Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Harvard'ın 10 Defa Reddettiği Milyarder

İşte Harvard'ın 10 Defa Reddettiği Milyarder
harvard_alibaba

Harvard Üniversitesi'nin defalarca reddettiği milyarderin öyküsü

22.7 Milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 33. Kişisi olan, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

[ad name="Google Adsense"]

Üniversite sınavlarında iki kez başarısız olan, üçüncü denemesinde ise düşük puanlı bir üniversitede iki yıllık eğitim almayı başaran Jack Ma'nın iş hayatı eğitim hayatına benzemedi.

Jack Ma düşük sermayesi ile 1999 yılında Alibaba adlı e-ticaret sitesini kurdu. Ticarette bilinenin aksine hareket eden Jack Ma, kısa sürede internetin devleri arasına girmeyi başardı.

Bugün on binlerce çalışanı ile dünyanın birçok noktasında merkezi olan Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, katıldığı birçok konferansta gençlere "Ben yapabildiysem günümüz gençlerinin yüzde 80'i de başarabilir" şeklinde mesaj vermektedir.

Mütevazi yaşantısı ve hayırseverliği ile bilinen Jack Ma, Dünya Ekonomik Forumunda hakkında bilinmeyen bir hikayesini daha ortaya çıkardı.

Jack Ma konuşması sırasında Harvard Üniversitesine 10 kez başvurduğunu fakat hepsinde reddedildiğini açıkladı.

Bugün 100 Milyonlarca genç Jack Ma'nın yaşantısını ve fikirlerini örnek almakta. Gençlere ayrıca önem veren Jack Ma, 2013 yılında Alibaba'nın üst yöneticiliğinden ayrılarak yerini gençlere bıraktığını açıklamıştı.

Jack Ma aynı zamanda Çin'in ve dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi olan çevre kirliliğine karşıda ciddi girişimlerde bulunmakta, çalışmalar yapmaktadır.

Kaynak: Habertürk

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.