Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Okumaya Yeni Başlamış Öğrenciler İçin Mutlaka Yapılması Gerekenler Listesi

İstanbul'da Okumaya Yeni Başlamış Öğrenciler İçin Mutlaka Yapılması Gerekenler Listesi
Uzun süre hayallerinizi süsleyen İstanbul’a sonunda geldiniz, hoşgeldiniz! Artık İstanbul’u köşe bucak gezme, her imkanıyla tadını çıkarma vakti. İşte yeditepeli şehri altüst etmek için 7 madde:

1-İstiklal Caddesini Keşfedin

j

İstanbul’a yeni gelen birinin belki de ilk gitmesi gereken yerlerden biridir İstiklal Caddesi. Sadece yürürken bile canlılığıyla bizi etkileyip, hareketliliğiyle başımızı döndürebilir. Oturup soluklanmak isterseniz, her bütçeye hitap edecek binbir türlü cafe bulabilirsiniz. İstanbul’un sembollerinden biri olan Galata Kulesi’ne sadece 6.5 TL ödeyerek çıkıp eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.( Bir rivayete göre Galata Kulesi’ne ilk çıktığın insanla evlenirsin denir,yine de dikkatli olmakta fayda var :) )  Gece hayatı içinse, size iyi vakit geçirtmeye kendini adamış birçok mekanla doludur.

[ad name="Google Adsense"]

2.Tarihi Yarımada Turu Atın

jjj

İstanbul’da okuyacağınıza göre( ya da okuduğunuza göre) artık turist sayılmazsınız. Ama bir günlüğüne kendinizi turist gibi hissedebilirsiniz. Fotoğraf makinanızı kapıp tarihi bir gün geçirerek hem kültürlenir, hem de çok eğlenebilirsiniz. Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Gülhane Parkı ise mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

3.Ortaköy'de Kumpir ve Waffle’a Doyun

nmö

İstanbul’da kumpir ve waffle denince akla Ortaköy gelir. Zor olansa, meydanda birbiriyle yarışan onlarca kumpirci arasından seçim yapmak :) Bu zorlu mücadeleyi kazandıktan sonraysa kumpirinizi alıp deniz kenarında eşsiz manzaranın tadını çıkarmayı hak etmişsiniz demektir.

4.Sahaflarda Kendinizi Kaybedin

mşkm

İstanbul’un en güzel yanlarından biri de yüzlerce sahafın bulunması. Kitap kurtları bilir, eski kitapların tadı başkadır. Üzerlerinde yaşanmışlık vardır, kokuları bile farklıdır. Sizi birden yıllar yıllar öncesine götürür. Hele bir de üzerilerinde eskilerden kalma bir not, bir tarih, bir imza varsa değmeyin keyfimize. Kadıköy ve Beyoğlu sahafları ise bu kitaplara “ikinci” bir hikaye yazmak için biçilmiş kaftan.

5.Kültürel Etkinliklerin Tadını Çıkarın

mş

Tiyatro, opera, bale, konser, müze, sergi derken her gün birçok etkinlik gerçekleşiyor İstanbul’da. İlginizi çeken ve bütçenize hitap eden herhangi biriyle başladıktan sonra kendinizi sürekli böyle aktivitelerin içinde bulabilirsiniz.

6.Boğaz Turu Yapın

cvb

Ya da buna hiç gerek yok. Zaten bu temponun içinde Anadolu Yakası- Avrupa Yakası arasında mekik dokuyacağınız için birçok vapur seferini denemiş olacaksınız. Beşiktaş- Kadıköy, Eminönü- Üsküdar gibi vapur hatlarını kullandığınızda, size her şeyi unutturup “İyi ki İstanbul'dayım” dedirtecek manzaralar eşliğinde yolculuk yaparsınız. Hele bir de gitarını kapıp gelmiş bir sokak sanatçısıyla karşılaşırsanız sizden şanslısı zor bulunur :)

7.Doğaya Kaçış Planı

k

İstanbul’un enlerini yaşadınız; bol bol gezdiniz, yediniz içtiniz, eğlendiniz. Şehir hayatı çok güzel ama gözleriniz yeşili arar olduysa, buyurun sizi Adalar’a alalım. Toplamda 5 küçük adadan oluşan Prenses Adaları;  Büyükada, Heybeli Ada, Kınalıada, Burgazada ve Sedef Adasını kapsıyor. Bahar aylarında gidilmesini önerdiğim Adalar’da çiçek kokulu sokaklarda yürüyebilir, bisikletlerle yarışabilir, faytona binebilir, piknik yapabilirsiniz.

Aday Yazar: Rümeysa Yağcı

[ad name="HTML-3"]

[ad name="HTML"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.