Öğrenci Kariyeri Banner

İş Görüşmelerinde İşverenin Adaylardan Beklediği 3 Soru

İş Görüşmelerinde İşverenin Adaylardan Beklediği 3 Soru
isveren_soruları

İş görüşmelerinin sonunda işveren size döner ve “Sizin bir sorunuz var mı?” der. Ben bugüne kadar işverene bu aşamada soru soran duymadım. Aslında bunun hep formalite olduğunu düşündüm.

Araştırmalara göre soru soranlar da varmış ama bu soruların çoğu maaş veya işin gerektirdikleri ile ilgili oluyormuş. JUST Capital CMO’su David Melancon iş görüşmelerinde işverenin en çok duymak istediği 3 soruyu toparlamış. Ben de sizlere aktarayım.

[ad name="Google Adsense"]

Şirket kültürünüzde bu pozisyonda başarılı sayılabilmek için bir kişinin sahip olması gereken nitelikler nelerdir?
Bu soruyu sorduğunuzda karşıdaki öncelikle şirket kültürlerinin ne olduğu açıklayacaktır. Genellikle “görev odaklı” veya “girişimci”, “yenilikçi” gibi şirketin kendini uygun bulduğu kelimeleri duyacaksınız.

David Melancon “Bu soruyu sorarak şirket açısından nelerin önemli olduğunu fark edeceksiniz. Tam olarak neler yapmanız gerektiğini şirket özelinde duyacaksınız” diyor.

Şirketinizin eğitim ve gelişim açısından seviyesi nedir? Geri ödemeli öğrenci kredisi veya öğrenim yardımınız var mı?
Başlangıç seviyesinde bir işe başvurdunuz ama aynı zamanda kendinizi de geliştirmek istiyorsunuz. Kendi imkanlarınızla bunu yapmak zor geliyorsa bunu işverene sorun. Karşı tarafa kendinizi geliştirmeye hevesli olduğunuz hissini verin.

Şirket çalışanlarını nasıl heyecanlı, yenilikçi ve motive tutuyor?
Büyük ve başarılı şirketlerin çoğu çalışanlarını mutlu etmenin başarının bir basamağı olduğunun farkında. Bazı firmalar bunu şirket hissesi vererek bazıları ikramiye dağıtarak yapıyor. Çoğu şirket de maddi olmayan fırsatlar sunuyor. Ücretsiz yemekler, fazladan tatil günleri ya da şirket gezileri gibi.

Karşıdakine bu soruyu sorarak sizi bir çalışan olarak mutlu etmenin mümkün olduğu hissini verin.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.