Öğrenci Kariyeri Banner

İş Görüşmesinde Dikkat Etmemiz Gereken 10 Püf Nokta

İş Görüşmesinde Dikkat Etmemiz Gereken 10 Püf Nokta
İş Görüşmesinde Dikkat Etmemiz Gereken 10 Püf Nokta


İş görüşmesinde oluşan olumsuz etkiyi değiştirmek oldukça güç. Daha ilk adımdan olumlu bir iş görüşmesi sağlamak size bağlı


 1. Takım elbise giyin



Giyiminiz sizi pazarlayan en etkili yoldur. Takım elbise giydiğinizde işi ciddiye aldığınızı ifade edersiniz. Tabi renk seçimine de dikkat edin. Kahverengi ve uyumsuz renk tonlarından kaçının.




2. Belirlenen saatte görüşmede olun




Görüşmeye geç kalmayın hatta 10 dakika öncesinden orada yerinizi alın. Geç kaldığınız görüşmelerde 1-0 yenik başlarsınız.




3. Ses tonunuza ve konuşmanıza dikkat edin




Sakin ve medeni çerçevelerde konuşmanızı sürdürün. Argo kelimeler kullanmayın. Bağırmayın.




4. Güleryüzlü olun




Gülümsemek etrafınızdaki olumsuz havayı siler atar. Güler yüzlü olmanız sizin hakkınızda pozitif düşünülmesine yardımcı olur. Tabi bu sürekli gülmek, kahkaha atmak anlamına gelmesin.




[ad name="Google Adsense"]


5. Kendinizi ve İşi çok iyi bilin




Deneyimleriniz ve kariyeriniz hakkında etkili bir sunum yapın. Kendinizi ifade ederken yeterlilik seviyeniz en yüksekte olacak şekilde kendinizi pazarlayın. İşyeri ve iş hakkındada yeterli bilgi edinip öyle görüşmeye gidin.




6. Soru sorun




"sorunuz varmı" diye sorulduğunda "yok" yanıtını vermeyin. Şirket hakkında,işleyiş hakkında doğru soru sormanız sizin kendinize olan güveninizi ve ne istediğini bilen biri olduğunuzu gösterir. Ne iş olsa yaparım imajını verdiğinizde puan kaybedersiniz.




7. Gözlerine bakın




Görüşme esnasında tavana,etrafa bakarak konuşmayın. Karşınızdaki kişinin yüzüne bakarak görüşmenizi sürdürün.




8. Doğal olun




Karşı tarafa kendinizi kabul ettirmek için yapmacık hareketler sergilemekten kaçının. Olduğunuz gibi olun. Kendinize olan güveni hissettirin.Önemli olan karşıda pozitif bir etki yaratmaktır. Göze batacak yapmacık tavırlar hakkınızda olumsuz düşünülmesine neden olur.




9. Israrcı Olmayın




Görüşme sonunda süreç hakkında bilgi alın ama asla işe alınmak konusunda ısrarcı olmayın.




10. Form Doldurulması




Eğer sizden form doldurmanızı isterlerde bütün bilgileri doldurmaya özen gösterin. Açıklamalarınız net ve okunaklı olmalı. Her bilgiyi eksik bırakmadan yazmaya dikkat edin. Böylece sizin hakkınızda bilmek isteyecekleri her bilgiye ulaşmalarını sağlamış hemde önem verdiğinizi göstermiş olursunuz.



Kaynak: ofpof.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.