Öğrenci Kariyeri Banner

İskoçya'da Rüzgardan Elde Edilen Enerji Halkı Şaşırttı

İskoçya'da Rüzgardan Elde Edilen Enerji Halkı Şaşırttı
İskoçya’da fazlaca rüzgâr türbini bulunmakta. Ancak ne kadar elektrik üretildiği konusunda net bir bilgi yayınlanmamıştı. WeatherEnergy tarafından yayınlanan rapora göre İskoçya’nın rüzgâr santralleri, Ocak ve Haziran ayları arasında saatte 9,8 milyon W enerji üretti. Bu değer, neredeyse ülkedeki evlerin elektrik ihtiyacının iki katı.

 






İskoçya’daki rüzgâr türbinlerinin fazlalığı biliniyordu ancak ne kadar elektrik üretildiği konusunda net bir bilgi yayınlanmamıştı. WeatherEnergy tarafından yayınlanan rapora göre İskoçya’nın rüzgâr santralleri, Ocak ve Haziran ayları arasında saatte 9,8 milyon W enerji üretti. Bu değer, neredeyse ülkedeki evlerin elektrik ihtiyacının iki katı.







images (1)_790x445



WeatherEnergy’nin paylaştığı verilere göre İskoçya, rüzgâr enerjisini kullanmayı o kadar iyi başarmış ki toplanan enerji, ülkedeki evlerin iki katına yetecek kadar yüksek. İskoç hükûmeti, enerji tüketiminin yarısını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla beslemeyi ve 2050 yılına kadar enerji altyapısından kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını tamamen yok etmeyi planlıyor. İskoçya’nın sınır komşusu olan İngiltere de bu yolda bir adım attı ve kendini kömür enerjisinden tamamen soyutladı.

İskoçya ve İskoçya gibi rüzgâr enerjisi bolluğu olan diğer bölgeler, ürettikleri enerjiyi başka bölgelere de satabilirlerse kendi rüzgâr santrallerine sahip olmayan ülkeler de zararlı elektrik kaynaklarına bağlılıklarını azaltabilir. Böylelikle dünya çapında doğanın korunması adına farkındalık artabilir ve daha fazla korunma sağlanabilir.

images (2)_790x445

Tabii İskoçya’nın bu durumuna diğer ülkelerin uyabilmesi biraz zor olabilir. Güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi gibi kaynakları verimli kullanabilmek için ülkelerin coğrafi konumları da önemli rol oynuyor. İskoçya, güçlü rüzgârlara, geniş kıyı şeridine ve enerji üretimini kolaylaştıran başka doğal etkenlerin avantajına da sahip. Umuyoruz ki günün birinde zararlı kaynaklardan tamamen kurtulup çevre dostu enerji üretimi yapacağımız günleri görebiliriz.

Kaynak








Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.