Öğrenci Kariyeri Banner

İnternetten Para Kazanmanın En Kolay Yolları

İnternetten Para Kazanmanın En Kolay Yolları
Genciz, güzeliz, üniversiteliyiz, zamanımız da var neden bu zamanı en güzel şekilde geçirmeyelim ki. Size üniversite hayatınızın verimli geçebilmesi, aynı zamanda da para da kazanabilmeniz için internetten para kazanabileceğiniz bazı yöntemlerden bahsedeceğim.

1)Arkadaşlık Etmek

IMG_4239

Arkadaşlıktan nasıl para kazanılır diye düşünebilir ve ne kadar saçma bir madde diyebilirsiniz. Ama dünya genelinde, istediğiniz alana göre arkadaş bulabileceğiniz siteler bulunuyor. Örnek vermek gerekirse; hiç bilmediğiniz bir yere gittiniz ve hem arkadaşlık edecek hem de birlikte vakit geçirecek bir kişi arıyorsunuz. Arkadaş kiralama siteleri, bu konuda hemen devreye giriyor ve istediğiniz özelliklere sahip arkadaşlar bulabiliyorsunuz. Bu konu ile ilgili ülkemizde henüz bir girişim olmasa bile yakın zamanda karşılaşabileceğimizi düşünüyorum.

Arkadaş kiralama sitelerini, birer çöpçatanlık sitesi olarak düşünmeyin. Eğer sosyal yönleriniz fazlaysa ve eğlenmeyi seviyorsanız, ihtiyacı olan kişilere profesyonel arkadaşlık ederek para kazanabilirsiniz. Ayrıca çalışmaktan daha çok eğlenerek para kazanmış olacaksınız.

2)Uygulama İndirmek

2

 

Sanırım para kazanmak, hiç bu kadar kolay bir iş olmamıştı! Oturduğunuz yerden, yalnızca birkaç uygulama indirerek para kazanmanız mümkün. O nasıl olacak diye merak ediyorsanız, hemen anlatalım: Telefonunuzun arka planında çalışan bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar özel bilgilerinizi, telefon görüşmelerinizi dinlemez; ama online olarak yaptığınız aktiviteleri takip ederler. Bunu da pazarlama kararlarını geliştirmek için kullanırlar. İnternette sürekli aradığınız veya bakındığınız sayfalara ait birçok reklam görürsünüz. İşte bunun nedeni izlenmenizdir.

Örneğin bir ayakkabı almak için bir alışveriş sitesini ziyaret ettiniz. İşte bu programlar (ve genellikle Google bu işi yapar) sizin aramalarınızı kaydederek, hiç alakası olmayan bir sayfaya geldiğinizde, reklam olarak bu ayakkabı sitelerini size gösterir. Google gibi pazarlama ve reklamcılık alanını geliştirmek isteyen firmalara yardımcı olarak, para kazanabilirsiniz. Yüksek meblağlar olmasa bile, güzel bir ek kazanç olacağı kesin.

3)Müzik Dinlemek


IMG_4242

“Yok artık!” dediğinizi duyar gibiyim. Sürekli yeni şarkılar keşfetmek tam size göreyse ve gerçekten iyi bir dinleyici olduğunuza inanıyorsanız bu iş tam size göre. Dünya genelinde faaliyet gösteren bir web sitesi, bu işi yapıyor ve 14 milyona yakın yorum bulunan sitede, toplamda 1 milyon dolardan fazla kazanç elde edildiği görülüyor. Yapmanız gereken 90 saniyelik kayıtları dinleyerek yorum yapmak ve eleştirilerde bulunmak. Bu işi yeni yapmaya başlayanlar için az bir ücret ödeniyor; ama deneyim puanınız arttıkça, dinlediğiniz 90 saniyelik şarkı başına 10 dolara kadar kazanma şansınız doğuyor!

4)Stok Fotoğraflar Çekmek

3

Fotoğraf çekerek para kazanıldığını duymuş olabilirsiniz. Ama çektiğiniz fotoğrafları belli sitelere yükleyerek indirilmesi karşılığında, para kazanıldığını duymamış olabilirsiniz. Stok fotoğrafçılık olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafından keşfedilmiştir. Jon, öyle bir zamanda böyle bu işi keşfetmiştir ki Silikon Vadisi’nin ilk milyarderi olarak anılmaktadır. 2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğiniz kareleri satarak para kazanabilirsiniz.

İnternette görsel arama yaptığınız zaman, bazı resimlerin üzerinde yazı olduğunu görürsünüz. Bu resimlerin, yazısız halini alabilmeniz için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu şekilde hem aracılık yapan site hem de resmin sahibi para kazanıyor. Eğer fotoğrafçılık, çizim, grafik tasarım gibi konularda yeteneğiniz varsa bu şekilde para kazanabilirsiniz.

