehir tesislerinde üretilen Jelaxy Liquorice ürünleri, farklı gramaj seçenekleriyle raflara girdi. 2014’te İTÜ ile Elvan Grubu işbirliği protokolü imzaladı. Böylece İTÜ’de yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler, gıda ve gıda teknolojileriyle ilgili projelerinin uygulamasını ve geliştirmesini Elvan Ar-Ge Merkezi’ndeki pilot tesiste yapacak. Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu (ŞTG) Başkanlığı’na seçilen Hidayet Kadiroğlu, Elvan Zeka Kulübü sosyal çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Çocuklara dönük sosyal sorumluluk çalışmalarının ilki Batı Afrika’da gerçekleştirildi. Kamerun’da Zeka Atölyesi açıldı. Türkiye’de ise ilk zeka atölyesi İstanbul-Bahçelievler’de açıldı.

8- Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı, 38, Doğan Şirketler Grubu Holding YK Başkanı

Begümhan Doğan Faralyalı , Dogan Holding İş Geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı (*) Begümhan Doğan Faralyalı , the DMG's Vice President in charge of Foreign Investments and Business Development

1998 yılında London School of Economics’ten (ekonomi ve felsefe) mezun oldu. Faralyalı, Kanal D Romanya Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra 1 Ocak 2012 itibariyle Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Doğan Yayın Holding’in Doğan Şirketler Grubu Holding’e devrolmasıyla medya, enerji, turizm ve kültür-sanat perakendesi markaları tek çatı altına girdi. Doğan Faralyalı, grubun daha fazla odaklanarak güçlenmesine önemli katkılar sağlamak üzere stratejiler geliştiriyor. 2014’te Doğan dergileri aylık 20 milyon kişiye, D&R ve idefix 2,5 milyon kişiye ulaştı. Hürriyet, Radikal, Posta ve Fanatik’le aylık 5 milyon, Kanal D ve CNN TÜRK başta olmak üzere televizyon kanallarıyla 25 milyon ve Hürriyet Sosyal ile 1 milyon kişiye ulaşıldı. Son olarak, Doğan Şirketler Grubu Holding, 36 milyon TL sermaye ile Melek Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş’yi kurmak üzere harekete geçti.

 9- Evrim Aras, 35, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su

09

Aras Kargo’da yeniden yapılanma sürecini başlattı. Bu süreçte kurumsallaşma çalışmalarına hız verdi. Aile anayasasını oluşturdu. Bağımsız yönetim kurulu üyeleri atadı. 2008 yılından itibaren şirketi yüzde 60’ın üzerinde büyütecek stratejiler geliştirdi. Finansal açıdan güçlenmenin yanı sıra İK ve şirketin teknolojik alt yapısında önemli yatırımlar yaptı. Son altı yılda sektörün üzerinde, yıllık yüzde 16-17 oranlarında büyüdü. 2014 yılını 750 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. 2014-2015 için 100 milyon TL yatırım öngördü. Yatırımlar daha çok operasyon merkezlerindeki teknolojiler, BT sistemleri, müşteri entegrasyonları ve araç filosunun iyileştirilmesi konularında. 2013’te Avusturyalı Austria Post ile ortaklığa gitti. Şirket Aras Kargo’ya yüzde 25 oranında ortak oldu. Uluslararası bilgi transfer ederek, bölgesel oyuncu olma hedefiyle Türkiye’nin yakın coğrafyasında bulunan ülkelerde yeni fırsatlar için araştırmalar yapıyor. 2014’te 5 milyon TL yatırımla, 30 yeni elektrikli araç aldı. Evrim Aras, boş vakitlerinde özellikle kişisel gelişim kitaplarını okuyor. Müzik dinlemeyi de, söylemeyi seviyor. Yeni yeni çello çalıyor. Meditasyon, yoga ve düzenli spor yapıyor. Doğa yürüyüşlerine çıkıyor. 10 yaşında Aras isminde bir oğlu var.

10- Hakan Baş, 31, Lidyana.com CEO'su
10


2012’de kurduğu Lidyana ile kuruluşundan üç ay sonra, yatırım aldı. Ünlülerle yaptığı çalışmalar, tasarımcı işbirlikleri, ve özel anlaşma yaptığı markalarla sitenin ziyaretçi sayısını artırdı. Aylık ortalama ziyaretçi sayısı 1,5 milyon. 2013 cirosu 15 milyon TL oldu. 2014 sonu hedefi ise 45 milyon TL. Siteden yapılan alışverişler sonucunda günlük ortalama çıkan paket sayısı bin, Lidyana ile çalışan tasarımcı, modacı sayısı ise 600. Portföyünde 850 marka bulunuyor. Hakan Baş, eski milli rekortmen yüzücü ve seri girişimci. Peak Games, Krombera, Lidyana.com, Anibera, Probera ve Berabera’nın kurucu ortağı. Girişimcilik, risk sermayesi ve teknoloji ağlarını takip ediyor. Fenerbahçe maçlarına gitmeyi, seyahat etmeyi, spor yapmayı ve arabaları seviyor. Kurduğu Peak Games, dört kere yabancı sermaye aldı ve şu an dünyanın üçüncü en büyük sosyal oyun şirketi konumunda. Baş, 2014’te de arka arkaya farklı hizmetler için şirketler kurdu. Anibera şirketiyle animasyon konusunda hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk 3d uzun metrajlı animasyon filmini hazırladı. Probera ile TV eğlence programları ve prodüksiyonlar yapıyor, Berabera ile PR hizmeti veriyor.

