Öğrenci Kariyeri Banner

İşletme Bölümü Nedir?

İşletme Bölümü Nedir?
İşletme, mal ve hizmet üreten kurumlarda verimi artırmak için planlama, üretim, yönetim, denetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında bilgi ve beceriye sahip yöneticiler yetiştiren bir bölümdür.

İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü, kendilerine yönetici olarak kariyer çizmek isteyen öğrencileri, günümüz iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte, güçlü teorik bilgisinin yanı sıra bilişim teknolojileri ve bilgi yöne- timi konularında donanımlı,  etkin iletişim becerilerine sahip ve bu donanımlarını seçtikleri kariyerlerinde kullanabilecek yönetici adayları yetiştirmek amacıyla eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür.

Ayrıca, Ekonomi ve İşletme bölümlerinde okutulan derslerle genelde ortaklık gösterir. Öğrenciler, İşletme İlkeleri, İşletme ve Yönetimde Güncel Sorunlar,  İşletme  Ekonomisi, Stratejik Yönetim I – II, Mikro ve Makro Ekonomik Kuram, Uluslararası Ekonomi, Ekonometri gibi dersleri alırlar. İşletme – Ekonomi Bölümü ile her iki dalda da eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür.

Çalışma Alanları

İşletmeciler kamu veya özel sektöre ait işletmelerde (fabrika, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde) çalıştığı işletmenin sahip olduğu para, insan gücü, araç ve gereçten en verimli şekilde yararlanmak için çalışma düzenini planlar ve çalışmaları denetler. Bunun için planlama, örgütleme, yönetme ve denetleme gibi genel görevler yanında, ürünün iyileştirilmesi, üretimin artırılması ve ürünlerin satışı için planlar yapmak, kuruma parasal kaynak sağlamak ve kurumun maddi olanaklarını en ekonomik biçimde dağıtmak,   kurumun   insan gücünü   en   verimli   olacakları alanlarda çalıştırmak ve en uygun elemanları işe almak gibi görevler yaparlar.

Mal ve hizmet üreten her türlü kurum ve kuruluşta planlama, yönetme ve denetleme alanlarında çalışabilecekleri için iş bulma olanakları geniştir.
İşletme – Ekonomi mezunları araştırmacı, yeminli mali müşavir, muhasebe ve finansman müdürü, banka yöneticisi, kamu ve özel sektörde broker ve dealer gibi görevler için ideal birer aday olurlar.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Mezun sayısının fazla olması dezavantaj olsa da, sürekli değişen ve karmaşıklaşan iş dünyasının gereksi- nimini karşılamak için,  çağdaş işletmecilik tekniklerini özümsemiş, alanında uzman yöneticilere duyulan ihtiyaç gelecekte de devam edecektir.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Sayısal düşünme yeteneğine sahip olması Matematik ve Sosyal Bilimlere ilgi duyması Planlama ve uygulama yeteneğine sahip olması Fikirlerini başkalarına aktarabilmesi, ikna gücüne sahip olması Başkaları ile işbirliği halinde çalışabilmesi Başarma güdüsüne sahip olması, ileri görüşlü ve yaratıcı olması İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü olması, insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı olması Zamanı iyi kullanabilmesi Sorumluluk duygusuna sahip olması gerekir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.