Öğrenci Kariyeri Banner

İrlanda'da Araştırmacılar Fosillerin İncelenmesinde Yeni Bir Yöntem Keşfetti!

İrlanda'da Araştırmacılar Fosillerin İncelenmesinde Yeni Bir Yöntem Keşfetti!
Tarih boyunca soyu tükenmiş olan pek çok canlı türü vardır. Bu canlılardan bir kısmının fosilleşmiş kalıntılarına da ulaşıldı. O fosillerden yola çıkarak bugün dinozorların neye benzediğine dair bir fikir edinebildik.

İrlanda’da bulunan Cork Üniversitesi'nden Valentina Rossi ve gözetmeni Dr. Maria McNamara, fosillerin incelenmesi konusunda bilinenleri değiştirecek bir keşfe imza attı. İkili, bu keşiflerini sürüngenlerde ve deniz yaşamında vücutta bol miktarda melanin bulunması üzerine kurguladı.

kmşlm

Araştırma ekibi, son teknoloji sinkrotron teknikleri kullanarak yapılan çalışmalarda fosillerin kimyasal yapısı inceledi. Bu incelemelere göre kuş, memeli, balık, sürüngen ve deniz canlısı fosillerinde daha önce keşfedilmemiş özellikler olduğu ortaya çıktı.

Bu özellikler arasından en çok dikkat çeken ise melanin adlı maddenin her organda bulunması oldu. Normal şartlar altında yalnızca deride ve tüylerde aranan, renk vermekle yükümlü olduğu bilinen melanin, aynı zamanda diğer organların da belirlenebilmesini sağlıyor.

pğpd

Araştırmacılar, yeni keşif sayesinde fosillerin yeniden ele alınabileceğini ve yapılarının belirlenebileceğini söylüyor. Araştırmacılar ayrıca bu keşif sayesinde melaninin en azından onlarca milyon yıldır canlıların vücudundaki metal dengesini sağlamakla yükümlü olduğunun da ortaya çıktığını söylüyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.