11- Fatih İşbecer, 38, Pozitron Kurcusu, Monitise Mea CEO'su
11


İşbecer, 2000 senesinde henüz 24 yaşındayken kurduğu Pozitron şirketiyle Türkiye’de mobil çözümler alanında yeni bir dönem başlattı. Sınıf arkadaşları ile birlikte web/internet tabanlı projeler ve çözümler üreten Pentagraph şirketini kurdu. Pentagraph’tan ayrıldıktan sonra kurduğu Pozitron, Ortadoğu ve Türkiye’de bankalar, telekomünikasyon ve e-ticaret girişimleri ile birlikte ilaç firmaları için yüksek güvenlikli çözümler üretti. Şubat 2014’te, mobil para alanında dünya liderleri arasında yer alan Monitise, Pozitron’u 100 milyon dolar karşılığında satın alarak bünyesine kattı. Şirket, Türkiye’den Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Amerika’ya, Fortune 500 listesinde yer alan 30’dan fazla kuruma yüksek güvenlikli mobil çözümler sunuyor. Bu çözümler mobil bankacılıktan alternatif ödeme sistemlerine, mobil ticaret uygulamalarından mobil saha satış çözümlerine kadar geniş yelpazeye yayılıyor. Monitise’ın müşterileri arasında eBay, GlaxoSmithKline, ING Bank, Arab National Bank, Pegasus Havayolları ve Türkiye İş Bankası gibi şirketler bulunuyor. İşbecer, girişimcilik ve inovasyon alanındaki başarıları sayesinde 2007 yılında Endeavor’dan “Yılın Girişimcisi” ödülünü almıştı.

12- Harika Güral, 35, Güral Şirketler Grubu YK Başkan Yardımcısı
12


Vitrifiye, seramik, porselen dışında; çelik, ambalaj, turizm, madencilik, enerji sektörlerinde de faaliyet gösteren firmanın başarılı üçüncü kuşak temsilcisi. Avrupa ve Amerika’da Güral Porselen markasıyla başarılı işler yapıyor. Özellikle kıyı turizminde başarılı yatırımlar gerçekleştiriyor. 2014 sezonu için Güral Premier Belek için 130 milyon TL yatırım gerçekleştirildi. Güral Premier Belek ve Güral Premier Tekirova’nın cirosu 2014 Eylül itibariyle 115 milyon TL oldu. Porselen tarafında ise, züccaciyeye direkt satış yapan perakende koleksiyon satış kanalı, aktif hale getirildi. Enerji alanında RES, HES, jeotermal ve güneş enerjisi yatırımları devam ediyor. Güral, Paris’te yaşıyor, sanat ve sanat tarihi dersleri alıyor. Yüzmeyi ve yemek yapmayı seviyor.

13- Arda Kutsal, 35, Webrazzi Kurucusu
13

Nisan 2014’te Aslanoba Capital, Webrazzi’nin yüzde 15 hissesini satın aldı. Webrazzi’nin kariyer bölümünü, Kariyer.net’e üç yıllığına kiralandı. Bu anlaşmaya göre Webrazzi’nin kariyer bölümünün içeriği Kariyer.net’te yayımlanacak. 2014 cirosu daha ağustos ayında 2013 cirosunun yüzde 30 üzerine çıktı. Kutsal, kişisel yatırımları için ventures.co adında yeni bir oluşuma adım attı. Global pazarlara odaklı olan bu oluşum, bölgesel büyüme gösterecek internet şirketleri Türkiye’de hayata geçirmeyi hedefliyor. Kutsal, Silikon Vadisi’nde Y Combinator Demo Day’de görücüye çıkan Naytev isimli şirkete kişisel olarak yatırım gerçekleştirdi. Silikon Vadisi merkezli girişimlerle görüşmeler yapıyor.

