Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'un En Büyük Üniversitelerinin Aldığı Sınav Kararları!

İstanbul'un En Büyük Üniversitelerinin Aldığı Sınav Kararları!

Üniversitelerde hibrit eğitime geçilmesinin ardından sınavların nasıl yapılacağı konusunda açıklamalar da gelmeye başladı.

Üniversitelerde hibrit eğitime geçilme kararının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi, vize ve final sınavlarının yüz yüze mi yoksa online mı olacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Marmara Üniversitesi, Vizeleri Mayıs'a Erteledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından üniversitelerde online eğitime geçilmesine karar verilmişti. Bunun gerekçesi olarak ise KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi gösterilmişti. Kararın hemen ardından öğrenciler yurtlardan ayrılarak ailelerinin yanına dönmüş, yurtlar depremzedelerin konaklamasına açılmıştı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, alınan kararın geçici olduğunu ve nisan ayının başında tekrar gözden geçirileceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen açıklamayı yapan Özvar, üniversitelerde hibrit eğitime geçildiğini, dileyen öğrencilerin online olarak devam edebileceğini, dileyenlerin ise yüz yüze eğitime geri dönebileceğini duyurmuştu.

Bu kararın arından hibrit eğitime geçilen üniversitelerde vize final sınavlarının ne şekilde geçekleşeceği merak konusu olmuştu. Üniversitelerden de konuya ilişkin açıklamalar gelmeye başladı.

İşte İstanbul'un En Büyük Üniversitelerinin Aldığı Sınav Sistemi Kararları:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

Vizelerin çevrimiçi, final sınavlarının ise yüz yüze yapılmasına karar verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Vizelerin çevrimiçi yapılıp finaller için fakültelerin karar vermesini istedi.

İstanbul Üniversitesi

Vizelerin online yapılmasına, finalllerin nasıl yapılacağına ise final dönemi geldiğinde karar verileceğini belirtti.

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi'nden konu hakkında ayrıntılı bir açıklama gelmedi ancak vize sınavları mayıs ayına ertelendi.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.