Öğrenci Kariyeri Banner

İş Görüşmelerinde Artı Puan Kazandıracak Taktikler!

İş Görüşmelerinde Artı Puan Kazandıracak Taktikler!
Okul bitti ve sen iş hayatına atılmaya hazırsın. Birçok yere başvurdun, özgeçmişini yolladın ve sonunda bir görüşmeye çağrıldın. Peki sana vereceğimiz bu taktikler ile herkesi kendine hayran bırakmaya hazır mısın? İşte bir iş görüşmesinde sana artı puan kazandıracak taktikler!

1) İş Görüşmesine Gideceğin Şirket Hakkında Detaylı Bir Araştırma Yap!

araştırma

İleride çalışacağın ve zamanının çoğunu orada geçireceğin iş yerin hakkında önden araştırma yapmak, hem seni hem de işverenlerini olumlu yönde etkileyecektir. Önceden yapılan projelerden ya da şirkette çalışan ve ilham aldığın kişilerden bahsetmek onları şaşırtacak ve sana da artı puan kazandıracaktır!

2) Büyük Gün İçin Önceden Hazırlık Yap!

Job Interview

Ayna karşısında yapacağın örnek bir konuşma, seni rahatlatacak ve görüşme günü daha özgüvenli olmanı sağlayacaktır. Özellikle Türkçe ve İngilizce pratik yapmaya özen göster. Mülakatta İngilizce konuşmanın istenmesi de olası bir detay. Ayrıca her zamankinden biraz daha erken kalkmaya dikkat et. Yanında götüreceğin bir dosya içerisine cv örneği, küçük bir not defteri ve kalem koymayı unutma!

3) Dış Görünüşüne Önem Ver!

dış görünüş

Seni tanımadan önce ilk izlenimlerini, senin dış görünüşünden alacaklar. Uygun bir kıyafet giymeye ve hijyenik olmaya özen göster. Abartıdan kaçın, doğal ol!

4) Heyecanına Yenik Düşme!

excitement

Aslında üstesinden gelebileceğin ve başarılı olabileceğin bu görüşmede, fazla heyecanlanıp panik olursan, kendini yanlış ifade etmen olası. Önceden yaptığın hazırlıklar ve biraz da özgüven ile kendini en iyi şekilde tanıtmaya ve ifade etmeye çalış. Unutma bu senin için önemli bir fırsat;ama dünyanın sonu değil. Kendini sıkma ve pozitif düşünmeyi asla unutma!

5) En Önemlisi Kendin Ol!

just be yourself

Başkası gibi davranmak ya da olmadığın biri gibi olmak sana artı puan kazandırmaz. Kendin ol ve asla başka biri gibi davranma. Tüm soruları doğru yanıtlamayı, dik durmayı ve de gülümsemeyi unutma! :)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.