14- Selen Zorlu, 39, Zorlu Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcısı
14


Zorlu Enerji Grubu, 2013’te yüzde 61 büyüyerek 1,6 milyon TL ciroya ulaştı. Elektrik üretimi, ticareti ve dağıtımı ile doğalgaz dağıtım ve ticareti alanlarında faaliyet gösteren grup için 2013, yatırımlar ve kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleriyle öne çıkan bir yıl oldu. Grup, Türkiye’nin en büyük jeotermal yatırımcısı oldu. Orta Doğu ve Asya’da önemli bir enerji oyuncusu olmayı hedefleyen grup, jeotermal alanında yurt dışında da küçük ya da büyük ortaklıklar kurmayı planlıyor. Grubun 151 milyon dolar yatırımla Pakistan’daki Jhimpir bölgesinde hayata geçirdiği 56,4 megavat gücündeki, ülkenin ilk rüzgar santrali, Temmuz 2013’te ticari elektrik satışına başladı. İsrail’in Ashkelon bölgesinde bulunan, grubun yüzde 25 oranında ortak olduğu 840 megavat kapasiteli Dorad Kombine Çevrim Doğal Gaz Santrali, 2013’te ülkenin elektrik iletim şebekesine bağlandı. Santral, İsrail’in en büyük özel sektör enerji yatırımı oldu. Mayıs 2014’te faaliyete geçti. Grup, 2014’te toplam 80 megavat kurulu güce sahip olacak beş adet güneş enerjisi santrali projesini hayata geçirdi. Yurt içinde yüzde 43, yurt dışı santrallerle birlikte ise toplam gücünün yüzde 38’i yenilenebilir enerji alanında. Grup, doğal gaz sektöründe dağıtım faaliyetlerinde 2013’te 335 milyon dolarlık yatırıma imza attı.

15- Sidar Şahin, 34, PEAK Games Kurucu Ortağı
15


Türkiye’nin en büyük ve en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden birinin kurucularından. Peak Games’i, mobil ve sosyal oyunlarda dünya çapında 30 milyon kullanıcıya ulaştırdı. Geçtiğimiz yıl 150’den fazla ülkede bulunan kullanıcıları, 3 milyar kez Peak Games oyunlarını oynadı. Peak Games teknoloji ve ürün odaklı ekipleri ile bölgenin kültürel oyunlarıyla başlayan başarısını birçok platformda aynı anda global çapta servis veren bir yapıya taşıdı. Peak Games’in hızlı büyümesinde en önemli neden olarak platformların büyümesi ve Peak Games’in bu konudaki başarısı gösteriliyor. Şahin, kullanıcıların önemli kısmı ABD ve Avrupa pazarlarında olan Peak Games’i, İstanbul’dan dünyaya uzanan teknoloji ve ürünler yaratma yolunda hızla ilerleyen girişimlerden biri yapmak istiyor.

16- Hacı Sabancı, 27, Densa Denizcilik YK Başkan Yardımcısı
16


İstanbul Saint-Benoit Fransız Lisesi’ni tamamladıktan sonra, ABD/Boston TUFTS University’de ekonomi eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ardından Londra’da, City University’de denizcilik ve finans üzerine master programına katılarak eğitimini tamamladı. Holdingdeki görevinin dışında, Densa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde de yönetim kurulu üyesi. Densa Denizcilik ve Densa Holding şirketlerinin gösterdiği başarılı ivmeyi daha da yükseltmeyi hedefliyor. Şirket 2014’te 1 milyar dolar yatırımla gemi sayısını 22’ye çıkardı. Kuru yük ve tanker gemilerine yatırım yapıyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı. Aynı zamanda Beşiktaş kongre üyesi.

17- Akın İdil, 38, Valensas Kurucu Ortağı
17


2013- 2014 Temmuz döneminde şirket çalışan sayısını yüzde 80’den fazla artırdı. Apple tarafından San Fransisco’da düzenlenen WWDC etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. iBeacon konusunda donanım, yazılım ve altyapıyı birlikte sunan çözümleri geliştirdi. 2014 yılında Veacon adı ile Valensas bünyesinden çıkan çözüm Türkiye’de THY CIP salonunda ve Akbank ATM cihazlarındaki kartsız para çekme senaryoları ile dünyada ilk defa finans dünyası tarafından kullanıldı. TÜBİTAK desteğiyle Valensas mühendisleri tarafından geliştirilen MDM (Mobile Device Management) çözümü Valensas ürün ailesine katıldı. Akın İdil, sertifikalı helikopter ve amatör uçak pilotu. İnsansız hava araçları hobileri arasında. Aynı zamanda eğitmen dalgıç.