5)Sanal Asistanlık Yapmak

4

Bildiğiniz gibi büyük patronların ve yöneticilerin, her zaman bir asistanı vardır. Bunun dışında iş yoğunluğu fazla olan; ama şirket bünyesinde bir asistan bulunmasını istemeyen yöneticiler de bulunmaktadır. İşte bu kişiler, sanal asistan kullanmayı tercih eden kişilerdir. Son birkaç yıldır duyulmaya başlayan bu iş, ofis asistanlığına göre daha iyidir. Çünkü evinizin konforunda çalışabilirsiniz. Ayrıca dışarı çıkmak istediğiniz zaman, internet bağlantılı mobil cihazınızın yanınızda olması yeterli olacaktır.

Sanal asistanlar, yöneticinin toplantılarını ve günlük işlerini organize ederler. Bu işi, mail veya telefon görüşmeleri ile gerçekleştirirler. Kısaca dosyaların düzenlenmesi, toplantıların hatırlatılması, konuşmaların kontrol edilmesi gibi bir asistanın yapması gereken işlerin, online olarak yapılması, sanal asistanlıktır.

6)Viral Videolar Çekmek

5

 

Günümüzde bir şeyleri okumak yerine, o konuda çekilen videolardan öğrenmeyi tercih ediyoruz. Bu şekilde daha hızlı ve akılda kalıcı bir şekilde bilgi edinmiş oluyoruz. Ayrıca boş vakitlerde, kahve molalarında hemen bir video paylaşım sitesini açarak, stres atmamızı sağlayan komik videoları izlemeye bayılıyoruz. İşte biz bu şekilde eğlenip kafa dağıtırken, videoların sahipleri de para kazanmış oluyor. Ne kadar kolay iş diye düşünmeyin. Videoları özgün ve dikkat çekici bir şekilde hazırlamak, montajlamak ve ilgili kitlelere ulaştırmak, hiç de kolay olmayan işlerdir. Ama sonucunda bir Youtube zengini olabilirsiniz.

7)Kullanmadığınız Eşyaları Satmak

6

Evinizde mutlaka belki yılda bir kere belki de hiç kullanmadığınız birçok eşya olabilir. İşte bu eşyaları ister internet üzerinden ister bir tezgah açarak istediğiniz yerde satabilirsiniz. Bu şekilde hem evinizdeki fazlalıklardan kurtulmuş olursunuz hem de kolay bir şekilde elinize nakit para geçer.

8)Anket Doldurmak


7

 

Bilinen eski para kazanma yöntemlerinden birisidir ve günde birkaç anket doldurarak bir işinizi yapabilirsiniz. İnternet üzerinden, anket sitelerini ziyaret ederek ve günlük limitiniz kadar anket doldurabilirsiniz. Doldurduğunuz her anket için belli bir puan kazanırsınız ve biriken puanlarınızı paraya çevirirsiniz. Son derece basit olduğu gibi ister bilgisayarınızdan ister tabletinizden ister telefonunuzdan yapabileceğiniz bir iştir.

9)Oyun Oynamak veya Test Etmek

IMG_4241

Oyun geliştiricileri, ürettikleri yeni oyunları ve eklentileri test etmek içi normal kullanıcıları tercih ederler. Aynı zamanda oyunlarda hata olup olmadığını test etmek için de oyun canavarları iş peşine düşer. Oldukça basit bir iş olduğunu düşünebilirsiniz; ama bazı zorlukları da yok değil tabi ki. Sonuçta iyi bir oyuncu olmalısınız ve hataları tespit edebilmelisiniz. Yeni çıkan oyunlar hakkında yapacağınız kullanıcı deneyim yorumları sayesinde şirketler eksikliklerini giderir, sizlerse para kazanırsınız.

10)Turist Rehberliği Yapmak

8

 

Eğer turistik bir yerde yaşıyorsanız ve burada turistlerin ilgisini çekebilecek önemli yerler hakkında iyi bir bilgiye sahipseniz kolay bir şekilde turist rehberliği yapabilirsiniz. Yapmanız gereken bir turizm acentesi ile anlaşmak ve bu işi iyi bir şekilde yapabileceğinizi belirtmek. Kendinizi kanıtlar ve hizmet verdiğiniz turistlerden de olumlu yorumlar alırsanız, sürekli tercih edilen rehberler haline gelebilirsiniz. Bu sayede de basit yollardan para kazanmış olursunuz.

UNUTMAYALIM Kİ ARKADAŞLAR VAKİT NAKİTTİR.


Özel İçerik: Sinanhan Akyüz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.