Öğrenci Kariyeri Banner

İnsanların Bir Bakışta Sizin Hakkınızda Hüküm Verdikleri 9 Konu

İnsanların Bir Bakışta Sizin Hakkınızda Hüküm Verdikleri 9 Konu
Yeni biriyle karşılaştığınız anda onun hakkında pek çok konuda kararınızı vermiş oluyorsunuz aslında. Onu uzun uzun tanımanıza ya da 3-5 kelime etmenize bile gerek yok. Beyniniz farklı kategorilerde bu yabancıyı notlayıp geçiyor.

Türkçe’de insan sarraflığı olarak tabir edilen bu durum psikologlara göre hepimizin içinde olan ve her karşılaşmada tekrar ettiğimiz bir durum. Peki yeni birine denk geldiğimizde onun hakkında saniyeler içinde verdiğimiz kararlar bu kişinin hangi özelliklerine dair oluyor buyurun birlikte inceleyelim.

[ad name="HTML"]


1. Güvenilir biri mi?


1- Hulusi-Kentmen



 

YAZININ ALTINDA YER ALAN SAYFA NUMARALARI İLE GALERİYE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ

Bir insanın güvenilir olup olmadığına çat diye karar veriyormuşuz. Princeton’lı araştırma görevlileri bir grup üniversite öğrencisine 1 saniye süre verip karşıdaki insanın etkileyiciliğini, beğenilebilirliğini, agresifliğini ve verdiği güven duygusunu değerlendirmelerini istemiş. Bir diğer gruba ise karşıdakine istedikleri kadar bakma şansı vermişler. Süre uzadıkça diğer konularda insanların fikirleri değişse de “güvenilirlik” konusunda verdikleri cevap sabit kalmış.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]


2. Zengin mi?


 

2- abramovic

Hollanda’da yapılan bir araştırma ise göstermiş ki pahalı ve tanınan markalar giyen insanları hemen zengin ya da üst sınıf olarak kaydediyoruz. Karşımızdaki insana dair en hızlı karar verdiğimiz konular arasında zenginlik ve fakirlik algısı da var.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

3. Eşcinsel mi?


 

3- ricky-martin

Bir insanın karşısındakinin cinsel eğilimleri hakkında karar vermesi saniyenin yirmide birinde gerçekleşiyormuş. Yani karşınızdakinin yüzünü algıladığınız anda.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

4. Kafası çalışıyor mu?


 

 

 

4- ilber-ortayli

2007’de Loyola Marymount Üniversitesi profesörlerinden Nora A. Murphy’nin yaptığı bir araştırmaya göre konuşurken göz kontağı kurmak karşıdakinin zeki olduğuna kanaat getirmemizi sağlıyormuş. Kalın çerçeveli gözlükler ve açıklayıcı bir konuşma da zeki olarak değerlendirmeyi artıran özelliklerden.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

5. Hafif meşrep mi oturaklı mı


 

5- hayden-panettiere

İngiltere’de yapılan bir araştırma gösteriyor ki vücudunda görünen yerlerine dövme yaptırmış olan kadınlar toplum tarafından daha itici, daha çok içen ve önüne gelen herkesle ilişkiye giren bireyler olarak algılanıyormuş.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

6. Baskın bir karaktere mi sahip?


 

6- Brody-Whiplash

Pennsylvania Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre saçlarını kazıtmış erkekler, saçlı erkeklere göre çok daha baskın karakterler olarak algılanıyormuş. Dökülüyorsa kazıtın gitsin. :)

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

7. Başarılı mı?


 

7- ali-koc

Bir İngiliz-Türk ortak çalışmasında katılımcılardan 5 saniye boyunca bazı erkeklerin fotoğraflarına bakmaları istenmiş. Bu süreçte fotoğraflarda takım elbise giyen insanların diğerlerine göre daha başarılı olduklarına dair bir algı oluşmuş. Yani ne yazık ki takım elbisenin hâlâ insanların algısı üzerinde olumlu bir etkisi var…

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

8. Gelecek vaat ediyor mu?


 

8- kerem-bursin

İlk görüşte algılanan şey sadece zengin olup olmadığınız değil, aynı zamanda gelecekte zengin olup olamayacağınız da hakkınızda hemen karar verilen konulardan. 2011’de Kanada’da yapılan bir araştırmada katılımcılara resmi ve günlük kıyafetler giyen insanların fotoğrafları gösterilip bu insanların iş hayatlarındaki performansları hakkında fikir yürütmeleri istenmiş. Katılımcılar resmi giyimli insanların daha çok para kazanacağı yönünde yaygın bir kanıya varmış.

[ad name="Google Adsense"]


[ad name="HTML"]

9. Maceracı mı?


 

9 -indiana-jones


İlk bakışta sadece kim olduğunuz değil yaşam tarzınız da anlaşılabiliyormuş. Durham Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada katılımcılara kimisi büyük kimisi küçük adımlar atan başka insanların yürüyüşleri izletilmiş ve bu katılımcıların bu insanlar hakkında yorum yapmaları istenmiş. Büyük adımlar atanlar daha maceracı bulunurken diğerleri nevrotik olarak değerlendirilmiş.



 

[ad name="Google Adsense"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.