18- Demet Mutlu, 33, Trendyol.com Kurucu Ortağı
18


İstanbul, Lozan ve Tokyo üçgenindeki baş döndüren profesyonel kariyerine aniden ara verip Harvard’da MBA yapmaya başladı. Bir yıl sonra, 2010 yılında eğitimini dondurup, 300 bin dolar sermayeyle Trendyol’u kurdu. Ve 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket yarattı. Yüzde 90’a varan indirimlere imza atan moda sitesi trendyol.com’u büyütme odaklı projeler geliştirdi. Amazon ve Google’ın yatırımcılarından Tiger Global ve Kleiner Perkins Caufield & Byers’tan aldığı yatırımlarla kısa sürede büyüdü. Şimdilerde Modagram adlı web sitesi ile uğraşıyor. Yeni deneyimler peşinde. Trendyol.com’un aktif üye sayısı 7 milyonun üzerinde.

19- Alper Tekin, 36, Mekanist.net Kurcusu
19


Mekanist.net 3 milyon aylık ziyaretçi ve 2 milyondan fazla mobil indirmeyle başarılı mobil girişimlerden biri olmaya devam etti. Tekin, 2014’te yeni bir görevin sorumluluğunu üstlendi. Trafikteki fazla araç sayısını azaltmak ve aynı yönde uzun mesafe yolculuk yapacak sürücü ve yolcuları bir araya getirmek üzere kurulan ulaşım paylaşım ağı BlaBlaCar’ın (“interim”-geçici) ülke müdürü oldu. Şirket Avrupa’daki en başarılı sayılı yeni girişimlerden biri olarak kabul ediliyor 13 ülkede toplam 10 milyon üyesiyle dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı olan BlablaCar, Index Ventures, Accel Partners, ISAI ve Lead Edge Capital’dan 100 milyon tutarında yatırım aldı. Tekin, şirketin Türkiye ofisinin kurulması, Türkiye lansmanı ve Türkiye pazarında yayılma konularında stratejiler geliştiriyor. Bir peskateryan (balık dışında et yemeyen) olan Tekin, Mor ve Ötesi grubunun kurucusu ve ilk basçısı. İyi bir kuş gözlemcisi ve sokak hayvanları gönüllüsü. Fanatiği olduğu hobisi ise sudoku.

20- Kazım Köseoğlu, 31, Esas Holding Gayrimenkul Şirketleri CEO'su
20


2009 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Esas Gayrimenkul’ün altyapısını oluşturdu. New York’ta da bir otel ve iki ofis projesi gerçekleştirdi. Esas Gayrimenkul’de 2016’da 900 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmayı hedefliyor. (400 bin metrekare yurtdışı için, 500 bin metrekare Türkiye için) Esas Holding grubu içerisinde Pegasus’tan sonra ikinci ana iş kolu olarak büyüme gösteren Esas Gayrimenkul’ün iş hedefi, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmek ve Anadolu’da AVM yatırımlarına devam etmek. 2016’da üç, 2017’de üç adet AVM’yi hayata geçirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 1 milyar dolar yatırım, 150 milyon dolar yıllık kira beklentisi var. (2015 yılsonunda). Köseoğlu, sıkı bir GS taraftarı. Spor yapmayı, basketbol oynamayı, oğlu Murat ve ailesi ile vakit geçirmeyi, sinemaya gitmeyi seviyor. Seyahat etmek de en büyük hobilerinden birisi. Mümkün oldukça ailesiyle, daha önce gitmedikleri yerlere gitmeye çalışıyorlar.

21- N. Göksel Öztürk, 37, VF Ege Türkiye Genel Müdürü
21


Lee, Wrangler, The North Face, Vans ve Reef gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduran, Vf Ege’nin Türkiye Genel Müdürü. 11 milyar dolar cirosu ile dünyanın en büyük halka açık hazır giyim şirketi olan VF Corporation’ın Türkiye satış operasyonunu yönetiyor. Satış yöneticisi olarak göreve başlayan Öztürk, 2009-2010 yılları arasında markanın Türkiye’nin de bağlı olduğu Güney Avrupa Perakende Operasyon Müdürü pozisyonuna geldi. VF Corporation, 30 civarında markasıyla, markalı hazır giyim alanında dünya liderlerinden.

22- Erden Timur, 32, Timur Holding Yönetim Kurulu Üyesi
22


Türkiye’de ve dünyada ilk olan, evde ya da ofiste sosyal tesisleri esnek kullanma imkanı sunan “foldhome” ve “foldoffice” konseptlerinin buluş sahibi. Timur’un geliştirdiği ve yönettiği yeni projelerin çatı markası olan Nef. Timur, bu marka altında yer alan yedi farklı seriyi geliştirerek, İstanbul’un merkezi lokasyonlarında sekizi 2013 yılında olmak üzere 18 projeyi hayata geçirdi. 2013’te yüzde 375 büyüme yakaladı. “81 Kent, 81 Vizyon” sloganıyla Türkiye’nin tüm kentleri için kentsel vizyon planları hazırlamak amacıyla Nef ve Kentsel Strateji Şirketi’nin ortaklığıyla hayata geçirilen “Kentsel Vizyon Platformu”, altı ayda 81 kentin vizyon planını tamamladı.

