Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 11 Hakkında Bilinen Her Şey

iPhone 11 Hakkında Bilinen Her Şey
Apple'ın yeni iPhone ailesini tanıtmasına günler kalmışken Bloomberg'ün yaptığı açıklamalarla bir çok ayrıntı gün yüzüne çıkmış oldu. Apple'ın lansmanına yönelik birçok yeni bilgiyi aktaran Bloomberg, gelecek lansmanla ilgili Apple hayranlarının kafasındaki bazı soru işaretlerini ortadan kaldırmış oldu.

Yeni iPhone Nasıl Olacak?

iPhone 11 aslında bir aile olarak karşımıza çıkacak ve üç farklı modeli olacak. Cihazların isimleri iPhone 11R, iPhone 11 ve iPhone 11 Max olması bekleniyor. Sızdırılan teknik çizimlerden ortaya çıkan tasarımlar, iPhone 11'in ana modelinde 3 sensöre sahip arka kamera bulunacağını gösteriyor. Sensörler, her zamanki gibi sol üst köşede, yine çıkıntılı bir bölme içerisinde yer alacaklar.

i11

(Temsili görseldir)

iPhone 11 ailesi, ekran kapalıyken ön taraftan bakıldığında iPhone XS ailesinden pek de ayırt edilemeyecek. Boyutlar açısından ise iPhone 11 ailesi, iPhone XS ailesinin üyeleriyle ufak farklılıklar gösterebilir. iPhone 11 Max ve iPhone 11 gri, altın, gümüş ve mavi renklere sahip olacak. iPhone 11R ise siyah, beyazsarı ve kırmızı renklerle karşımıza çıkacak.

Kamera Yetenekleri

Açıklamalarında yalnızca bunlarla da sınırlı kalmayan Bloomberg, iPhone 11 Pro'nun her lensten birer fotoğraf çekerek işlem sonucunda üç fotoğrafı da birleştirerek tek bir çıktı vereceğini, bu sayede daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde edileceğini belirtti ve iPhone'ların düşük ışık performansının yükseleceğini ifade etti.

iPhone 11 Pro'nun video kalitesinin gözle görülür bir şekilde geliştirildiğinden de bahseden Bloomberg, iOS 13 içerisinde birçok video düzenleme özelliği sayesinde iPhone 11 ailesi düzenleme konusundaki özellikleri video çekildiği sırada da uygulayabileceğini vurguladı.

Ekran Özellikleri

temsili1

(Temsili görseldir)

Bazı kaynaklara göre üç yeni cihazın da 2018’deki modellere göre çok az daha büyük ekranlara sahip olacağını söylüyor. iPhone XS Max’in 6,5 inçlik ekranı, bu kaynaklara göre iPhone 11 Max’te 6,7 inçe yükselebilir. Çerçevelerde yaşanacak küçük değişimle belki gövde boyutları aynı kalabilir, yeni iPhone’ların ekranı az da olsa 2018 modellerden daha büyük olabilir.

iPhone 11 ve iPhone 11 Max, OLED ekran paneline sahipken iPhone 11R, LCD ekrana sahip olacak. LCD ve OLED’in arasındaki üretime ciddi şekilde yansıyan maliyet farkı, iPhone 11R’ın daha ucuz olmasını sağlayan en önemli detay olacak.

iPhone 11 Fiyatları

iphone 11

Fiyat konusunda yine Apple’ın kendi standartlarına devam ettiğini göreceğiz gibi duruyor. iPhone 11 Max 1.149 dolar, iPhone 11 999 dolar, iPhone 11R ise 749 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. Bu fiyatlar güncel kur değerine ve vergisiz olarak TL cinsinden şöyle ifade edilebilir.

  • iPhone 11  Max: 6530 TL (+Vergiler)

  • iPhone 11 : 5680 TL (+Vergiler)

  • iPhone 11R: 4260 TL (+Vergiler)


Çıkış Tarihi 

iPhone 5’ten bu yana gelenek haline getirdiği eylül ayı, iPhone 11 için de geçerli olması bekleniyor. Son yıllarda 12 Eylül tarihinde ısrarcı olan şirket, bu yıl Berlin’de düzenlenecek IFA 2019 fuarının tarihlerinden (6-11 Eylül) dolayı tarihinde küçük bir değişiklik yapabilir. Yine de 10 veya 12 Eylül tarihlerinde yeni iPhone ailesi ile tanışma ihtimalimiz yüksek.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.