Öğrenci Kariyeri Banner

İş Hayatında Eğlenmen İçin 10 Öneri

İş Hayatında Eğlenmen İçin 10 Öneri
İşe Stilinizi Katın

stil

Dogma kuralları yıkarak, yaptığınız işe kendi stilinizi yansıtın.  Büyük fincan kahvenizle işe gidip, “Weekend is Loading” arka planlı bilgisayarınızı açın. Farklı giyim tarzınızı iş yerinde de göstererek insanlara giyim tarzınızla alakalı dedikodu yapacakları malzemeler verin. Giydiğiniz her ayakkabı olay, her ceket ikon olsun.

Statüsü Ne Olursa Olsun Arkadaşlar Edinin

statü

İşletme içerisinde, hiyerarşik olarak sizden alt kademede bulunan insanlarla arkadaşlık etmekten çekinmeyin. Fazla kendini beğenmişleri kimse sevmez.  Rahat davranıp, sizi herkesin sevmesine izin verin. Unutmayın ki iyi dostlar sadece ofisten çıkmayabilir.

Çekingen Olmayın

çekingen

İşe yeni girmiş bir çaylak dahi olsanız fikirlerinizi rahatça söylemekten çekinmeyin. İnsanlara farklı düşündüğünüzü göstererek lafınızı esirgemeyin, ofiste her lafı dinleyen ama asla karşılık vermeyen ketumlardan, yemekhanede en uzak masada tek başına oturarak yemek yiyen ve ismini herkesin unuttuğu yalnızlardan olmayın.

İş Arkadaşlarınızla Dışarıda Zaman Geçirin

eğlencee

İş ortamının gergin ve sıkıcı yapısından kurtulup, iyi anlaştığınız arkadaşlarınızla dışarıda zaman geçirin. Alışveriş yapın, yemek yiyin, birşeyler için. Arkadaşlarınızla fazlaca zaman geçirmek, onları daha iyi tanımanıza ve ortak zevkler keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Molalar Uydurun

dedikodu

Çalışmaktan sıkıldığınızda rutin işler yaparak, fotokopi çekerek, dışarı çıkıp nefes alarak, üretimi gezerek, su içmeye giderek, masanızı toparlayarak, lavaboda arkadaşınızla dedikodu yaparak molalar verin.  Küçük de olsa iş kaçamakları gününüzün daha az stres altında geçmesine yardımcı olacaktır.

Üstlerinizle Samimi Olmaktan Çekinmeyin

The two colleagues working together at office on white background

 

Üstler iş yerlerini çekilmez ve stresli yapan en büyük etkenlerdir. Bu çekilmez karakterlerine rağmen üstlerinizin de birer insan olduğunu, stres atmaya ve gülmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.  Onlarla entelektüel tartışmalara girmekten, Whatsapp aracılığıyla komik resimler atmaktan, iş saatleri dışında Instagram'da mentionlaşmaktan asla vazgeçmeyin.

Bol Bol Gülümseyin

gülmek

Çalışma hayatında eğlenmenin anahtar kelimesi aslında gülümsemek. Surat asmadan, yan kübikte oturan arkadaşınızın yaptığı kötü şakaya gülebilir, sabahları ofise girerken harika enerjinizle gülümseyerek “Günaydın” diyebilir,  altlarınızla, üstlerinizle ve geri kalan herkesle gülümseyerek konuşabilirsiniz. Sizin mutluluğunuz onlara, onların mutluluğu tekrar size yansıyacaktır.

Üstlerinizi de Eğlencelere Davet Edin

davet

Sıkıcı ve sizi geren müdürünüzle birlikte eğlenebilmek kim istemez ki? O zaman üstlerinizi doğum günü partinize, konsere veya bir gece kulübüne davet edin. Bu hem onla olan duygusal bağınızı güçlendirecek hem de o sıkıcı tipin nasıl dağıttığını görünce siz de çok şaşıracaksınız. Ertesi gün tüm iş yerinde konuşulacak “Çılgın Müdür” fotoğraflarını çeken kişi olmanın havası da cabası.

Müdürlerin veya Patronların Dedikodusunu Yapın

Office-Gossip-FiiT

İlk bakıştan dünyanın en etik davranışı gibi görünmese de doğası gereği sevilmeyen patron ve müdürler hakkında, iş arkadaşlarınızla aranızda dedikodu yapmaktan kendinizi alıkoymayın. Ortak bir düşmana karşı birleşmek sizi rahatlatıp, eğlendirirken, arkadaşlarınızla aranızdaki güven duygularınızı perçinleyecektir.

Yaşıtlarınızla Zaman Geçirmeye Özen Gösterin

arkadaş

Kimileri için geçerli olmasa da yakın yaş grubundaki insanların birbirleriyle daha kolay anlaştıkları su götürmez bir gerçek.  Ortak zevkleriniz, benzer yaşam stilleriniz, rahat iletişim kurabilmeniz ve kolaylıkla empati yapabilmeniz, size ortak eğlencenin kapılarını açacaktır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.