23- Egemen Demirtaş, 37, Efe Alkollü İçecekler CEO'su
23


Türkiye, yıllık rakı üretimi 45 milyon litre ve 2 milyar TL değerin üzerinde. Demirtaş, küçülen pazarda yeldeğirmenlerine karşı savaş veriyor, satışları artırmaya çalışıyor. Viskide verginin azaltılıp, rakıda ise vergi artışının olmasının pazar payını etkilemesi, markayı yeni çözümlere iteliyor. Demirtaş’ın yüzde 15, 20 oranında büyüyen diğer içki kategorilerinin karşısında, Efe Rakı’nın pazar payını artırmak için neler yapacağı merakla bekleniyor.

24- İsmail Keskinoğlu, 37, Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi
24


Keskin’s Farm markasıyla ağırlıklı olarak Asya pazarına ihracat yapıyor. Markayı sosis, kordon bleu, buffalo wings, naget, chicken rings gibi pişmiş ürün grubunda kullanıyor. Singapur’a piliç eti ürünleri ihraç eden ilk ve tek Türk markası. Ravika markalı zeytinyağıyla da Singapur’da pazar lideri konumunda. Yıllık 40 bin ton üretim kapasiteli kesimhaneye sahip olan grupta 200’den fazla kişi çalışıyor. Grubun organik tavuk projesi tuttu. 2013’te yapılan 25 milyon TL değerindeki yatırımın meyveleri toplanıyor. Organik tavuk pazarında hedeflenen pay yüzde 20.

25- Cengiz Konukoğlu, 35, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi
25


Sanko Holding, tekstilin yanı sıra enerji, inşaat, çimento, ambalaj, iş makineleri, ambalaj, AVM, fınans, bilgi-iletişim, beton, gaz beton ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Cengiz Konukoğlu, beşinci kuşak yönetici. 2005’ten itibaren Sanko Holding’in CFO ve yönetim kurulu üyesi olan Konukoğlu'nun 2015 ve sonrası hedeflerinde holdingin yatırımlarını güçlendirmek var.

26- Levent Akgerman, 39, AKG Gazbeton ve Ertuğ Balıkçılık YK Başkanı
26
AKG Gazbeton’un 2013 cirosu 128 milyon TL, Ertuğ Balıkçılık’ınki 40 milyon dolar olarak gerçekleşti. AKG Gazbeton, 2013 yılında “yeni nesil ısı yalıtım plağı”nı pazara sundu. Akgerman, sektör açısından bir ilk olan bu lansmana liderlik etti. Minepor adı verilen ürün, lansmanı çok yeni olmasına rağmen, piyasadaki diğer yalıtım malzemeleri arasından sıyrılarak “Yılın Isı Yalıtımı Ürünü” seçildi. Akgerman’ın liderliğiyle kurulan Ar-Ge altyapısı, şirketin başarısında önemli bir yere sahip. Melek Yatırımcı-Keiretsu Forum’u kuran Akgerman, Çorlu ve İzmir İşletmeleri’nde kapasite artırımı kararlarının alınmasına liderlik yaptı. Aile şirketinin çok önem verdiği balıkçılık konusunda yeni projeler ve hedefler peşinde.


27- Bahaeddin Nakıpoğlu, 31, Naksan Teknoloji YK Başkanı ve Naksan Holding YK Üyesi
27


2007 yılından beri Naksan Holding yönetim kurulu üyeliğini ve 2010 yılından beri Macaristan Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu görevini sürdürüyor. En büyük hobisi teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek. Apple tutkusu, teknolojiye yönelmesini sağladı. Naksan Teknoloji şirketini 100 bin TL sermaye ile kurdu. Apple’ın satışı için Naksan Teknoloji çatısı altında “elmacıpazarı” şirketini kurdu. Elmacıpazarı ismiyle Anadolu’da, Apple Premium Reseller’ın teknoloji yatırımcısı oldu. 2014 yılı başında Apple’ın perakende mağazacılık bölümünü devrederek, ekibinin tecrübesini Apple kurumsal satışlarına aktardı. Naksan Teknoloji çatısı altındaki Naksan Akademi bugün Apple’ın Türkiye’deki tek yetkili eğitim merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Nakıpoğlu, darbuka, kudüm, def ve davul çalıyor.

