Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'dan 'Hikayeler' İle İlgili Büyük Değişiklik!

Instagram'dan 'Hikayeler' İle İlgili Büyük Değişiklik!

Instagram, kullanıcıların Reels'ta geçirdiği vakitte büyük bir artış yaşanması nedeniyle 'Hikayeler' çubuğunu ana akıştan kaldırarak yeni bir tasarıma yöneldi.

Instagram, tasarımında büyük bir değişikliğe gidiyor ancak bu durum kullanıcıların ne kadar hoşuna gider emin değiliz...

Biliyorsunuz ki uzun bir süre önce Instagram kullanıcıların hayatına önce Hikayeler ardından da Reels’lar girmişti. Kısa bir süreliğine de IGTV uygulaması kullanmıştık.

Geçtiğimiz günlerde Instagram, TikTok videolarının öne çıkmasını engellemek için de yeni önlemler alacağını duyurmuştu. 

Ana Akıştaki Hikayeler Kısmı Tamamen Kalkıyor!

Şirketin şimdiki yeniliği ise Gönderi Sabitleme özelliği gibi basit bir ekleme olmayacak. Kullanıcıların Reels’ta geçirdiği sürenin artmasıyla birlikte, bu konuya yönelen şirket ana akıştaki Hikayeler kısmını tamamen kaldıracak.  

İnstagram, fotoğraf ve videolara ağırlık vereceği bu yeni tasarımla birlikte kullanıcıların daha çok vakit geçirdiği Reels’ları öne çıkarmayı planlıyor. Ancak hikayeler çubuğunun yeni yeri şu anda belli değil.

Instagram’ın tasarımını bu şekilde güncellemesinin ardından kullanıcı sayılarında bir değişiklik olur mu bilinmez. Ancak platformun gittikçe TikTok’a daha çok benzediği ortada.

Instagram'ın Başkanı Adam Mosseri'de yaptığı paylaşımla tasarımın güncellenmesi için testlere başlandığını doğruladı. Ancak yeni tasarımın testler sonrasındaki son haliyle ilgili detaylı bir bilgi henüz verilmedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.