Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 15 Kullanıcılarını Pişman Eden Hatalar!

iPhone 15 Kullanıcılarını Pişman Eden Hatalar!

Teknoloji devi Apple'ın en yeni serisi iPhone 15, tanıtıldığı günden bu yana teknolojiseverlerin epey ilgisini çekti. Ancak iPhone 15 modelleri bazı sorunlarla gündeme geliyor.

Apple, heyecanla beklenen iPhone 15 serisinin tanıtımını geçtiğimiz haftalarda yaptı. Çıktığı günden beri epey ilgi gören yeni seri, son zamanlarda meydana gelen sorunlarla gündemde. Ortaya çıkan son iddia göre; iPhone 15 modellerinde ucuz batarya sorunu yaşanıyor.

iPhone 15'lerde Ucuz Batarya Kullanıldığı İddia Edildi

Daha önce iPhone 14 serisindeki pil sağlık yüzdelerinin birkaç aylık kullanım sonrasında hızlıca düştüğüne dair bir haberler ortaya çıkmıştı. Yeni bir söylentiye göre; iPhone 15 serisinde de aynı sorun yaşanabilir.

Söz konusu sorunun iddia olarak ortaya çıkmasının nedeni ise, en yeni modellerde yalnızca 600 şarj döngüsüne sahip ucuz batarya kullanımı olabilir. 500-600 şarj döngüsüne sahip bataryalar, daha çok elektrikli süpürge, powerbank ve el tipi ürünlerde kullanılıyor.

Bu iddiayı ortaya çıkaran kişiye göre; iPhone 15 serisi 100 watt’ı desteklememesi sebebiyle yüksek performanslı ürün olarak sınıflandırılamıyor. Bu nedenle de 600 şarj döngüsüne sahip bataryaları kullanılıyor. Aynı zamanda bu durum, şirketin bu yıl fiyat artışı yapmamak için üretim maliyetini düşürmesi de akıllara geliyor.

Bu yıl özellikle iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro Max’ten 100 dolar daha pahalı olan tek cihaz. Aynı zamanda temel sürüm için de iki kat daha fazla depolama alanı ve birçok yükseltme durumu ortaya çıktı. Tüm bunlar bir araya gelince de ister istemez çeşitli söylentiye neden oluyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.