28- Saygın Yalçın, 30, Sellanycar.com Kurucusu ve CEO'su
28


İkinci el araç satışına aracılık etmek üzere SellAnyCar.com’u kurdu. Tüketicilerin ikinci el arabalarını en kısa sürede ve en iyi fiyata satabilmeleri için bir platform oluşturdu. Sitede satış süresi hayli kısa, 30 dakikaya kadar inebiliyor. Evrak işleriyle uğraştırmayan, parayı anında teslim eden ve aracın türü, modeli ve durumu ne olursa olsun anında satın almayı garanti eden proje olarak dikkat çekiyor. Kuruluşundan sonra bir sene içinde Suudi Arabistan, BAE ve Türkiye pazarında isim yaptı. Ortadoğu ve Türkiye’nin en “akıllı” ve en büyük otomobil grubu olmayı hedefliyor. Yalçın aynı zamanda Ortadoğu’nun ilk online özel alışveriş kulübü olan Sukar.com’un ve 2009’da dünyanın en büyük Arap topluluğu Maktoob.com’un Yahoo’ya satışıyla ortaya çıkan Jabbar Internet Group Holding’e ortak. Arap dünyasının en büyük e-ticaret şirketi, Souq.com, CashU.com ve QExpress gibi sitelerin sahibi Souq.com Group’un da ortaklarından biri.

29- Alemşah Öztürk, 37, 41? 29! Dijital Ajans Kurucusu
29


2013’te dijital ajans 41? 29!’i dünyanın en büyük pazarlama grup şirketi WPP’e sattı. WPP bünyesinde Grey, Hill&Knowlton Strategies, Ogilvy Group, Young&Rubicam gibi sirketler bulunuyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından örnek girişimci gösterildi. İnternet projeleri konusunda Türkiye’de ilk çalışan kişilerden biri. Çalıştığı markalara interaktif ve alternatif medya kanallarını kullanarak yaratıcı projeler geliştiren 41? 29! viral pazarlama, advergame, dijital ve sosyal medya kampanyaları tasarlıyor. Şirket bugüne kadar 70’ten fazla ulusal ve uluslararası ödülün sahibi oldu. İlk viral video, ilk dijital ürün lansmanı, ilk entegre dijital kampanyasının yaratıcısı. Türkiye’de yaklaşık bin çalışanı olan WPP şirketleri ve iştirakleri yıllık ortalama 100 milyon dolar gelir elde ediyor. Öztürk’ün kurucusu olduğu 41? 29! 2007’den bu yana 300’den fazla projeye imza attı ve dört yılda altı kat büyüdü. Türkiye’de Kristal Elma ve Effie olmak üzere 30’dan fazla, global olarak da 40’tan fazla ödül aldı. Öztürk, Grupanya, Dijital Büro Istanbul ve Arcademonk adlı girişimlerin kurucularından.

30- Emre Pekar, 33, Glasshouse Türkiye CEO'su
30


2004’te MBI Veri Koruma Sistemleri’ni kurdu. Şirket, 2007’de GlassHouse tarafından satın alındı. GlassHouse Türkiye’nin tüm hisselerini 2012’de Emre Paker satın aldı. Glasshouse Türkiye, EMC’nin Türkiye’deki veri yedekleme ve kurtarma çözümlerinin ana iş ortağı ve yüzde 100 Türk sermayeli. Şirket tekilleştirme teknolojisinin bölgedeki en iddialı sağlayıcısı konumunda ve Türkiye’de yüzde 85 payla pazar lideri. Finans-bankacılık, sigorta, telekom, lojistik, üretim, perakende gibi farklı sektörlerdeki şirketlere yedekleme, sanal teyp kütüphaneleri, tekilleştirme, arşivleme ve veri depolama konularında çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Paker, genç, dinamik ve deneyimli bir ekiple şirketin daha da büyümesi için çalışmalarını sürdürüyor. Koleksiyoner ruhlu bir iş insanı olan Paker, eski araba ve uçaklara meraklı. En büyük hobisi model uçak uçurmak.

31- Mete Güney, 38, Mastercard/Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü
31


Dünyanın öncü ödeme teknolojileri şirketi MasterCard’ın İstanbul ofisinden, aralarında Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nin bulunduğu sekiz ülkeyi yönetiyor. Genel müdür görevine geldiğinden beri, MasterCard’ı Türkiye’de kredi kartları ve banka kartları POS cirosunda lider konuma getirirken, diğer büyük pazarlarda da payını iki mislinden fazla artırdı. Aynı zamanda ilk temassız ödeme, ilk mobil cüzdan gibi çözümler MasterCard tarafından Avrupa’da ilk kez Türkiye’de lanse edildi. Bugün Avrupa’nın en büyük ikinci kredi kartı pazarı noktasına gelen Türkiye’deki potansiyeli daha da iyi değerlendirmek ve Türkiye’yi bölgesel bir hizmet merkezi haline getirmek amacıyla bir Türk ödeme sistemi altyapı sağlayıcısı olan Provus satın alınarak MasterCard bünyesine katıldı. Önümüzdeki dönemde elektronik ticaretin perakende içinde payının artmasına katkıda bulunmak, özellikle mobil ödeme teknolojileri alanında büyümeye gelişmiş çözümlerle öncülük etmek, internete bağlanan her cihaz üzerinden alışveriş yapma imkanını sağlamak, inovasyon ve girişimcilik ekosistemini desteklemek ve bu vesileyle nakitsiz toplum hedefine ulaşmak en büyük öncelikleri arasında.

