Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram’da Yeni Bir Dönem: Çift Katlı Hikayeler

Instagram’da Yeni Bir Dönem: Çift Katlı Hikayeler

Günümüzün en popüler sosyal medya platformları arasında zirvede olan Instagram, uzun zamandır üzerinde çalıştığı önemli bir tasarım değişikliğini hayata geçirdi.

Instagram hikayeleri şimdiye kadar uygulamanın en üstünde tek sıra halinde karşımıza çıkıyordu fakat Instagram bunu kısa süre içerisinde değiştirdi ve Türkiye’ de de aktif hale gelen (tüm kullanıcılara gelmesi zaman alabilir) yeni bir tasarım yapısına geçildi. Daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek adına hikaye dizilimini aşağıda da görebileceğiniz üzere tek sıradan çift sıra hale getirdi. Hikayeler üzerinde uzun süredir testler yapan Instagram, burada şimdilik ikili yapı sunuyor ancak bunun ilerleyen dönemlerde isteğe bağlı olarak artırılabileceği düşünüyor.

Bu ufak tasarım değişikliği mantıklı görünüyor. Çünkü günümüz akıllı telefonları oldukça büyük ve uzun ekranlara sahip. Bir seferde daha fazla hikaye balonu görmek birçok kişinin hoşuna gidecektir.

Bonus: İnstagram’daki Son Yenilikler

  • Toplu yorum silme: Bu sayede kişiler içeriklerinden aynı anda 25 yorumu hızlıca ve topluca silebiliyor.
  • Toplu hesap engelleme
  • Yorum Sabitleme: En iyi yorumlar hesap sahibi tarafından en üstte gözükebiliyor.
  • Takip etmediğiniz ya da takip ettiğiniz, herhangi birinin sizi başkasının içeriklerine/yorumlarına etiketlemeyi durduracak ayar da geldi.

Siz bu değişim hakkında ne düşünüyorsunuz?


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.