Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 15 Hakkında Heyecanlandıran İddia!

iPhone 15 Hakkında Heyecanlandıran İddia!

Teknoloji devi Apple'ın bu yılın sonbaharında tanıtması beklenen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple,  iPhone 15 serisinin bir kısmında fiziksel tuş kullanmayacak.

Deneyimli bir Apple analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro ile ilgili teknolojiseverleri heyecanlandıran bir ayrıntı paylaştı. Kuo, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te fiziksel tuş bulunmayacağını iddia etti. Yapılan son açıklamaya göre Apple, yeni tasarımın uygulanması için Cirrus Logic isimli bir şirketle anlaşma sağladı.

'Solid-State-Button' Geri Dönüyor!

Teknoloji devi Apple, iPhone 5 ve iPhone 6 serisinde fiziksel ana ekran tuşu kullanıyordu. iPhone 7'de ise bu durum değişti ve "solid-state-button" ismi verilen yeni bir sistem kullanılmaya başlandı. Bu yeni sistem, telefonlardaki fiziksel tuşu kaldırıyor, onun yerine tuş gibi görünen cam ve bunun altına yerleştirilen "Taptic Engine" isimli titreşim motorların kullanılmasını sağlıyordu.

Kullanıcı, tuş gibi görünen bölüme dokunduğunda titreşimli geri bildirim alıyordu. Apple analisti Kuo, işte bu sistemin iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te bulunacağını söylüyor. Yani fiziksel bir tuş olmayacak, ancak tuş gibi görünen dokunmatik bir alan bulunacak.

Kuo'ya göre fiziksel tuşları olmayan iPhone tüketicilerin beğenisini yakalarsa, yeni tasarım sonraki iPhone modelleri ile iPad gibi çeşitli ürünlerde de kullanılacak. Ayrıca Kuo'nun, iPhone 15 ailesi ile ilgili bir diğer iddiasının da USB Type-C olduğu biliniyor. Bu zaten beklenen bir durumdu çünkü Avrupa Birliği, Apple'ın USB Type-C'ye geçmesi konusunda bir karar vermişti. Kuo'ya göre USB Type-C ve fiziksel tuşu olmayan tasarım, iPhone 15'teki en büyük yenilikler olarak yer alacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.