32- Alican Ulusoy, 37, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Başkanı
32


Ulusoy, lojistik, enerji, atık yönetimi ve yeniden kazanım alanlarında büyümeyi hedefliyor. Holdingin 600’ün üzerinde çalışanı var. Alican Ulusoy, dövüş sporlarından aikido ve ninjitsu (vuruş, fırlatma, yerde kontrol ile sopa, kılıç gibi aletlerin kullanma tekniklerinin öğretildiği dövüş sanatı) ile uğraşıyor. Aynı zamanda önemli ressamlara ait eserlerden oluşan özel bir koleksiyona sahip. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Başkanı sıfatının yanına Türkiye Futbol Federasyonu’nda Dış İlişkiler İcra Kurulu Başkanı.

33- Cem Garih, Kerem Kamışlı, 22, 21 Yenibirlider Derneği Kurucuları
33


Yenibirlider derneğinin kurucuları olarak “Gelişen Türkiye’nin Liderleri ve Gençleri” projesiyle 125 başarılı öğrenciye önemli kuruluşlarda stajı imkanı sağladılar. Yetenekli gençler için fırsatlar oluşturuyorlar. Yenibirlider ekosistemi içinde 2015 için 50 kurum ile anlaşma imzalandı. Boğaziçi Üniversitesi ortaklığıyla, katılımcılara özel eğitimler düzenleniyor. Dernek 2014 yılı boyunca UNDP İnsanı Gelişim Raporu sunumu, Jeffrey Sachs yuvarlak masa buluşması, Joseph Stiglitz toplantısı, 2014 Türkiye İK Zirvesi gibi önemli seminer ve organizasyonlar düzenledi. Sosyal ağlarda 32 bin takipçisi var. Cem Garih, Bechtel inşaat şirketi bünyesinde Londra’da çalışıyor. Kitap okuyor ve düzenli spor yapıyor. Tarih, ekonomi, jeopolitika ve felsefe konularına özel ilgisi var. Kerem Kamışlı ise Boston Üniversitesi’nde üçüncü sınıfta finans dalında eğitimine devam ediyor. Yeni şeyler öğrenmek, kitap ve makaleler okumak en büyük ilgi alanı.

34- Serhat Gürcü, 38, Youth Republic Kurucusu
34


Youth Republic’e yapılan yatırımlarla kreatif servisler açıldı ve Cafe Crown ve Red Bull ile reklam ajansı olarak çalışmaya başladı. Bu adımla müşteri sayısı 41 olurken Türkiye’nin ilk entegre pazarlama ajansı kuruldu. 2013 yılı grupta yüzde 30 büyüme ile tamamlandı. 106 kişinin çalıştığı Youth Republic, Türkiye’deki en büyük ajanslar arasında yer alıyor. Serhat Gürcü’nün kurduğu İstanbul Business School’un yüzde 50’si Management Center Türkiye’ye satıldı. Bu ortaklıkla İstanbul Business School bölge coğrafyasında markalaşma yolunda önemli bir adım attı. Gürcü, yeme içme kültürü üzerine bolca sertifikaya sahip. Elektronik oyunlar ilgi alanında ve haftada dört gün spor yapıyor.

35- Muzaffer Gölcü, 38, General Mobile Genel Müdürü
35


Fatih Projesi kapsamında 2013-2104 eğitim yılında dağıtılacak 675 bin adet tablet seti ihalesini Kasım 2013’te kazandı. Akıllı telefonlarda Discovery modeliyle iyi bir satış rakamı yakalandı. Discovery halen satış rakamlarıyla adından söz ettirirken, Discovery Elite ve 8 çekirdekli Discovery II modelleri de piyasa arz ediliyor. Akıllı telefonda pazar payını artırdı. General Mobile, Google ile anlaşma yaparak GMS lisansı sahibi oldu. 2013 yılında etab4 modeli ile GMS lisanslı Android ürününü tüketicisiyle buluşturan ilk yerli şirket oldu. Gölcü, Çince öğreniyor, giyilebilir teknolojiler deneyimliyor ve sık sık fuar ve seminerlere katılıyor.

