Öğrenci Kariyeri Banner

İŞKUR YouTuber Yetiştirecek!

İŞKUR YouTuber Yetiştirecek!
Google ile işbirliği yapan Türkiye İş Kurumu, gençlere yeni gelir kapısı yaratmak adına YouTuber’lık eğitimlerine başladı. Kurum, görüntü sayısı yüksek olan YouTube kanallarının aylık kazancının 30 bin TL’ye kadar çıkabildiğini söylüyor.

YouTube, dünyanın en büyük video platformu olmasının yanı sıra özellikle de gençler arasında en ciddi para kazanılan platform haline gelmeye başladı. Bu anlamda önemli bir adım atan İŞKUR, Google ile işbirliği yaparak YouTuber’lık eğitimleri vermeye başladı.

"Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen İŞKUR’un Genel Müdürü İsmet Köksal, Google Türkiye ofisi ile yapılan toplantıda dönüşüm hareketiyle ilgili bir planlama yaptı. Öncelikle Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya'da gençlere yönelik başlatılan eğitimler ile yeni iş olanaklarının oluşturulması hedefleniyor.

600x338iskur-ile-Googledan-is-birligi-Nasil-YouTuber-olunur-kursu

Google’ın gelirinin 4 milyar doları yalnızca YouTube’dan geliyor ve son açıklanan verilere göre mobil cihazlar üzerinden video görüntüleme oranı, her yıl 2 kat olacak şekilde artıyor. Yani dijital bir devirde yaşıyoruz ve hepimiz aslında bu dijitalleşmenin gönüllü çalışanlarıyız. Şimdi bu gönüllülüğü, kazanç sağlayabileceğimiz zevkli bir işe dönüştürebiliriz.

Sosyal medyayla ve üretkenlikle arası iyi olanların kaçırmaması gereken bir eğitim!

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.