Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'un Taksi Sorununa Çözüm Bulundu!

İstanbul'un Taksi Sorununa Çözüm Bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksilerin denetlenmesi için bir merkez kurmaya karar verdi. Toplu Taşıma Denetim Merkezi olarak isimlendirilecek denetim yeri, i-taksi uygulaması üzerinden tüm taksilerin 24 saat boyunca incelenmesini sağlayacak.

Toplu Taşıma Denetim Merkezi olarak isimlendirilen yeni merkez, İSPARK’ın bir süre önce geliştirdiği i-taksi isimli uygulamayı işlevsel hale getirip, taksilerin denetlenmesini sağlayacak. 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda kurulan denetleme merkezi, İstanbul'daki tüm taksilerin titizlikle incelenecek. Böylece taksici ile yolcular arasındaki sorunların önüne geçilmesi sağlanmış olacak. 

Açıklamalara göre merkezde yapılacak denetim, 24 saat boyunca kesintisiz olarak devam edecek. Taksilerin iç ve dışlarına yerleştirilecek kameralarla yapılacak denetimlerde, vatandaşların olası şikayetleri anında takip edilebilecek. Ek olarak taksilerin hızı, nerede oldukları, yolcu taşıyıp taşımadıkları gibi durumlar da i-taksi üzerinden incelenebilecek. 

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan; "Bu meclis kararıyla, isteyen şirket ve firmaların taksi yönetim uygulaması ve yönetmesine, İBB’nin taksi yönetim sistemine entegre olmaları şartıyla izin verilmiş oldu. Yani belediyeden lisans almak koşuluyla farklı şirketler, farklı uygulamaları kullanabilecek. Taksiciler de istedikleri uygulamayla çalışabilecek. İBB’nin sistemine entegre olan tüm taksiler izlenebilecek.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.