36- Kerem Çatay, 36, Ay Yapım Kurucusu
36


Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Ezel, Karadayı, Son, Kuzey Güney, Al Yazmalım, Fatmagül’ün Suçu Ne, Aşk-ı Memnu, 20 Dakika, Kurt Seyit ve Şura, Kara Para Aşk dizilerinin 2014 yılı itibariyle 50’yi aşkın ülkeye satışını gerçekleştirdi. Ortadoğu ülkelerinin dışında İspanya, Yunanistan, İsveç, İtalya, Meksika, Vietnam, Şili, Ermenistan, Endonezya, ABD gibi pek çok faklı ülke, yapımların gösterim hakkını satın aldı. Son dizisinin formatı 2013 yılında Amerikan Sander / Moses Prods., Peter Horton ve 20th Century Fox ortaklığı tarafından satın alındı. Bu, ABD’ye satılan ilk Türk format oldu. İlk kez bir Türk senaryo ABD’de yayınlanacak. Amerika’da yeniden çekimi gerçekleştirilen Son dizisi “Runner” adıyla CBS’te gösterilecek. Son dizisi 2014 itibariyle de; Rusya, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda’ya satıldı ve bu ülkelerde format aynı kalacak şekilde yeniden çekimi gerçekleştirildi. 2013 yılında şirketin cirosu yüzde 28 yükseldi.

37- Altuğ Hacıalioğlu, 39, TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı
37


2013 yılını 230 milyon TL ciro ile kapattı. 2014’te yüzde 20 büyümeyle 280 milyon TL üzerinde ciroya ulaşmayı hedefliyor. 2014’ün ilk altı ayında yaklaşık 5,5 milyon euro değerinde filo yatırımını tamamladı. Filodaki toplam çekici sayısını 155’e çıkardı. Yaklaşık 130 bin metrekare depo yatırımı yaptı. Her yıl yaklaşık 20 bin metrekarelik depo açmayı sürdürmeyi hedefliyor. 2013’te 25 bin metrekarelik, 55 bin palet kapasiteli yeni depoyu 10 milyon dolar yatırım yaparak açtı. Sektörde ses getirecek yeni bir soğuk zincir projesini duyurmaya hazırlanıyor.

38- Mehmet Yitmen, 32, ACM Yönetici Ortağı
38


Şirketlerin BT organizasyonlarının çevikleşmesine dönük danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor. ACM, Suudi Arabistan ve Azerbaycan’daki çalışmalarına Yunanistan ve Litvanya’yı da ekleyerek çevre ülkelerde büyüdü. Yitmen’in kurucularından olduğu AgileTurkey.org, 2013’te, 250’ye yakın profesyonelin katılımıyla ilk defa bu bölgedeki en büyük global Agile Zirve’sini gerçekleştirdi. 2013’te mobil çocuk oyunları geliştirmek üzere kurulan Minti Kids’te yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Minti Kids’in şu ana kadar yayınlamış olduğu beş farklı oyun Apple Store’da birçok kez öne çıkanlar listesinde yer aldı ve yüzde 70’i yurt dışında gerçekleşmek üzere şu ana kadar 50 binin üzerinde indirildi. Girişimci organizasyonlarından Entrepreneurs’ Organization (EO) Türkiye bünyesinde, yönetim kurulunda Learning Chair olarak görev alıyor. Zaman buldukça Kite Surf yapmaya ve kayağa gitmeye devam ediyor ve amatör olarak resim ile ilgileniyor.

39- Mehmet Özkaya, 31, Gürteks Tekstil CEO'su
39


Gaziantep’in en büyük iplik sanayici ailesinin üçüncü kuşak yöneticisi. 37 ülkeye iplik, 64 ülkeye ise halı ihraç ediyor. 2 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Gürteks Şirketler Grubu’nu bir çatı altında topladı ve Özkaya Holding’i kurdu. İki yıl önce başlattığı aile anayasasını uygulamaya geçirdi. 2014’te plastik ve ambalaj sektörüne yatırım yaptı. 2015’te ise kapasite artırımına geçecek. Bir diğer hedefi güneş enerjisi sektörüne yatırım yapmak. 2014 bitmeden çalışmaları başlatacak.

40- Veysel Berk, 33, Evebirilazım.com Kurucusu
40


Boğaziçi Üniversitesi ve MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) yaptığı bilimsel çalışmalar sonrasında University of California Berkeley’de doktora programından mezun oldu. Berkeley’de doktorasını aldıktan sonra ABD Enerji Bakanı ve Nobel Ödüllü Fizikçi Steven Chu ile doktora sonrası çalışmalar yaptı. Yaptığı buluşlar 2013 yılında Science dergisinde yayınlandı. Aynı yıl Silikon Vadisi’nde kurduğu bilişim ve teknoloji şirketi Wallit’e iki hafta gibi kısa bir sürede 1 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Yatırımcıları arasında HP’nin başkan yardımcısı, OpenTable’in başkanı, PocketGems CEO’su gibi ünlü isimler ve girişim sermayesi şirketleri var. Veysel Berk, 14 yıl aradan sonra Türkiye’ye döndü. Kullanıcı sayısı aylık 60 binin üzerinde olan evebirilazim.com sitesini kurdu.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.